artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A juniorjaink nyertek, a felnőttek kikaptak.

Vasárnap elrajtolt az NB2-es kézilabda bajnokság tavaszi szezonja, az első fordulóban a BMSE férfi csapatai a Fehérgyarmat gárdát fogadták a Kabos Endre Sportcsarnokban. 

A kezdő mérkőzést a fiatalok játszották a tabella harmadik helyén álló szabolcsiakkal. A rangadónak is minősíthető találkozón Kiss Béla együttese az őszi formát átmentve, végig magabiztos játékot nyújtva begyűjtötte az idei első két pontját.    

BMSE - Fehérgyarmat 29-23 (16-13)

Vezette: Szikszay J., Oláh E.

BMSE: CSEH (kapus) - HARMATI 7, DÁVID J. 5, FEKETE 8/3, Birinyi 2, Szatmári, Papp A. 1 Csere: Csuha (kapus), Szabó N., ULICS 3/3, Tóth M., Dávid R., Antal L., Vezendi 3, Tóth Á.

Kiállítás: 14 ill. 10 perc

Büntető: 7/6 ill 12/8

Kiss Béla (BMSE): A második félidő eleji apró megingástól eltekintve végig összeszedetten és ötletesen kézilabdáztunk, így győzelmünk teljesen megérdemelt volt. Büszke vagyok a csapatra! Megyünk tovább és építkezünk.

A felnőtt együttes találkozójára szépen megtelt a csarnok, ami a gárda őszi, várakozáson felüli teljesítményének is köszönhető. Az aktuális ellenfelünk ugyan a meccset megelőzően  két helyezéssel mögöttünk, a nyolcadik helyen állt a tabellán, ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy mi lennénk a találkozó abszolút esélyesei. Sőt.  

A kéziseink téli alapozásáról a mérkőzés előtt Kucskár Imre edző számolt be honlapunknak: 

- Nem túl sikeres felkészülésen vagyunk túl, aminek az oka az edzéseken való gyenge, hiányos részvétel. Emiatt a játékunk nincs még igazán jól összerakva, de talán a mérkőzéseken többet tudunk majd mutatni. A játékoskeretben jelentős változás nem történt, egyedül Kovács Feri jelezte, hogy a megnövekedett elfoglaltságai miatt tavasszal nem fogja tudni segíteni a csapatot. Reméljük, ősszel a vizsgák után ismét csatlakozik hozzánk.

A felkészülés alatt három edzőmeccset sikerült játszanunk és meglehetősen hasonló módon mindhármat elveszítettük. A Köröstarcsa, a Kunszentmárton és a Hajdúböszörmény is  elhúzott a mérkőzések elején, ugyan mi a második félidőre rendre utolértük őket, ám a végén viszont mindannyiszor kikaptunk.

A Fehérgyarmat ellen nem lesz könnyű dolgunk, tudjuk, hogy ellenfelünk sikeres felkészülésen van túl és több minőségi játékossal is erősítettek az őszi meccs óta. Nálunk, ha minden igaz, Pardi Laci is itthon lesz és számíthatok rá. Úgy gondolom, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ám ennek ellenére mindent megpróbálunk a bravúr érdekében, hiszen itthon csak a győzelem számít jó eredménynek.

A találkozón sokáig úgy tűnt, meglesz, illetve meg lehet a bravúr, a két együttes fej-fej mellett haladt a hajráig, hol mi, hol az ellenfelünk vezetett minimális előnnyel. Az utolsó pár perc azonban balszerencsésen alakult, sokat hibáztunk és a helyzeteink kimaradtak, így a végén háromgólos vereséget szenvedtünk.     

BMSE - Fehérgyarmat 21-24 (11-10)

Berettyóújfalu, 300 néző

Vezette: Száva Flórián, Szegedi Zsolt

BMSE: TÓTH G. - Buczi 6 (1), Pap T. 4, Varga 2, Nagy I. 1, Papp András  I. 4, Pekárovics

Csere: Szörnyi, Bak, Tahóczki 2, Nagy K., Mocsári 2, Tóth J.(kapus), Fekete, Pardi, Papp András Gy.

Fehérgyarmati VSE: Felföldi - Pálfy 5, Gaál 4, Ruzsinszki 2 (2), Hangos 4, Ferenci 4

Csere: Csontos 2, Illés 3, Csobay, Harangi (kapus), Ménfői, Farkas, Szabó, Szíjártó, Kanyó

Hétméteresek: 2/1 illetve 3/2

Kiállítások: 6 perc illetve 4 perc

Kucskár Imre (BMSE): Korrekt játékvezetés mellett nagyon fájó vereséget szenvedtünk. A védekezés rendben volt, de az utolsó tíz percre elfogytunk a támadásainknál. Vereségünk másik oka a nagyon sok eladott labda volt. Tudjuk, hogy ez miért következett be, bízom benne, hogy tudunk rajta javítani. Sportemberek vagyunk, ezért megyünk tovább és megpróbálunk a következő mérkőzésen javítani, bár nem mi leszünk az esélyesek. Remélhetőleg a játékunkat a következő hetekben fel tudjuk építeni és a következő hazai mérkőzésen már győzelemmel örvendeztetjük meg lelkes közönségünket!

A felnőttek következő mérkőzése vasárnap lesz Mezőkövesden, a harmadik helyen álló, helyi U23-as csapat ellen, míg a fiataljaink már ma délután útra kelnek, hiszen csütörtökön este 18.00-kor ismét pályára lépnek, az ő ellenfelük a sereghajtó Hajdúszoboszló junior gárdája lesz.

You have no rights to post comments