artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 28. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejszínes gombaleves

Paradicsommal-mozzarellával grillezett jércemell hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Lendület Sport és Szabadidő Egyesület egy újabb oldalát szeretnénk néhány mondatban bemutatni, mivel hagyományápoló tevékenységet is folytat. Ez nem más, mint a magyarsághoz szorosan kapcsolódó íjászat, az ahhoz kapcsolódó ismeret és tudásanyag átadása a mai korosztály számára.

Az egyesület interaktív módon mutatja be a tradicionális íjat, annak használatát felnőtteknek és gyerekeknek, baráti vagy iskolai programok, táborok keretében. A korhű ruházat és fegyverek, az akkor élt emberek életmódjáról elhangzó ismeretek is színesítik a foglalkozásokat,  teret adva a nem formális tanulásnak.

Részt veszünk az ország különböző, történelmi emlékhelyein (Csonka torony, Ónod) és határainkon túl (Torockó, Fülek) szervezett versenyeken. Minden ilyen alkalom a megmérettetésen túl egy kiváló csapatépítő és közösségi élmény, alkalmat ad új, hasonló érdeklődésű a hagyományokat tisztelő és ápoló emberek megismerésére.

gyerek1gyerek 2teljes menetfelszerelés

Az íjászat kiváló szabadidős tevékenység, amit manapság már egész évben gyakorolhat az ember viszonylag kis befektetéssel felső korhatár nélkül. Jól fejleszti a koncentrációt, de igényel némi erőnlétet is.

Rácz Sándor

a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület elnöke

gyerekrománia

You have no rights to post comments