artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nehézségi kategóriában Fráter Janka, nehézségi és gyorsasági kategóriában pedig Simon Máté lett kupa győztes a 2015. 12. 20-án, Veszprémben lebonyolított Padányi Kupán. - Szarka István tanár, sportmászó edző beszámolója

 

 

Máté ezzel a teljesítményével az idén már a harmadik kupagyőzelmét szerezte mivel két hónappal ezelőtt Székesfehérváron boulder kategóriában is arany érmet szerzett. Az igazi karácsonyi hangulatban megrendezett versenyen a berettyóújfalui Szirt Sport Egyesület gyermekmászói a tavalyihoz hasonlóan kitettek magukért. 2015-ben kilenc magyar kupa fordulón vettek részt / RISZI Kupa Szolnok, Monkey Maraton Budapest, Hírös Kupa Kecskemét, BigWall Kupa Budapest, Darvas Kupa Kiskunfélegyháza, GI Kupa Budapest, Factory Kupa Miskolc, Red Rock Kupa Székesfehérvár, Padányi Kupa Veszprém/ és számos fényesen csillogó éremmel térhettek haza.

Padányi Kupa eredmények: mini kategória Fráter Janka nehézségi bronz, gyorsasági ezüst, Simon Máté nehézségi bronz, gyorsasági ezüst, serdülő kategória Fráter Iván nehézségi ezüst, gyorsasági ezüst.

Az eredményességet bizonyítja, hogy a záró versenyen annak ellenére, hogy sérülés miatt hárman is távolmaradásra kényszerültek a különböző kategóriákban, összesen tizenkét érmet vehettek át.

Sportmászó Magyar Kupa 2015 eredményei:

Fráter Janka mini nehézségi aranyérem,boulder ezüstérem,gyorsasági ezüstérem

Simon Máté mini nehézségi aranyérem,boulder  aranyérem, gyorsasági aranyérem

Molnár Ádám mini nehézségi 4. hely, boulder 6. hely, gyorsasági 5. hely

Molnár Tamás gyerek nehézségi 5. hely, boulder 6. hely

Buti Bence gyerek gyorsasági 6. hely

Erdei Vanda serdülő gyorsasági 4. hely, boulder 6. hely

Fráter Iván serdülőnehézségi ezüstérem, gyorsasági ezüstérem, boulder ezüstérem

Boros Éva nőinyílt nehézségi 4. hely, boulder 4. hely

Szarka Zsolt férfi nyílt nehézségi 23. hely, boulder 11. hely

A gratulációk mellett köszönettel tartozunk a szülők áldozatkészségéért az utaztatás megoldásában, a fenntartó intézményeknek a környezettudatos nevelési programban tervezett, tehetséggondozó foglalkozások időkereteinek biztosításáért, továbbá a Szirt SE tagok segítő munkájáért. A sportágban tevékenyen résztvevőknek köszönhetően ebben az évben a tavalyinál is eredményesebben szerepelhettünk a magyar kupa fordulóin.

A versenyeztetés mellett az idén is nyári edzőtáborozást szerveztünk a Zempléni hegység Sólyom-kő andezit sziklafalain, gyakorló mászó túrákon voltunk a Körösrévi-szorosban, továbbá túrák vezetésével aktív szerepet játszottunk a Széchenyi István Tagintézmény környezettudatos nevelési programjában is. Gyalogtúrákat szerveztünk az Erdélyi-szigethegység, és a Bükk-hegység területén, kerékpár túrát vezettünk a Madarak és Fák Napja alkalmából.

A Városi Sportbizottság támogatása az idén lehetővé tette biztosító eszközeink felújítását. Külön köszönettel tartozunk az Összefogás az Egészséges Ifjúságért Civil Egyesület anyagi segítségéért, melynek révén hozzá foghattunk sportmászó falunk szerény bővítéséhez. A Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya segítséget nyújtott a műszaki tervezésben s ezt követően az őszi szünet alatt a kivitelezési munkálatok is megkezdődhettek. A mászófal építésben meghatározó szerepe volt Veres Péter bádogos mesternek, Fráter Iván szülőnek illetve Rácz Dávid és Grósz Balázs mászó, volt széchenyis diákoknak. Logónk megújítása mellett Boros Éva szegedi szirtesnek köszönhetjük logós tornazsákjainkat, Szarka Zsolt szirtes mászó pedig versenymászóink logós mezeit biztosította. A sportág további fejlődésében jelentős esemény, hogy 2016-ban újra szerepel a diák olimpiai mozgalomban. 2016.02.20-án a Budapesti Klebelsberg Kunó Általános Iskolában újra megszervezésre kerül a Diák Olimpiai Sportmászó Országos Döntő.

You have no rights to post comments