artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A futsalválogatottunk múlt héten Szlovákiában a Visegrádi Négy Nemzet Kupán vett részt.

A győriek nélkül kiutazó csapatban hét Mezei-Vill FC játékos kapott helyet, Pallai Gábor, Trencsényi János, Nagy István, Lovas Norbert, Rábl János és Tihanyi Csaba mellett egy újonc, Szécsi Barna is meghívót kapott Frank Tamás szövetségi kapitánytól. A székelyföldi származású labdarúgó meghálálta a bizalmat, a Lengyelország elleni mérkőzésen jó játékkal és két góllal debütált.

Szécsi Barnával már itthon, a gyöngyösi Magyar Kupa meccs után beszélgettem:

Kitől tudtad meg, hogy bekerültél a válogatottba?

A csapattársam, Trencsényi János lepett meg azzal az infóval, hogy bekerültem az utazókeretbe. Nagyon örültem, az első lépés az volt, hogy hazatelefonáltam és közöltem a jó hírt családommal.

A lengyelek ellen léptél először nemzeti mezben pályára. Milyen érzés volt? Milyen volt a meccs?

Számomra a címeres mezben játszani - erdélyi magyarként - felülmúlhatatlan érzés. Nagyon kemény mérkőzést játszottunk a lengyelekkel, 3-1-es állásból egyenlítettek, de szerencsére a végeredmény nekünk kedvezett. Nagyon örültem, hogy az első válogatott meccsemen győzni tudtunk és gólokkal tudtam bemutatkozni.

A csehektől és a szlovákoktól kikaptatok. Miben látod a vereségek okát?

A csehek egy nagyon erős gárda, kijutottak a VB-re, a "nagy nevek" közé tartoznak. Az első félidőben sikerült vezetést szereznünk, de sajnos két megpattanó lövést követően már náluk volt az előny, innen pedig már nem tudtunk fordítani. Nagyon jól tartották a labdát, gyors, dinamikus, összeszokott csapat, ez pedig az eredményen is megmutatkozott. A szlovákok ellen az utolsó játéknapon léptünk pályára. Ekkor már megmutatkozott rajtunk a fáradtság, rögtön a mérkőzés elején beszedtünk három gólt. Ebből a hátrányból egy hazai pályán játszó szlovák válogatott ellen képtelenek voltunk javítani.

Mit gondolsz, sikerült kivívnod a stabil kerettagságot a válogatottnál? Miben maradtatok Frank Tamással?

Ezt úgy gondolom, előre nem lehet tudni, Frank Tamással ilyesmi nem került szóba. Természetesen mindent elkövetek, hogy az elkövetkezőkben is számoljon velem.

Nem csak futsalozol, hanem tanulsz is, tavasszal ötödéves hallgató voltál a Babes-Bólyai Tudományegyetem Testnevelési és Sport karán. Sikerült befejezned az Egyetemet?

Az egyetemet sikerült befejeznem, a mesterképzés véglegesítő vizsgája van még hátra, ez februárban lesz.

Januárban, mikor először beszélgettünk még csak ismerkedtél a várossal. Hogy érzed magad Berettyóújfaluban és az MVFC-ben?

Megszerettem Berettyóújfalut, kedvesek az emberek, tiszta és csendes a város. Azt mondhatom, hogy csapaton belül nagyon jó a hangulat, bízom benne, hogy ez az eredményeinken is megmutatkozik és sikerül kellemes meglepetést okoznunk a szurkolóinknak.

You have no rights to post comments