artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A BMSE férfi kézilabda csapata Hajdúszoboszlón kezdi meg az idei pontgyűjtést. A tavaly az eddigi legjobb szereplést követően – a negyedik helyen végeztek a másodosztály észak-keleti csoportjában – a szurkolók nagy reményekkel várják az újabb szezont. A csapat háza táján történt változásokról Kucskár Imrét, a gárda trénerét kérdeztem.

Miként készültetek az őszi szezonra?

Már augusztus 3-án megkezdtük az alapozást, heti 2-3 edzéssel készültünk. Fizikálisan ugyan nem vagyunk egyforma állapotban, de ez minden évben így van. Mindenki teljes odaadással dolgozott az edzéseken, emiatt egy szavam se lehet.  Aki munka vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudott jönni a tréningekre, az próbálta valahogy pótolni a kimaradást, vagy saját maga futott, vagy az ifik edzésére is járt.

Vannak érkezők és távozók a csapatban?

Túl nagy változás nem történt a keretben. Kiss Béla és Kócsi Lajos valószínűleg befejezi a játékot. Egy érkezőnk van, Pardi László személyében, őt Makóról sikerült igazolni. Laci igazi univerzális játékos, mind védekezésben, mind támadásban remek teljesítményre képes. Vele némileg átalakul a csapat szerkezete, néhányan más poszton fognak játszani, mint tavasszal. Várhatóan Varga Gábor ezt követően irányítót, Buczi Roland pedig balszélsőt fog játszani. Kell még egy kis idő, hogy tökéletesen összeálljon a csapat, de úgy gondolom, hogy elég jó állapotban várjuk a rajtot.

Elég bő a játékoskeretetek. Hogy képzeled el a csapat felállását?

A kapuban Tóth József, Mező Csaba és Ékes Ádám fog védeni. A szélsők közül Kovács Zoltán tavasszal nagyon jól játszott, bízok benne, hogy ezt a formát tudja idén is hozni. Buczi Roland jól mozgott a balszélen, Jakab Sándor is folyamatosan lendül formába. Pekárovics Zoltán pedig remélem, kihozza, ami benne van. Baloldali átlövőbe Pardi Lászlótól és Papp Andrástól is sokat várok, mindketten remek formában vannak. Irányítóban Varga Gábor és Tahóczki Balázs jól kiegészítik egymást. Jobboldali átlövőben Pákozdi Gábor egyedül van, de a többi lövőt is bátran állíthatom erre a posztra. Beállóban Dandé Zsolt, Szörnyi Péter, Balibán Péter és Bak Tibor vár bevetésre, ha úgy adódik, Tibi a külső posztokon is számításba jöhet. Az „öregek” közül Czirják Tibor és Kisikán Tibor megcsináltatta az igazolását, vészhelyzetben ők is bevethetők lesznek. Az ifistákra is számítok, Nagy Dávid szélen és irányítóban is helyt tud állni és remélem, Cseh Imre küzdeni fog a kapuba kerülésért. Ám az igazi áttörést a fiatalok közül Szűcs Csabától várom, ő, ha igazán komolyan veszi a kézilabdát, akkor biztosan helye lesz a felnőttek között.

Az előző bajnokságban leginkább a remek védekezésnek köszönhettétek a remek helyezést. Lesz a játékotokban változás?

Próbálunk gyorsabb játékot játszani, mint tavaly, remélem sikerülni fog. Támadásban elég szép dolgokat csináltunk az edzőmérkőzéseken és mivel fizikálisan jók vagyunk, bízom benne, hogy a védekezésünk is rendben lesz.

Milyen célt tűztetek ki erre az évre?

Konkrétumot nagyon nehéz meghatározni. Nagyon sok jó csapat van, egyelőre azt mondom, próbáljunk minél több hazai meccset megnyerni. Legyen a cél a középmezőny eleje, legyünk „telhetetlenek”, ha lehetőségünk lesz, javítsunk a tavalyi helyezésünkön! Az elmúlt három szezonban rendkívül nagy támogatást kaptunk a közönségtől, úgy érzem, a srácok tettek is érte, hogy így szeressék őket. Remélem, hogy a szurkolóink idén is hasonló lelkesedéssel bíztatják majd a csapatunkat. Ezúton is szeretném megköszönni Dinók Tibornak és Balibán Péternek azt szervező munkát, amit a mérkőzések körül végeztek és végeznek. Szerintem Berettyóújfaluban igazi sportesemény egy-egy férfi kézilabda mérkőzés és bízom benne ismét remek idény előtt állunk.

Hajdúszoboszlón kezditek a bajnokságot. Mindenkire számíthatsz?

Sajnos, Kiss Balázs továbbra is sérült, ő biztosan nem fog játszani. Ha felépül tavaszra, akkor vele még erősebbek lehetünk. Szoboszlai Péterre és Jakab Sándorra munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatok. Ettől függetlenül, természetesen győzni szeretnénk Hajdúszoboszlón, ami biztos, hogy nem lesz könnyű. Úgy érzem, hogy egy leheletnyivel jobbak vagyunk a hazaiaknál, remélhetőleg a pályán sikerül is ezt majd realizálnunk.

You have no rights to post comments