artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 22. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Hideg eperkrémleves tejszínhabbal

Betyárborda rántva, zelleres burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Rangadóval mutatkozik be az őszi szezon első hazai mérkőzésén a Mezei-Vill. Az első hazai mérkőzésről és a csapat körüli aktualitásokról Turzó Józsefet, a gárda trénerét kérdeztük.

 

 

 

A hétvégén a negyedik forduló következik a futsal magyar bajnokság első osztályában. Nem tévedés, már itt tartunk, annak ellenére, hogy Trenyóékat még nem láthattuk itthon játszani. Elvileg három körön már túl vagyunk, csakhogy eddig egyetlen forduló sem volt teljes, eddig a bajnokság tíz csapatából mindössze három játszotta le valamennyi meccsét. A bajnok győriek például csak egyszer léptek pályára az őszi szezonban, míg nekünk eddig két idegenbeli meccs jutott. A „változatosság kedvéért” a negyedik forduló is foghíjas lesz, mivel a Rába-partiak a héten a BL-ben szerepelnek.

Szerencsére a hétvégén már Berettyóújfaluban is lesz meccs, ráadásul nem is akármilyen. Az a Dunaújváros látogat pénteken hozzánk, mely legutóbb idegenben verte a veszprémieket és a dobogóért folytatott küzdelemben idén az egyik fő riválisunk lehet.

Az első hazai mérkőzésről és a csapat körüli aktualitásokról Turzó Józsefet, a gárda trénerét kérdeztük.

Igen kurtán-furcsán kezdődött számotokra a bajnokság, hiszen az első két meccs között közel egy hónap telt el. Előbb augusztus végén, Zalaegerszegen legyőztétek a Göcsejt, majd a múlt héten, Budaörsön ikszeltetek az Aramisszal. Nem voltak könnyű meccsek, az utóbbin 0-3-ról az utolsó másodpercekben sikerült pontot mentenetek… Ilyen nehéz mérkőzésekre számítottál?

Számunkra minden mérkőzés nehéz, az pedig, hogy az elmúlt időszakban nem dolgozott együtt a keret a mindenképp megnehezítette a dolgunkat. Sajnos ez meglátszik a csapatjátékon, igen görcsösen, lassan és sok hibával dolgoztunk mind a két mérkőzésen. De talán a szerencsének is köszönhetően mind a két meccsen sikerült pontot szereznünk.

A válogatottunk, melynek a gerincét a Mezei-Vill játékosai adják, tíz év után újra kiharcolta, hogy ott legyen tavasszal Európa legjobb tizenkét csapat között. Befolyásolhatja az MVFC bajnoki szereplését, teljesítményét az, hogy a csapat legjobbjainak a válogatottban is helyt kell állniuk?

Mindenképpen befolyásolja. A továbbjutásnak nagyon örülök személy szerint, hiszen fontos volt a magyar futsalnak ez a kiugró siker. Persze ez előre vetíti, hogy a szezonunk eléggé szaggatott lesz és ez a mi klubunkat érinti leginkább. Ezért nagyon fontos, hogy sikerüljön megtalálni a megfelelő egyensúlyt a válogatott és a Mezei együttese, valamint a terhelés és pihenés között.

Változott valami a bajnokság lebonyolításában?

A tavalyival megegyező a kiírás, ezért minden pontnak jelentősége van.

Szerinted hogyan alakulnak az idei erőviszonyok?

Győr keretét elnézve, egyértelműen kimagaslik a mezőnyből. Mi a második helyért harcolunk a Dunaújvárossal, a Veszprémmel, a Haladással és az Aramis csapatával. Ezeket a csapatokat gondolom olyan erősnek, hogy bármelyikük dobogóra férhet, remélhetőleg velünk együtt.

Mennyire sikerült beépíteni a csapatba az új igazolásokat?

Felemás szinten tartanak. Az ukrán Djima hamar alapember lett, de még adós a kimagasló teljesítménnyel. A többiek egyelőre perem emberek, remélhetőleg hamarosan a kellemes gondok táborát bővítik.

Van-e konkrét célkitűzés a csapat előtt helyezés tekintetében?

Szeretnénk a dobogóra odakerülni, amire ez a csapat alkalmas és képes is. De hosszú a szezon, közben sok lesz a buktató, a kemény ellenfél és a rázós meccs.

Pénteken itthon léptek pályára a Dunaújváros ellen. Milyen meccsre és eredményre számítasz?

Roppant nehéz mérkőzésre, egy nagyon jó és agresszív csapat ellen. De nekünk nagyon fontos minden egyes pont, ezért csak a győzelemben gondolkozhatunk, amit nem fognak ingyen adni. Az biztos, hogy az eddigieknél lényegesen jobb teljesítményre lesz szükség.

FÉRFI FUTSAL NB I

MVFC-Berettyóújfalu – Dunaferr DF Renalpin FC

2015.10.02 - péntek 19:30 - Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

You have no rights to post comments