artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Balázs, Gábor és Levente az iskolában kapták a feladatot, hogy írjanak levelet egy általuk kiválasztott személynek. A fiúk a magyar válogatott játékosainak üzentek de azt az álmukban sem gondolták volna, milyen választ érkezik kedvenc labdarúgóiktól.

Megszokott feladat az általános iskolások számára, hogy meg kell tanulniuk hivatalos levelet írni. Az viszont már kevésbé megszokott, amit Erika néni, a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanára évről-évre véghez visz: kinyomozza a gyerekek kedvenc zenészeinek, sportolóinak, színészeinek címét, és a feladatot „élesben” gyakoroltatja a srácokkal – miután a lurkók megírták leveleiket, a tanár néni el is küldi azokat a címzetteknek.

Tavaly hárman is magyar válogatott futballistát választottak és az MLSZ Szurkolói Klubjának munkatársai – szövetkezve a válogatott stábjával és a csapat munkáját segítő többi osztállyal – át is adták a leveleket Dzsudzsák Balázsnak, Stieber Zoltánnak és Gulácsi Péternek, utóbbi pedig a játékosok nevében meghívta a diákokat egy válogatott mérkőzésre.

A nagy nap november közepén érkezett el, amikor a három kisfiú szüleik és tanáraik társaságában utazott fel Budapestre, a Magyarország–Finnország Nemzetek Ligája csoportmérkőzésre. A meccs előtti napon a kis csapat ellátogatott a válogatott főhadiszállására, a Telki edzőközpontba, ahol életükben először találkozhattak is kedvenceikkel, megnézhették Marco Rossi hivatalos meccs előtti sajtótájékoztatóját, sőt, a rengeteg begyűjtött szelfi és autogram mellett lehetőségük volt passzolgatni egy kicsit a magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel, akinek még kapura is rúghattak!

De Balázs, Gábor és Levente sem érkezett üres kézzel: az 5.a osztály nevében szerették volna viszonozni az ajándékokat, amit a szövetségtől kaptak, ezért egy, az egész osztály által aláírt mezt hoztak a válogatottnak, a csapat tagjai pedig cserébe mind dedikálták az osztály új labdáját.

A kirándulás csúcspontja természetesen a vasárnap esti meccs volt, ahol a fiúk előbb kipróbálták az MLSZ Szurkolói Klubja által szervezett szurkolói falu játékait, majd élőben nézték, amint a magyar válogatott szép játékkal örvendezteti meg a Groupama Arénába kilátogató szurkolókat. Szalai Ádám és Nagy Ádám találatai a csapatnak a győzelmet és a Nemzetek Ligája második helyét, Balázsnak, Gábornak és Levinek pedig egy életre szóló élményekkel teli hétvége lezárását jelentette.
You have no rights to post comments