artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal indult útjára a korong a Morotva Ligeti Jégkorong Kupán. A 2018. február 10-én megrendezett versenyre idén három csapat fogadta el a helyiek meghívását. A berettyóújfalui fiúk mellett így a derecskeiek, a Püspökladányi Pingvinek és a Szarvasi Szarvasok „szántották” a jeget. KÉPGALÉRIA

A felsorakozott csapatokat Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere köszöntötte. Beszédében kihangsúlyozta, milyen fontos szerepet tölt be ez a nagy hagyományokkal rendelkező jégkorong kupa Berettyóújfalu sportéletében.

Nyolc év alatt a verseny színvonala és a meghívott csapatok tudása is folyamatosan emelkedett, így a játékvezetés terén is lépniük kellett a szervezőknek. Vincze László és fia Vincze Dániel most nem játékosként húztak korcsolyát, hanem játékvezetőként látták el feladatukat a nap folyamán. Ez a feladat így profi kezekbe került, hiszen előbbi az utánpótlás bajnokságban míg utóbbi a legmagasabb osztályban, az Erste Ligában fújja a sípot. Szabályismertetésük után kezdetét is vehette a küzdelem.

A jégpályára kilátogató nézők igazán izgalmas pillanatokat élhettek át. A szép gólok és szemet gyönyörködtető cselek mellett parázs hangulatú mérkőzéseket, nagy védéseket és olykor kemény ütközéseket is láthattak.

VIII. Morotva Ligeti Jégkorng Kupa 01VIII. Morotva Ligeti Jégkorng Kupa 04

A kétszer 10 perces körmérkőzések sora után kialakult egy rangsor a csapatok között, ami alapján a helyosztókra került sor.

Először Berettyóújfalu játszott Szarvassal a harmadik helyért. Az izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzésen végül a helyiek diadalmaskodtak, így felállhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A kupa döntőjét Derecske és Püspökladány csapata vívta egymással, melyen a derecskei fiúk szervezett, taktikus játékuknak köszönhetően megszerezték a győzelmet.

A legeredményesebb góllövőnek járó díjat Szabó László (Derecske) kapta. Igazán nagy eszmei értékkel bíró tárgyat vihetett haza, hiszen Vincze Dániel annak a mérkőzésnek a korongját ajánlotta fel díj gyanánt, amin először látott el játékvezetői feladatot pályafutása során. Köszönjük neki.

Az eredményhirdetés után a jégen elfáradt legényeket sült kolbásszal vendégelték meg a házigazdák.

VIII. Morotva Ligeti Jégkorng Kupa 11VIII. Morotva Ligeti Jégkorng Kupa 18

A szervezők köszönik a segítséget a verseny támogatóinak:

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, Muraközi István polgármester, Bónácz János alpolgármester, Szántai László képviselő, Daróczi István a Gyémánt-Net Kft. ügyvezetője, Bihari Mézlovagrend, Papp András, Szűcs Zsolt, Berke Sándor, Mayer András (Bandisajt), BerettyóNET, Berettyóhír (berettyohir.hu).

A hagyományokhoz híven a rendezvény főszervezője és lebonyolítója idén is Rácz Sándor volt. Kitartó és áldozatkész munkáját ezúton is köszönjük!

You have no rights to post comments