artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Pénteken este a címvédő ETO FC otthonában lépett pályára a berettyóújfalui férfi futsalcsapat. A múlt heti DEAC-Armada elleni fölényes győzelem után lényegesen nehezebb feladat várt a Turzó-legénységre, ezúttal a bajnok győriek ellen kellett helytállniuk.  

Az előjelek nem voltak túl biztatóak. A hazai csapat amellett, hogy tegnap estig a bajnokságban is esélyeshez méltóan szerepelt, az UEFA Futsal Cup-ban, vagyis a legrangosabb nemzetközi kupában is bizonyított. A nyár óta a spanyol Marcos Angulo edzette gárda csoportelsőként jutott az elitkörbe, Európa legjobb 16 csapata közé. S bár a korábbi években a két együttes találkozója igazi bajnoki rangadót jelentett, mára az erőviszonyok - kissé vagy javarészt – a győriek javára billentek. Ettől függetlenül a találkozó igazi presztízscsatának ígérkezett, hisz a csapatoknak az ezen a meccsen kivívott győzelem az érte járó három pontnál is többet számíthatott.
 
Papírforma ide vagy oda, az első félidőben a Mezei-Vill FC meglepte a győrieket. Taktikus játékkal, Gál István, Siska Gergő, Rábl János és Trencsényi János révén a gárda négygólos vezetést szerzett. Hiába volt a hazai mezőnyfölény, a vendégek négy kontratámadásból származó helyzetet kíméletlenül kihasználtak. 
A második játékrészben a győriek még egy lapáttal rátettek és mindent megpróbáltak, hogy megfordítsák a mérkőzést. Csakhogy a Turzó–gárda ezt nem szerette volna, anyait-apait beleadva, hősiesen védekezett. A labda ugyan szinte végig az ETO-nál volt, kiegyenlíteniük mégsem sikerült, pedig tíz perccel a vége előtt, 4-2-as állásnál büntetőhöz is jutottak, illetve Lovas Norbert kiállítása miatt két percig előnybe is kerültek. Sőt, hiába váltottak a hazaiak az utolsó percekben vészkapus játékra, újabb gólt már nem tudtak szerezni, mert a pirosmezesek hálóját ezen a meccsen igazi hősök védelmezték.
 
Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu 3-4 (0-4)
 
Gólszerzők: Ramada (23., 30.), Dróth (28.), ill. Gál István (7.), Siska Gergő (9.), Rábl János (12.), Trencsényi János (16.).
 
Turzó József: 
Ezen a mérkőzésen ugyan nem a legjobb játékunkat játszottuk, viszont hősiesen küzdöttünk és a győzelem kulcsa valószínűleg ez lehetett. A srácok mindent kihoztak magukból és száz százalék fölött teljesítettek. Bár az eredményhez Fortuna kisebb segítségére is szükségünk volt, ám úgy gondolom, a szerencséje annak a csapatnak lesz, aki meg is dolgozik érte. 

You have no rights to post comments