artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu a rejtett és kevésbé ismert tehetségek, kiváló sportolók városa is. Nagyon sok fiatalra vagyunk és lehetünk méltán büszkék. Sok olyan tehetséges sportoló él, lakik városunkban, akiről kevesen tudnak. Dávid Máté neve ismert a karate világában, aki a magyar karate válogatott tagjai is. Nem mellesleg városunk lakosa. Egy villáminterjú erejéig a mostani Európa Bajnokságról és sporteredményeiről kérdeztük.

Mióta karatézol? Milyen eredményeid voltak eddig?

11 éve karatézok, 9 éve versenyzek. Többszörös utánpótlás magyar bajnok és többszörös diákolimpiai bajnok vagyok, számos nemzetközi versenyen voltam 1. helyezett, 2015-ben az U16-os Európa Bajnokságon, Tarnowskie Goryban (Lengyelország) 3. helyezést értem el.

A mostani Európa Bajnokságon 5. helyen végeztem junior nehézsúlyban, melyet Grúziában, Thibilisziben rendeztek meg 2016. május 13-án. Időm nagy részét edzéssel töltöm, de amikor van rá lehetőségem, szívesen fotózok. Példaképemnek a bátyámat tekintem: Dávid Andrást, ő 19 évesen felnőtt magyar bajnok lett. A sportos életmódomat a szüleim, edzőim, testvéreim és edzőtársaim segítik. Ezúton is szeretném megköszönni a folyamatos felkészülésben nyújtott segítséget az edzőimnek: Pápai Zoltánnak és Pápai Gábornak és a támogatást a klubtársaimnak és családomnak.

Akkor egy igazi sportos család vagytok.

Igen, András testvéremmel és ikertestvéremmel is a magyar nemzeti válogatott tagjai vagyunk.

Jelenleg hol tanulsz? A sok edzés, versenyzés mellett, ha van szabad időd, mivel töltöd azt?

Általános iskolai tanulmányaimat a József Attila Általános Iskolában végeztem, jelenleg a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanulója vagyok. Ahogy már említettem, nincs túl sok szabadidőm az edzések és a tanulás mellett, a fennmaradó időmben szeretek fotózni, kosárlabdázni, amerikai focizni és a barátaimmal lenni.

Máténak ezúttal is gratulálunk az eredményeihez, neki is és testvéreinek sok sikert kívánunk a versenyekhez!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments