artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az első fordulóban a fiúk szombaton Fehérgyarmaton lépnek pályára, míg a lányok vasárnap a szoboszlóiakat fogadják.

Nemcsak a futsalosoknál, de a férfi kéziseinknél is lényeges változások történtek a nyáron, s bár nekik létszámproblémáik nem voltak, az, hogy az újjáépített felnőttcsapat mire lehet képes a bajnokságban – hasonlóan a Turzó-gárdához - majd csak néhány forduló után fog kiderülni.

A BMSE NB2-es kézilabdacsapatának háza táján az elmúlt hónapokban történtekről Kucskár Imre vezetőedző számolt be honlapunknak.

Idén augusztus elsején kezdtük meg a felkészülést heti három edzéssel. Meglepően nagy változások történtek a csapatban, amellett, hogy jó néhány új játékosunk is van, két igazi húzóember is távozott. Az egyikük Pardi Laci, aki 88 egymás utáni mérkőzésen húzta magára a BMSE mezét, a nyáron Angliába ment dolgozni, a másikuk Dandé Zsolti, aki Budapesten egyszerre tanul és dolgozik. Lacinak, mivel amikor itthon lesz, számíthatunk rá, neki ezért megkértük a játékengedélyét. Zsolt viszont gyakorlatilag nem lesz itthon, ezért ő a Bp. Honvédhoz igazolt. Mindkettőjüknek köszönjük a sokéves csupa szív teljesítményüket!

Mivel Laci és Zsolt nélkül nagyon meggyengültünk, ezért az elnökünk Dinók Tibi, a szakosztályvezetőnk Balibán Peti, az egyik szponzorunk Csarkó Zsolti és a "főpuma" Varga Gabi összefogott és nekik köszönhetően több játékost is sikerült igazolnunk. Hárman - Pap Tibi, Czakó Tibi és a kapus Tóth Gergő - Hajdúszoboszlóról, ketten pedig - Nagy Kálmán és Mocsári Jani – Földesről érkeztek. Ráadásul Vezendi Peti is hazaigazolt Balmazújvárosról, aki mind a felnőtt mind a junior csapatot erősíteni tudja. Pluszban még Lakatos Zsolti is újrakezdte az edzéseket, így rá is számíthatunk. A junior csapatból Dávid Joci, Szatmári Tomi, Papp Bandika, Pércsi Gergő, Szabó Norbi is segíti a felnőtt csapat munkáját - természetesen Fekete Mátéval együtt, aki már tavasszal is tagja volt a keretnek. Így összesen 31 fő tagja van a felnőtt  keretnek, ami azt jelenti, hogy jó létszámmal, minőségi munkát tudtunk végezni. Igaz, hogy mindig voltak hiányzók, de a nagy létszám miatt mindig elegen voltunk ahhoz, hogy tudjunk dolgozni. Az új játékosok érkezése felpezsdítette a csapatot, ezért a fiúk valamennyien nagy lelkesedéssel végezték a munkát. A frissen érkezetteket beépítése hosszabbidőt vesz igénybe, ezért szerintem az egész szezon során folyamatosan fejlődni fogunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bajnoki mezőny úgy néz ki, tovább erősödött. Idén négy elsőosztályú klub U23-as csapata is hozzánk került: a Mezőkövesd és a Balmazújváros már tavaly is itt volt, de megkaptuk az Egert és a Gyöngyöst is. A csoportban „régi” új ellenfél  a Füzesabony, ők az NB I/B-ből estek ki. Ha hozzáveszem, hogy a DEAC és a Kisvárda nagyon megerősítette a keretét - talán csak az újonc Nádudvar tűnik picit gyengébbnek - így a papírforma szerint a Kazincbarcikával, a Fehérgyarmattal és a nekünk nagyon nem fekvő Hajdúböszörménnyel a 8. helyért fogunk küzdeni, ám mi szeretnénk az első hat közé kerülni. Természetesen az erőviszonyokat majd csak az első öt-hat forduló után látjuk tisztábban, de még utána is történhetnek nagy változások. Ősszel 8-12 pont megszerzését látom reálisnak, majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

A felkészülés során három edzőmérkőzést játszottunk és nem vagyok elégedetlen a látott játékkal, mert folyamatos fejlődés figyelhető meg. A Köröstarcsával itthon 27:27-re, idegenben 24:24-re végeztünk, a DEAC-tól pedig idegenben 24:19-re kikaptunk. Mindegyik mérkőzésen nagyon sok hiányzónk volt és nem lesz könnyű összegyúrni egységes egésszé, de ilyen hozzáállással van rá esély, hogy bravúrokat érjünk el, akár mindjárt az első mérkőzésen, Fehérgyarmaton.

Nagyon örülök, hogy a junior játékosainkra is lehet számítani, Kiss Bélával, a fiatalok kiváló felkészültségű edzőjével az együttműködést példaértékűnek mondanám. Ezért megkértem Bélát, hogy segítsen a mérkőzéseken és üljön le hozzánk a kispadra, úgy vélem, hogy jóindulatú meglátásaival a felnőtt csapatnak is hasznára lesz. Már az edzőmérkőzéseken is odafigyeltünk, hogy ki mennyi terhelést kap, gyakorlatilag minden kérdésben és egymással egyeztetünk. Azt hiszem, csakis így, egymást segítve van esélyünk előbbre lépni.

A szurkolóinktól szeretnék némi türelmet kérni, mert lehet, hogy még nem vagyunk teljesen készen, ám ettől függetlenül a hazai mérkőzésünkön továbbra is a győzelem a cél. Úgy érzem, remek bajnokság előtt állunk és bízom benne, hogy megfelelően helyt tudunk állni ebben az erős mezőnyben. Ha megkapjuk az elmúlt évekbeli szurkolást talán még felül is múlhatjuk az elvárásokat!

Hajrá BMSE! Hajrá Bihari Pumák!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.09.17 - szombat 16:00 - Városi Sportcsarnok, Fehérgyarmat, Iskola köz 2.

NB II férfi junior Észak-kelet

Fehérgyarmati VSE - Berettyó MSE

 

2016.09.17 - szombat 18:00 - Városi Sportcsarnok, Fehérgyarmat, Iskola köz 2.

NB II férfi felnőtt Észak-kelet

Fehérgyarmati VSE - Berettyó MSE

 

2016.09.18 - vasárnap 17:00 - Kabos Endre Városi Sportcsarnok,  Berettyóújfalu, Lehel utca 1.

Hajdú-Bihar megye női

Berettyó MSE - Kézilabda Klub Hajdúszoboszló

You have no rights to post comments