artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ezen a nyáron is lehetőség nyílt arra, hogy birkózóimnak megrendezzem az egy hetes edzőtábort. Idén a délelőtti edzéseknek a Diószegi Kis István református Általános Iskola adott otthont, a délutánt pedig a csodálatos Bihar Termálligetben töltöttük. - Berde László edző beszámolója

Igyekeztem egy olyan programokkal teleszőtt 5 napos nyári kikapcsolódást összeállítani a gyerekek számára, amely plusz tudással ruházza fel őket és emellett élményekben is gazdagodnak. A színes programokon túl élményt jelent egy csapat részesének lenni.

Törekedtem arra is, hogy olyan programok legyenek melyek nem csak élményeket, hanem értékeket is adnak. Berettyóújfalu nevezetességeit is körbe jártuk.  

Csapatom több „korosztályból” tevődött össze, a legkisebb 6 éves a legnagyobb pedig 19 éves volt.  Az edzéseket is ennek megfelelően szerveztem. Két részre voltak osztva a kicsik és a  nagyok.

Célom:

Célkitűzéseimet vidám hangulatban játékos feladatok kapcsán sikerült megvalósítani:

- Egymás iránti felelősségérzet erősítése

- Egészségfejlesztés

- Mozgásfejlesztés

- Közösségi szellem fejlesztése

- Önbizalom erősítése

- Kreativitás, önkifejezés fejlesztése

- Társas kompetenciák, empátia erősítése

- Kapcsolatteremtő képesség fejlesztése

- Probléma megoldó készség fejlesztése

- Összetartozás és együttműködés erősítése.

Edzések sokszínűségét jelenítettük meg a palettán. Volt: szőnyeges, erőnléti, kondiparkos, futó edzések.

Edzések közötti időben strandoltak a gyerekek. Ezen kívül foglalkoztunk birkózó „történelemmel”, felmértem a gyerekek meglévő ismereteit 13+1 Totó keretében, fogás elemzéséket is végeztünk videóról. Rengeteg személyiségfejlesztő, csapatépítő játékot játszottunk a strand területén.

Csütörtöki napon a karcagi egyesület birkózói is ellátogattak hozzánk. Délelőtt közös edzés volt, délután pedig egy strandbirkózó verseny volt.  Igazán jó hangulatú nyílt verseny volt, melyen a strandolók közül is részt vettek néhányan. Minden büszkén és éremmel zárta ezt a napot.

Azt hiszem a célom megvalósult, hiszen a gyerekek a tábor ideje alatt jól érezték magukat, le voltak kötve. Az edzések és programok alatt mindvégig a jókedv és vidámság volt a jellemző. A különböző edzések, az önfeledt játék és szórakozás, a kötetlen beszélgetések biztosítottak kellemes kikapcsolódást egész héten.

KÖSZÖNÖM! Jövőre veletek ugyanitt! Hajrá Birkózás! Hajrá Báránd!

Képes összefoglaló:




Berde László

You have no rights to post comments