artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Továbbjutott a három MVFC-játékossal felálló magyar csapat a futsal-világbajnokság selejtezőcsoportjából.

 
Másodikként végzett csoportjában, így a bombaerős Oroszország mögött továbblépő magyar futsalválogatottnak is van esélye arra, hogy ott legyen a 2012-es világbajnokságon. Városunkból hárman is meghívást kaptak a nemzeti csapatba, Pallai Gábor kapusként, Lovas Norbert és Trencsényi János mezőnyjátékosként tett hozzá a sikerhez.
 
Három meccset játszott a Gyöngyösi Városi Sportcsarnokban Frank Tamás kapitány csapata, s a győzelem, döntetlen, vereség sorminta elviekben romló tendenciát is jelenthetne, ám így is sokat ért – egész pontosan a kvartett második továbbjutó helyét, mert körbeverés alakult ki.
 
A nyitányon legyőztük Kazahsztán csapatát, a második meccsen ikszeltünk Lettország ellen, s mivel a riválisok a kezünkre játszottak, az oroszok elleni zárás már érdemben nem befolyásolta a helyezéseket.
 
A 24 csapat részvételével zajló világbajnokságot jövőre, november 2. és 18. között rendezik meg Thaiföldön. A kvalifikáció igen nehéznek tűnik – mivel Európának csak 7 kvótája van, ezért a csoportok továbbjutóit összesorsolják, aztán csupán a párharcok győztesei indulhatnak a világbajnokságon.
 
Mivel a világranglista-huszonkilencedik magyar válogatott második lett, ezért biztosan az elsők közül kap ellenfelet, azaz akár Olaszországgal (harmadik) vagy Spanyolországgal (első) is találkozhatunk.

You have no rights to post comments