artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Elkezdődött a bajnoki szezon a serdülő kézilabdásoknál. Tegnap a lányok a DVSC-vel küzdöttek meg, míg  a  BMSE fiú kézicsapata délután a Pick Szeged II. gárdáját fogadja. A nyári felkészüléséről, az idei feladatokról és célokról Kiss Béla, a srácok edzője számolt be: 

Ez az év mindenképpen kiemelt fontosságú, hiszen először veszünk részt az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság küzdelmeiben. Az OSB igen nagy kihívást jelent fiataljaink számára, mert hétről-hétre az ország legjobb csapataival kell farkasszemet nézniük. A csoportellenfelek között javarészt olyan gárdákat találunk, akik NB I-es felnőtt csapattal rendelkeznek.

Mindenképpen meg kell említeni a Pick Szeged I. gárdáját, akik tavaly-ugyanezzel a játékosállománnyal- megnyerték a sorozatot. De komoly játékerőt képvisel a Békés, az Orosháza, a Békéscsaba, illetve a Kecskemét gárdája is. A feladat nagyságának megfelelően, napi két edzéssel vágtunk neki az alapozásnak. Az augusztusi edzéslátogatottság sajnos a nyaralások miatt meglehetősen hiányos volt. A 22 tagú keret gerincét a 1998-as születésű srácok adják, de a fiatalabbak közül három tehetséges 99-es játékos (Dávid József, Szabó Norbert és Szatmári Tamás) is lehetőséget kap a bizonyításra. A legnagyobb feladat azonban azokra a fiúkra hárul, akik már a junior csapatban is bemutatkoztak és az NBII. hétvégi bajnoki ifi mérkőzésein is rendszeresen játszanak. Erősítésként érkezett hozzánk a 97-es születésű Papp Sándor, aki az előző években, Debrecenben már játszott OSB mérkőzést, reméljük, hogy a rutinját tudjuk majd kamatoztatni.

Néhány szót az elvárásokról. Mivel a bajnokság az előző évhez hasonlóan 1996-os vagy fiatalabb játékosok számára került kiírásra, így nem elsődleges szempont a győzelem. Célunk a tapasztalatszerzés, a fejlődés és a tisztes helytállás. Reményeim szerint a bajnokság végére összekovácsolódik egy olyan csapat, amely méltóképpen képviseli a várost és a későbbiekben sok örömet szereznek Berettyóújfalu kézilabda-szerető közönségének.

Az első bajnoki mérkőzésen mindjárt a legnehezebb ellenféllel kerültünk szembe. Idegenben –Szegeden - próbáltuk „megcibálni az oroszlán bajszát”. A kezdeti megilletődöttség sajnos meghatározta a végeredményt. A rutinos ellenfél már az első tíz percben nyilvánvalóvá tette az erőviszonyokat: a 22-6-os félidő után 42-9-re diadalmaskodtak a „Napfény városának” fiai. Elkeseredettségre azonban nincsen ok, hiszen egy erősebb és gyorsabb, a játék minden elemét jól ismerő ellenféllel mérkőztünk.

A javításra ma itt lesz a lehetőség, hiszen hazai pályán fogadjuk a Pick Szeged II. (1997-es születésű) csapatát. Ez a meccs sem ígérkezik könnyűnek, így hát elkelne a bíztatás. Ezért minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kabos Endre Városi Sportcsarnokba a 17 órai kezdettel megrendezendő mérkőzésre.

You have no rights to post comments