artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Megszületett a kormányhatározat a debreceni velodrom megépítéséről, mely edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek lebonyolítására lesz alkalmas. (Fotó: 123rf.com)


A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) sportágfejlesztési stratégiájával összefüggésben célba ért az a hosszas előkészítő munka, amely a magyar pályakerékpár sport régi álmát váltja valóra - tájékoztatott a szövetség.

2018 januárjában a kormány döntött arról, hogy 100 millió forint forrást biztosít az MKSZ-nek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi "kis" velodrom előkészítésére.

Az MKSZ feladata a leendő két regionális kerékpáros központnak megfelelő helyszínek meghatározása, az alkalmas ingatlanok felkutatása, megvalósíthatósági tanulmány és hatástanulmány elkészítése volt. 2018 nyarán eldőlt, hogy a kelet-magyarországi velodrom tervezett helyszíne Debrecen.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke a leendő velodrommal kapcsolatban összehívott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő hónapok feladata az optimális lokáció meghatározása, a tervezett beruházás időbeli és pénzügyi ütemezését is felölelő megvalósíthatósági tanulmány összeállítása, valamint az építés és a működés időszakára vonatkozóan a környezeti hatások felmérése – annak érdekében, hogy elkészülhessen a Kormány számára a beruházás forrásigényét és a majdani működtetési modellt bemutató előterjesztés.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával és a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben a szövetség elkészítette a megvalósíthatósági tanulmányt, mely most került a kormány asztalára. A megszületett 1298/2020-as kormányhatározat értelmében eldőlt:

Debrecen Pallag városrészében a Debreceni Labdarúgó Akadémia mellett épül fel a kelet-magyarországi velodrom.

A beruházás előkészítésére a Kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át a velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítottáka beruházás előkészítésére és megvalósítására a Beruházási Ügynökséget jelöli ki, a Magyar Kerékpáros Szövetség szakmai közreműködésévela felépülő velodrom üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

You have no rights to post comments