artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Kedves biharkeresztesi olvasónk, Haszon Béla arról az örömteli hírről tájékoztatta portálunkat, hogy gyermeke, Haszon Panna a Balatonparti Futónap gyermekfutamán megnyerte a lányok versenyét, míg ő a negyven feletti férfi félmaraton kategóriában ismét dobogóra állhatott. Mindkettőjüknek szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Második alkalommal rajtoltak el a mozogni vágyók a Balatonparti Futónapon a hétvégén Szemesen - adta hírül a sonline.hu.
A versenyre 670 futó nevezett, akik három távon mérethették meg magukat. A legnépszerűbb a tíz kilométeres negyedmaratoni szám volt, melyre háromszáznál is többen vállalkoztak, de félmaratont is futhattak a résztvevők. A szervezők gondoltak a családdal érkezőkre is, így három és fél kilométeres gyerekfutam is indult. Az útvonalat úgy jelölték ki, hogy annyira közel legyen a Balatonhoz, amennyire csak lehet. A panorámán kívül a pálya gyorsaságának is örülhettek a sportolók, ugyanis mint azt Benedek Balázs szervező elmondta, sok egyéni rekord is megdőlt Balatonszemesen.

– Versenyzői szemmel állunk hozzá a szervezéshez, ezt a futók díjazzák is, a futamok végén már a következő eseményről érdeklődtek – mondta Benedek Balázs, aki a Balatoni Futó és Szabadidő Egyesület elnöke is.

Az indulók között volt Szebeni Endre, aki 74 évesen huszonnyolcszoros ironman, és nem látszik fogyni a lendülete. A Balatonparti Futónap előtt ausztriai versenyéről tartott élménybeszámolót a sportember. A mezőny tele volt aktív futókkal, olvasónknak, Haszon Bélának is közel a 100. futóversenye volt a mostani. Az indulók közt volt Szőnyi Ferenc is, aki rendszeresen indul extrém távú futó-, kerékpár- és triatlonversenyeken. 2017-ben a sávjci Swissultrán ért célba elsőként, ami 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból állt. Ezt a magyar versenyző 215 óra alatt teljesítette.

futo01Eredmények:

Gyerekfutam (3.5 km)
Fiú:
1. Tóth Bálint
2. Dombi Sólyom
3. Török Márton

Lány:
1. Haszon Panna
2. Fésűs Evelin
3. Bálint Rhodé

Negyedmaraton (10.5 km)
Férfi:
1. Gyenes Donát
2. Lukács Levente
3. Csörögits Máté

Nő:
1. Osztobányi Lilla Eszter
2. Bogárdi Szilvia
3. Sulyok Anita

Félmaraton (21.1 km)
Férfi:
1. Lubics Péter
2. Gorza István
3. Sékely András

Nő:
1. Matus-Tóth Andrea
2. Pászti Edit
3. Révész Zsuzsanna Márta

A részletes időeredmények itt érhetők el.

You have no rights to post comments