artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

viktoriatours

20ulius

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. július 8. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Palermói sertésborda hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Tiramisu 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Sült csirke rizzsel

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

allampapir

kontrollbanner

ilonatavasz2020   

Kíváncsi vagy, hányan Facebookoznak Berettyóújfaluban, vagy éppen a jamaikai Kingstonban? A Social Times jóvoltából minden város felhasználóinak számát megnézheted, és most a hazai települések top 10-es listáját is megmutatják, valamint kiderül, mennyire Facebookozó nép a magyar.

 

Berettyóújfaluban konkrétan 5660 Facebook felhasználó van, Kingstonban már egy kicsit több, összesen  4.549.80. De honnan tudhatod meg mindezt?A Facebook statisztika részeként a Social Times elindította a , amelynek segítségével pár kattintással megtudhatod, mennyien Facebookoznak a világ bármely településén. Természetesen mindenkit a magyar helyzet érdekel jobban, ezért a következő grafikonon láthatjátok, a hazai városok Facebookos toplistáját:

A mai nap adatai szerint 4.207.020 aktív felhasználó van Magyarországon a Facebookon. A városok szerinti lista tükrözi a magyar internetezők terület szerinti eloszlását, nem meglepő, hogy Budapest van az élen, több mint 1 millió felhasználóval. Attól eltekintve viszont, hogy ezzel a főváros kilométerekkel előzi meg a többi települést, hiszen a második Debrecen csak 115 ezer Facebookozóval büszkélkedhet, és Szeged a harmadik helyen van 95 ezer userrel. Ha a top 15 város összeadjuk az már kiteszi a Facebook populáció 45%-át. De azért nem kell panaszkodnunk ha Budapestet kivonjuk, nagyjából 3 millió felhasználó oszlik el az ország többi részén.

Településről-településre

A városkeresőben megtekinthető, hogy a magyarok az ország bármely területén lógnak a Facebookon, lájkolják egymás posztjait, kevés olyan hely van, ahol ne lenne felhasználó. A vidéki nagyvárosok jelentősen képviseltetik magukat, de a kisebb településeken is tapasztalhatunk meglepő adatokat, amelyekre . Nyúlon például mindössze 4210-en laknak, mégis közülük 1000 Facebookozik. Pornóapátiban ugyanekkor 240-en vannak fent az oldalon, míg Karakószörcsökön mindössze 80-an. Az arányok változnak, de összességében kijelenthetjük, hogy bizony Facebookos nép a magyar.

Véletlenszerűen kiválasztott településekről készült ehhez egy vizualizációt, ahol a körök mérete csak nagyjábóli arányt mutat:

 

Miért hasznos tudni a városok Facebookozó lakosságának számát?

Egyrészt fontos a hirdetőknek, adminoknak, hiszen ha lakóhely, földrajzi elhelyezkedés szerint is akarják targetálni a posztokat, vagy a reklámokat, először itt utánajárhatnak, érdemes-e ezt megtenniük, mennyi felhasználóhoz jutna el tartalmuk. Főleg helyi vállalkozásoknak érdemes megnézniük az adatokat, de nagy cégek helyi kampányainál is fontos lehet tudni a felhasználók számát. Jó példa erre az, hogy ha egy vállalkozás székhelyén kevesebb a Facebookozó, akkor érdemes megnézni a környező településeket és oda is targetálni a hirdetést, ahol nagyobb sűrűségben fordulnak elő felhasználók. Emellett persze az ilyen statisztikai adatokat igénylő anyagok, cikkek, felmérések szintén támaszkodhatnak Városkeresőnkre.

Ugyanakkor jó szórakozás lehet puszta kíváncsiságból utána járni, mennyien Facebookoznak szülőfalunkban, ahogy a Google térképén is barangolunk. Böngésszétek bátran szolgáltatásunkat és menjetek el egészen a Föld másik feléig.

 

Részletes infografika a statisztikáról:

Forrás /szöveg és grafikák/:

Szóljon hozzá!