artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Három játékosunkat is kiállították.

Hétfőn este a Mezei-Vill gárdája Dunaújvárosban lépett pályára. Turzó Józsefnek, a csapat trénerének nem volt könnyű dolga, mert a rangadón két meghatározó játékosára, Trencsényi Jánosra és Komáromi Péterre sem számíthatott.

Valószínűleg ez is befolyással volt arra, hogy nem kezdtük jól a meccset, a második percben a Dunaferr szerezte meg a vezetést (1-0), ám Revelandék nem örülhettek sokáig, mert Dávid két perccel később egyenlített (1-1). A nyolcadik percben ismét a hazaiak jutottak előnyhöz, Varga keresztlabdája a menteni igyekvő Ráblról szerencsétlen módon pontosan a kapunkba pattant (2-1). A félidő derekához közeledve a srácok egyre többet valósítottak meg az edzéseken gyakoroltakból és szép lassan sikerült átvenni a játék irányítását is. Ennek köszönhetően a 17. percben Dávid ismét egyenlített (2-2), majd nem sokkal később Harmati a vezetést is megszerezte (2-3).

A második félidőben a játékosoktól a játékvezetők vették át a főszerepet. A 24. percben Vulovicot, a 38. percben Szabó Pétert, majd nem sokkal a lefújás előtt - második sárgával - Tihanyit is kiállították a sporik csapatunkból. A gárdának ezzel az alapszakasz tizennyolc mérkőzésén összegyűjtött három piros lapot egyetlen meccsen „sikerült” megdupláznia. Ehhez azonban a sípmesterek hathatós segítsége is kellett… De térjünk vissza a meccsre!

Vulovic kiállítása után az emberelőnyben játszó Dunaferr a 26. percben kiegyenlített (3-3). Továbbra is jól játszottunk és Szabó Péter révén mezőnyfölényünket gólra is tudtuk váltani, így ismét mi vezethettünk (3-4). A félidő ezen részében sorozatban dolgoztuk ki a lehetőségeket, némi szerencsével a mérkőzést is eldönthettük volna. A hajrában a hazai pálya minden előnyét élvező Dunaferr bő öt perc alatt 3-4-ről 6-4-re fordította meg a meccset. Hogy ezt megakadályozzuk, arra a játékvezetők nem sok esélyt adtak számunkra, ítéleteik eredményeképpen, ezen játékidő több mint felében emberhátrányban játszottunk.

Röviden összefoglalva a mérkőzést, azt mondhatjuk, hogy Ábrahám Tibor és segítői elintézték a sorsunkat. Ez a vereség a bajnoki címről szőtt álmainkat gyakorlatilag romba döntötte és a dobogóért vívott harcban is jócskán hátrányba hozott minket. A kiállítások az értük járó eltiltások miatt a következő mérkőzésre, mérkőzésekre is kihat, így akár újabb pontvesztéseket is okozhat. A jövő hétfői Nyírgyulaj ellen találkozóra Turzó Józsefnek a keretünket várhatóan ifikkel kell feltöltenie, mert öt játékosára biztosan nem számíthat majd. Emlékezzünk csak a múlthéten Madarász János Mezei-Vill-Veszprém meccs után mondott szavaira, aki a feleslegesen kiszórt sárgalapokat rótta a játékvezetők szemére, azok lehetséges következményei miatt! Mit mondhatnánk mi, a piros lapok után?

Dunaferr DF Renalpin FC – MVFC Berettyóújfalu 6-4 (2-3)

Dunaújváros, 2016.04.25 - Hétfő 19:00

Vezette: Ábrahám Tibor, Horváth Zoltán, Csirke Rudolf

Dunaferr DF Renalpin FC:Reveland Zoltán – Varga Csaba, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Fridrich Dávid

Csere: Rigó László, Horváth Szabolcs, Schrancz Balázs, Bognár Bálint, Ivacs Gábor, Gorjanácz Márió, Csányi Dávid István

Vezetőedző: Fehér Zsolt

MVFC Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba – Rábl János, Szabó Péter, Sánta János Attila, Dávid Richárd

Csere: Mezei Dávid, Stanic Srdan, Vulovic David, Klochko Dmytro, László Márk, Nagy István, Harmati Tamás, Gál István

Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők:Varga Csaba 3, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Schrancz Balázs Ill. Dávid Richárd 2, Harmati Tamás, Szabó Péter

Sárga lap:Varga Csaba, Ivacs Gábor, Schrancz Balázs ill. Rábl János, Gál István

Piros lap: - ill. Tihanyi Csaba, Szabó Péter, Vulovic David

Turzó József (MVFC): Az első félidő elején kiegyenlített játék folyt a pályán, de ahogy telt az idő úgy játszottunk egyre jobban. Ennek köszönhető, hogy előnnyel fordultunk. Azután 3-2-nél és 4-3-nál el tudtuk volna dönteni a mérkőzést, sajnos nem tettük, mert ezután sosem látott ámokfutás következett a játékvezetők részéről. Kikérem a játékosaim nevében, hogy ilyen rossz felfogásban és ilyen arroganciával álljanak hozzájuk. Ilyet nem mondhat a játékvezető mérkőzés közben a játékosomnak, hogy „b... meg”. Így nem tudom kire legyek mérgesebb önmagunkra vagy a játékvezetőkre, vagy aki küldte őket! Ez a felsőház és lehet, ezen múlt a bajnoki álmunk!

Az ilyen játékvezetői ítéletek mindenképpen hatással vannak a csapat lelki állapotára, a miattuk érzett tehetetlenség megnyomorítja az emberi lelket. A srácoknak és nekem, sőt a klubnak sem mindegy milyen eredményt érünk el - egzisztenciális okokból sem -, a végső helyezésünk pedig hosszú távú jövőnket is befolyásolja. Az ilyen mérkőzések elvehetik a játékosok és szurkolók a sportág, a bajnokság tisztaságába vetett bizalmát és a futsalért áldozni is kész támogatókat is elveszíthetünk. De ebbe inkább ne is gondoljunk bele! Profik vagyunk, most kaptunk egy ütést, de mennünk kell tovább! Kevesen maradtunk, ám tudom, hogy játékosaim minden mérkőzésen a maximumot fogják kihozni magukból. Ebben bízom csak! Ami nem is kevés, úgy gondolom.

Rábl János (MVFC): Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahol nem játszottunk igazán jól, de ilyen játékvezetés mellett nem tudtunk nyerni. A legrosszabb, hogy a játékvezetők gyenge teljesítménye miatt az egész éves munkánk tönkremehet. Megpróbáljuk kihozni a szezonból a maximumot még, ha ennyire ellenünk is vannak! Reméljük, legközelebb két kiállításnál több már nem lesz… A játékvezetőknek pedig jó utat kívánok haza, Győrbe… Amit műveltek velünk, az egész csapatot lesújtotta, de profi játékosok vagyunk és tesszük tovább a dolgunkat. Nagyon sok a sérültünk, ám kellően motivált a társaság és mindent meg fogunk tenni, hogy a hátralévő mérkőzéseken ezt be is bizonyítsuk.

You have no rights to post comments