artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó:

Alaposan átalakult az elmúlt szezon befejezése óta a Mezei-Vill Futsal Klub. Amellett, hogy a  mezőnyjátékosok fele – több alapember, köztük két válogatott labdarúgó - távozott az első csapattól, a szakosztály irányításában is történtek változások. Az egyesületnél nyáron lezajlott eseményekről Szitkó Róbert és Turzó József számolt be honlapunknak.

Szitkó Róbert:

- Az előző évektől eltérően néhány változás történt az egyesületünk háza táján. A 2016/17–es szezon kezdete előtt Mezei József elnök úr felkért, hogy szakosztályvezetőként folytassam a munkámat az egyesületnél. Számomra nagy megtiszteltetés hogy rám gondolt és természetesen elvállaltam a feladatot.

Az egyesület szakmai munkáját továbbra is Turzó József irányítja, és tudom, hogy nehéz feladat előtt álunk, mert az előző évektől eltérően most új csapatot kell építenünk. Tanulnunk kell a hibáinkból és kemény munkával és türelemmel eredményesek lehetünk.

A csapatunk célja az alapszakaszban a felsőházba jutás és az új játékosok beépítése és természetesen a legjobb helyezés elérése. Reményeim szerint az új játékosok felnőnek a feladathoz és megkönnyítik a rutinos játékosok dolgát. Az erősítésről sem tettünk le a téli időszakban van lehetőség a változtatásra.

Az edzői stábban minimális változásról számolhatok be. Az NBII-es és az U20-as csapat továbbra is az én irányításom alatt folytatja a megkezdett munkát. Az U17-es korosztályban Gál Isván által vezetett csapat kiválóan szerepelt az első évében, remélem, töretlen marad a fejlődés a csapatnál. Az U15-ős csapatot a jövőben Tamás László irányítja, míg az U13-as korosztályt Kovács István készíti fel az előttünk álló bajnoki mérkőzésekre. Az állandóságot képviseli Tihanyi Csaba az U9 és az U11-es gárdáknál. Ugyanez mondható el a női szakaszról is, ahol továbbra is Trencsényi János és Füredi Andrea irányít. A kapusaikkal pedig Moga Flavius Lorant foglalkozik.

Turzó József:

- Az előző, számunkra nem túl sikeres bajnoki évet azzal zártuk, hogy elköszöntünk a külföldi játékosainktól, akik sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeinket. Mivel a keret többi tagjával sikerült szóban megegyeznünk, ezért akkor még elég optimistán láttuk a folytatást, hiszen megvolt az esélye, hogy egy-két tehetséges fiatal igazolásával egy korábbiakhoz hasonló, ütőképes gárdát hozhattunk ismét össze.

Az élet azonban közbeszólt és három játékosunk különböző okokból távozott a csapattól, Dávid Richárd Győrbe, Komáromi Péter a Fradihoz, míg Sántha Attila a Nyírgyulajhoz igazolt. Így aztán a tavalyi tizenkettőből hat mezőnyjátékosunk maradt, emiatt július 25-én a tervezett napi kettő helyett csupán egy edzéssel kezdtük meg a felkészülést.

Természetesen nem ültünk tétlenül, igyekeztünk a távozókat mielőbb pótolni, mára ez nagyrészt sikerült is, így a keretünk létszámilag teljes, ám korántsem végleges. Hat játékos csatlakozott hozzánk, Kondás Kristóf és Kovács István a Nyírgyulajtól, míg Vékei Nándor a Kastélydombtól érkeztek. Nagy Dániel ezt megelőzően Ausztriában nagypályázott, Magyar Szabolcs és Nagy Bence saját nevelésű futballista.

Sajnos, a tehetségek felkutatására tett próbálkozásaink során szomorúan tapasztaltam, hogy a magyar negyedik-ötödik osztályban, a megyei bajnokságban nagypályán focizni sokszor vonzóbb a fiatalok számára, mint a többszörös magyar futsalbajnok csapatában játszani.

Tekintettel arra, hogy gyakorlatilag egy új csapatot kell felépítenünk, a felkészülésünk üteme a szokásosnál lassabb, alaposabb. Lényegesen hosszabb ez a folyamat, hiszen most nem arról van szó, hogy három „kész” mezőnyjátékoshoz kell beépítenünk egy negyediket, hanem két rutinoshoz kell két újoncot. Ez bizony nem csak az edzőnek jelent nagyobb terhet, hanem az itt maradt „öregeknek” is, akiktől több segítségre és türelemre van szükség. Azt mondhatom, hogy szerencsére ezzel nincs gond, a srácok profi módon végzik a gyakorlatokat, az a csapatszellem, mely tavaly a külföldiek érkezésével valamelyest megbomlott, most újra a legszebb, legeredményesebb időszakainkat idézi.

A felkészülés során több edzőmeccset játszottunk, illetve legutóbb egy négyes tornán rendezőként vettünk részt. Ezen találkozók elsősorban arra alkalmasak, hogy lemérhessük, hogy hol járunk, mi az, ami már nem csak edzésen, hanem mérkőzéseken is megy és mi az, amin javítanunk kell. Még az út elején tartunk, ezt a Székelyudvarhely elleni kétszer húsz perc világosan jelezte. Védekezésben előfordult, hogy nem találtuk a helyünket, míg támadásban bebizonyosodott, hogy ami fejben már megy, az játékban még nem.

A tavalyihoz képest megváltozott keretünket és az előttünk álló feladatokat reálisan értékelve, az idei célkitűzéseinket is a lehetőségeinkhez kellett alakítanunk. Így míg tavaly minimális elvárásként a felsőház, maximális célként a dobogó került meghatározásra, úgy idén a felsőházba jutás a csapat elé tűzött legmagasabb feladat.

Az edzőmérkőzések eredményei:

MVFC-DEAC 8-2

MVFC-MVFC U20 7-2

MVFC-Nyírgyulaj 5-4

Nyírgyulaj-MVFC 2-7

A Szent István napi futsaltorna eredményei:

Székelyudvarhely-DEAC 8-1

MVFC-PAFC 9-0

DEAC-PAFC 10-3

MVFC-Székelyudvarhely 1-5

A torna végeredménye:

1. Székelyudvarhely

2. MVFC

3. DEAC

4. PAFC

You have no rights to post comments