artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Mezei-Vill női futsalcsapata tavaly – újoncként - közel volt ahhoz, hogy a legjobb négy közé kerüljön az akkor még tízcsapatos első osztályban. A múlthéten ismét útjára indult a labda a bajnokságban, immáron kevesebb nevezett együttessel és új hazai trénerrel.

 

 

Füredi Andreával, a csapat megszállott csapatkapitányával az idei célokról beszélgettem.

- Miként készültetek a bajnokságra?

- Már július 18-án megkezdtük a felkészülést, heti három, alkalmanként négy edzéssel készültünk az idei szezonra. A tréningek látogatottsága mintaszerű volt, alig akadt hiányzónk. Pedig a csapat java debreceni, ott tanulnak vagy dolgoznak, de Püspökladányból és Hajdúsámsonról is járnak hozzánk játékosok. A futsal egy olyan sportág, amihez fejben is nagyon sokat kell készülni, tanulni és megfelelő edzésmunka nélkül hosszútávon nem lehet az élvonalban sikeresen szerepelni.

- A tréningeken kívül tudtatok edzőmérkőzéseket is játszani?

- Sajnos a környékünkön kevés a női futsalcsapat, de azért sikerült összehoznunk egy-egy meccset az NB 2-es Hajdúböszörmény és a most alakult, szintén a másodosztályú DEAC együttesével. Ezeken a találkozókon amellett, hogy az edzéseken elsajátított taktikai elemeket igyekeztünk megvalósítani, egyben az új edzőnk is képet kaphatott arról, hogyan reagálnak a lányok a kritikus mérkőzéshelyzetekben.

- A csapatot immár Elek Gergő irányítja. Miért volt szükség az edzőváltásra?

 - Pallai Gábor nem tudta tovább vállalni az edzői feladatokat. Az új trénerünk Elek Gergő lett, aki a férfi futsalcsapat edzője, Turzó József „tanítványa”, így a szakmai hozzáértése garantált.

- Az edzőváltáson kívül történtek más változások is tavalyhoz képest?

- Az idei bajnokságban kettővel kevesebb, vagyis nyolc csapat küzd a helyezésekért. Nagyon nehéz év vár ránk, hisz szinte csak nagyon erős játékerőt képviselő gárdák alkotják most az első osztályt, ezért ez évben biztosan nem lesznek könnyű, kényelmes tempójú mérkőzéseink. Minden hétvégén a maximumot kell nyújtanunk, fejben és játékban egyaránt.

- A múlt évi bajnokságban újoncként sikerült helytállnotok az első osztályban. Milyen célokat tűztetek ki erre az évre?

- A bajokság erőssége miatt nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni és konkrét helyezést kitűzni célként, de természetesen minél jobb helyen szeretnénk elérni, emellett játékban és gondolkodásban előrébb lépni. Nagyon fontos lenne, hogy a fiatalabbak rendszeresen játéklehetőséghez jussanak, hogy később lehessen rájuk építkezni, aztán minél fényesebb sikereket érjenek el az MVFC család számára.

- Jól tudom, hogy a nyáron súlyos sérülésed volt?

- Igen, rögtön a második edzésünkön combizom-szakadást szenvedtem, aminek a gyógyulása hosszú folyamat. Fizikálisan és mentálisan sem épültem még fel teljesen, de igyekszem, hogy szép lassan utolérjem magam és minél előbb a csapat rendelkezésére tudjak állni. Eddig sikerült 25 évet sérülésmentesen végig focizni, remélem, hogy még 25 évet kihúzok újabb sérülés nélkül! A csapat eddig is nagyon sokat segített a felépülésemben.

- Az első mérkőzésen két góllal kikaptatok a bajnoki címvédő otthonában.

- A sorsolásunk nem túl kegyes, rögtön a tavalyi aranyérmes ellen kezdtünk Miskolcon. Kikaptunk, de a 4:2-es végeredményt nem tartom elkeserítőnek.

- Szombaton délután a Tolna csapatát fogadjátok a Morotva-Ligetben. Milyen mérkőzésre számítasz? 

 - A hétvégén a tavalyi ezüstérmes látogat hozzánk, ezért kemény mérkőzésre számítok. Éppen ezért arra lenne szükségünk, hogy minél több hazai szurkoló biztassa a csapatot, akiket szeretettel várunk.

 

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Tolna-Mözsi NFE

Női futsal NB1. 2. forduló

Pálfi István Rendezvénycsarnok, 2012. szeptember 22. 16.00

A BELÉPÉS INGYENES!

Álló sor: Pozsgai Melinda, Kóti Lilla, Sallai Anita, Roza Viktória, Putnóczki Petra, Tóth Angelika, Elek Gergő

Alsó sor: Deczki Vanda, Füredi Andrea, Oláh Anikó, Hóbel Tímea, Pozsgai Kitti, Farkas Éva

a képről hiányzik: Heidt Edina és Erős Zsanett

You have no rights to post comments