artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Bajnokságra készülnek Berettyóbox tehetségei.

Városunk bunyósai nyáron sem lazítnak. Amellett, hogy ebben a nagy melegben is hetente háromszor edzenek, hazai és alkalmanként nemzetközi tornákon is részt vesznek. A Civiludvarban, szerény, de megbecsült körülmények tréningező tehetségek olyan versenyekről álmodoznak, mely más, tehetősebb klubok versenyzői számára természetes, ám berettyóújfalui öklözőként szinte elérhetetlenek.

Az elmúlt hónapok eseményeiről, tervekről Nagy Károly, a klub mindenese – elnöke, edzője, menedzsere, szertárosa, gondnoka – számolt be honlapunknak.

Májusban Debrecenben majd július elején Hajdúhadházon a már szokásos Pofonpartikon léptünk a kötelek közé. A megyeszékhelyen kimondottan szépen szerepeltünk, Balogh György technikai KO-val győzött, Bere Mónika aranyérmet, míg Mező Dominik és Balogh József ezüstérmet szerzett.

Sipos Rebeka egy nála idősebb és rutinosabb ellenféllel vívott bemutató mérkőzést, ahol ügyesen helytállt. Hadházon sajnos csak Balogh Györgynek jutott ellenfél, Gyuri három küzdelmes menet után pontozással maradt alul.

Úgy tudom, hogy nemrégiben a határon túl is megmutattátok, hogy mit tudtok…

Így van. Július 21-22-én Romániában, Nagyszalontán egy nemzetközi tornán vettünk részt, ahol moldáv, német, román ès magyar versenyzők küzdöttek az érmekért. A mi kis csapatunkból Bere Mónika (54kg) a második napon a döntőben legyőzte a Vecsési Klub versenyzőjét és ezzel aranyérmet szerzett.

Milyen versenyek vannak még tervben idénre?

A szokásos Pofonpartik mellett szeretnénk eljutni néhány többnapos tornára. Elsősorban a lányoknak, Bere Mónikának és Sipos Rebekának szeretnénk minél több versenylehetőséget adni. Mindketten nagyon tehetségesek, úgy gondolom, hogy egy kedvező sorsolás esetén - ha a jelenlegi magyar bajnokot elkerülnék - akár a döntőbe jutás is bennük lehet. Ehhez persze sokat kell még edzeni, no és persze a tornára is el kellene jutni, ami anyagi fedezet híján egyáltalán nem biztos...

 

 

 

 

 

 

 

Sok pénzre lenne szükség?

Kellemetlen erről beszélni, mert olyan, mintha koldulnánk… A többnapos, komolyabb tornák az utazás, szállás és étkezési költségek miatt drágábbak, ám így sem horribilis összegekről beszélünk. Ahhoz, hogy a két leányzó ott legyen a korosztályos magyar bajnokságon körülbelül 60.000 Ft-ra lenne szükségünk.

Nincsenek támogatóitok?

Szerencsére van, ám jó lenne, ha többen lennének... Az Önkormányzat, a Móló Panzió, valamint Nagy Szabolcs, az OMNES TRED ÉPSZOLG BT tulajdonosa sokat segít nekünk, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Ha volna valaki, aki szívesen támogatná a berettyóújfalui ökölvívást, a Civiludvarban hétfőn, szerdán és pénteken délután megtalál minket, mi örömmel fogadunk minden felajánlást. Ám nemcsak szponzorokat várunk ezeken a napokon, hanem korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkit, aki szeretne megismerkedni ezzel a nagy múltú tradicionális sportággal.

Fotók: Berettyó Ökölvívó és Szabadiő Sport Egyesület

You have no rights to post comments