artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nem adott esélyt a Mezeinek a bajnok Győr.

A futsal bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában a már bajnok ETO vendégeskedett a Morotva Ligetben. Az MVFC számára megvolt az esély, ha legyőzik a Rába-parti gárdát, akkor megelőzik a Dunaferrt és a dobogó második fokára állhatnak fel. Ehhez azonban a csapat minden egyes tagjától száz százalék feletti teljesítményre lett volna szükség.

A vendégek kispadján beugró trénerként – mivel Marcus Angulo papírjai otthon maradtak – Juanra foglalt helyet.

21

Bár a mérkőzés viszonylag későn kezdődött, a kora nyári meleg mégsem enyhült és ez a csarnokban is éreztette hatását. A hőség valószínűleg a győrieket zavarta kevésbé, mert Alex találatával és Seidler duplájával alig öt perc alatt háromgólos vezetést szereztek (0-3).

A gyorsan összeszedett jelentős hátrány megfogta a hazai csapatot, amit Moga mester időkéréssel és taktikai utasításokkal próbált orvosolni. A rövid pihenő után ugyan valamelyest kiegyensúlyozottabb lett a találkozó, az irányítás azonban a vendégek kezében maradt. Az ETO minden akciójában benne volt a gólveszély, a 13. percben egy újabb győri támadás végén Harnisch négyre növelte csapata előnyét (0-4).

34

A félidő vége előtt Berettyóújfaluba ért az eső, ami felfrissítette a levegőt a csarnokban is, ami talán jótékony hatással lehetett a hazai együttesre, mert Trencsényi és Magyar góljaival kettőre csökkentették a hátrányukat (2-4).

A második játékrészben kapust cserét az MVFC, Mezei Dávid helyére László Márk érkezett. A 28. percben Alex egy hatalmas bombával Lászlót is felavatta, majd két perccel később Sáhó is „beköszönt” (2-6).

Miután ismét négygólos hátrányba került a hazai gárda, Moga Lorant vészkapus felállásra váltott, de így sem sikerült komolyabb helyzetet kialakítaniuk. A másik oldalon Juanra a meccs végére a fiatalokat is a pályára küldte, akik jól vették fel a ritmust és a lefújásig megőrizték előnyüket.

Ezen a találkozón az ETO nem adott esélyt a Mezeinek, bajnokhoz méltó módon, magabiztosan győzte le az ezüstre pályázó Berettyót, akik így végül - a Dunaferr mögött - a táblázat harmadik helyén végeztek.

56

MVFC-Berettyóújfalu - RÁBA ETO 2-6 (2-4)

MVFC-Berettyóújfalu: Mezei Dávid – Kovács István, Rábl János, Gál István, Szabó Péter
Cserék: László Márk, Nagy Bence, Takács Zoltán, Magyar Szabolcs, Nagy István, Harmati Tamás, Trencsényi János, Nagy Dániel, Kondás Kristóf
Edző: Flavius Moga Lorant

RÁBA ETO: Tóth Gyula - Rei Oura Davide Cláudio, Constantino Vinas Alejandro, Drahovsky Tomas, Seidler Michal
Cserék: Matkovics Gábor, Gémesi Áron, Harnisch Ákos, Vas Ádám, Calvo Rodriguez Juan Ramon, Sáhó Kristóf, Dávid Richárd, Bognár Bálint,Tama Ádám
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

Gólszerzők: Trencsényi János 18’, Magyar Szabolcs 20’ illetve Constantino Vinas Alejandro 2’ és 28’, Seidler Michal 3' és 5', Harnisch Ákos 13’, Sáhó Kristóf 30’

78

Flavius Moga Lorant (MVFC): A mai esten a Győr megérdemelten győzött, gratulálok nekik a bajnoki címhez és a magyar kupa sikeréhez! Lehet, hogy a mai meccsen nem sikerült mindent megvalósítani abból, amit előtte megbeszéltünk, de gratulálni szeretnék a csapatomnak az egész évi teljesítményéhez, mert úgy gondolom ez a csapat erőn felül teljesített! Külön köszönetet szeretnék mondani Mezei Józsefnek, aki egész évben mellettünk volt és megteremtette a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Köszönet jár Turzó Józsinak is, akitől szakmailag rengeteget tanultam és az ő elkezdett munkáját folytatathattam itt.

Calvo Rodriguez Juan Ramon (Rába ETO): Ez tulajdonképpen az egész évi kemény munkánknak az eredménye. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, mert ezért a célért keményen dolgoztunk.

You have no rights to post comments