artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Hát mi haladunk... a BMSE életében versenyeztetés szempontjából a legsikeresebb évadot tudhatjuk magunk mögött, hiszen ennyi csapatot még nem versenyeztetett egyesületünk: 9 csapat, 9 bajnokság, 169 lejátszott mérkőzés, 3161 lőtt gól, 3277 kapott gól, 140 elért pont, több órányi utazás, munka.

A szezont az augusztusban második alkalommal megrendezett utánpótlás táborunkkal kezdtük. 42, 8-12 éves korú gyermek töltöttel el velünk a hetet.
2 alkalommal rendeztük meg népszerű amatőr kézilabda tornánkat a város felső tagozatos tanulói számára. A Mikulás kupán és a Pünkösdi tornán 3 általános iskola 12 csapata vett részt. Ezeken a tornákon az egyesületben nem igazolt, „amatőr” játékosoknak adunk lehetőséget a versenyezésre.

4 új csapatot dobtunk a mélyvízbe, együtt jártuk ki az utat a korosztályos bajnokságok versenyeztetési rendszerében:

• Kisiskolás bajnokság U9 lány és fiú csapatok. Mérkőzéseikről nem készül tabella, cél a kézilabda megszerettetése, a játék alapjaival való ismerkedés. A korosztályban a rendszeresen edzésekre járó játékosok száma 24-25 fő volt. A lányok edzője Hajdu Magdolna, a fiúké Zákány Kristóf.

• U11 korosztályos lányok edzője Kovács Ferenc. A csapat a Gyermekbajnokság Kulcsár Anita régiójának „B” csoportjában szerepelt, itt az alapszakaszban 2. helyezésükkel a lányok bejutottak a régióbajnoka cím elnyeréséért folytatott küzdelembe. Ebben a csoportban a 4. helyen végeztek a lányok.

• U12 fiú csapatunk szintén a Gyermekbajnokságban szerepelt. Az alapszakaszt a 8. helyen zárták a fiúk, majd az alsóházi rájátszás 3. helyét szerezték meg a srácok. Edzőjük: Varga Gábor.

U14 korosztályos fiú csapatunk a Gyermekbajnokság Kulcsár Anita régiójának „A” csoportjában szerepelt. Az alapszakaszt a 4. helyen zárta a csapat, a felsőházi rájátszásba bejutva a 7. helyen zárták a szezont. A csapat edzője: Ulics István.

A serdülő lányok edzője a szezonban Bencze Zoltán volt, ők az Nyílt Országos Serdülő Bajnokság D-2. csoportjában versenyeztek. Az alapszakaszt az 5. helyen zárta a csapat, így a bajnokságot az alsóházi rájátszásában a 5-8. helyért folytatták a lányok, ahol az 1. helyen végeztek.

NB/II. fiú junior csapatunk edzője Kiss Béla. Nagy örömünkre a csapat szezonunk legjobb eredményét elérve az észak-keleti csoport 10 csapatos bajnokságában a bronzérmet szerezte meg. A junior korú játékosok beépítése a felnőtt keretbe folyamatos, örömmel látjuk és tapasztaljuk, hogy fiataljaink megállják helyüket a felnőttek között is.

Női felnőtt csapatunk az idei megyei bajnokságban elért 6. helyezésnél többre hívatott. Mind a szakvezetés, mind a játékosok is úgy gondolják, hogy ennél több van ebben a csapatban. Igaz, hogy az őszi szezonhoz képest történtek változások a csapat keretében, de a jövő évadban mindenféleképpen szeretnének előre lépni lányok. A csapat edzője: Kissné Nagy Krisztina.

NB/II. férfi csapatunk az észak-keleti bajnokságban szerepelt az idei évadban. A csapat edzője: Kucskár Imre. A fiúk 20 ponttal a 8. helyen végeztek a bajnokságban. A jövőbeni cél továbbra is a felnőtt csapat gerincét alkotó játékosok mellé minél több tehetséges juniort beépíteni, a szezonban játéklehetőséget kapott fiatalok megállták helyüket a felnőttek között. A szezon zárásaként az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete idén férfi csapatunkat több éves sport, társadalmi és karitatív területen végzett munkájáért a Kabos Endre Berettyóújfalu Város Sportjáért Díjjal jutalmazta.

Idén július 31-augusztus 5. között immár 3. alkalommal rendezzük meg utánpótlás táborunkat, melyre továbbra is szívesen látjuk a hozzánk csatlakozni vágyó, kézilabdát szerető gyerekeket.
2017. szeptember 9-én szombaton rendezzük meg hagyományos Sziszi kupánkat, melyre várjuk volt játékosaink, edzőink jelentkezését, csapatok szerveződését örömmel fogadjuk.

Nélkületek nem ment volna! Köszönjük a térség legjobb, legnagyobb szurkolótáborának egész éves biztatását, a szülők, a támogatók, az önkormányzat egész évben nyújtott támogatását. Találkozunk jövőre!

Balázsné Szabó Mária
szakosztályvezető

You have no rights to post comments