artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 23. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Bakonyi csirkemell főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Darált húsos rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Futsal válogatottunk dicső tettét még talán Tinódi Lantos Sebestyén is megénekelte volna!

 

 

 

 

Nem túlzás azt állítani, hogy kicsi országunk sportkedvelő társadalma a kedd estét követő napon jobbára csak a debreceni hősökről beszélt. Azokról a magyar futsalos srácokról, akiknek a Főnix csarnokban nyújtott produkciójára nehéz szavakat találni. Nem véletlen, hogy Trencsényi János, Dróth Zoltán, Tóth Gyula és a többi tízegynéhány sportember nevét ma már azok is ismerik, akiket eddig nem érdekelt ez a sportág. Igazi hősök lettek ők, akik a padlóról többször felállva, igazi nagybetűs CSAPAT-ot alkotva legyőzték Románia válogatottját és ezzel kiharcolták, hogy ott lehessenek jövő tavasszal a szerbiai Európa Bajnokságon!

Egyszerűen fantasztikus, amit ezek a srácok produkáltak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy olyan meccs volt, amit képtelenség írásban visszaadni, vagy szóban elmesélni, mert bármilyen tökéletes is a magyar nyelv, szavakkal lehetetlen a mérkőzés izgalmait, hangulatát leírni. Ezt látni kell! Újra és újra! ()

Aki a tévé előtt ülve, vagy szerencsésként a helyszínen szurkolhatott kedvenceinek, az egyhamar nem felejti el ezt a két órát. Sokaknak marad örök emlék ez a drámai fordulatokkal, küzdelemmel, izgalommal bőven spékelt mérkőzés, mely hollywoodi filmeket felülmúló csattanóval fejeződött be. Alighanem, Öreglaki felívelését és Dróth Zoli utolsó másodpercben fejelt gólját hosszú évek múlva is borzongva fogjuk újranézni és felemelő nosztalgiával emlékszünk majd az azt követő ünneplésre, himnuszokra. Nem tudni, hányan voltak pontosan a lelátókon, talán öt-hatezer ember, köztük sok-sok berettyóújfalui, akik évek múltán büszkén mondhatják el, mikor szóba kerül ez a meccs, hogy „és én ott voltam, amikor mi a mennybe, a románok a pokolra jutottak”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A válogatottunk csapatkapitánya, Trencsényi János és a gárda egyik oszlopa, Rábl János így élték meg a felejthetetlen perceket:

Trencsényi János: A pótselejtező mindkét mérkőzése magas színvonalú volt. Tudtuk, hogy az idegenbeli döntetlen nagyon értékes, de azzal is tisztában voltunk, hogy a visszavágón a románok is mindent meg fognak tenni a győzelemért. A tét nagysága és a két ország csapatainak mérkőzéseit jellemző feszült hangulat alapján, már előzetesen is egy rendkívül izgalmas meccsre volt kilátás, ami aztán be is következett. Aztán közel teltház a Főnixben, televíziós közvetítés és GYŐZELEM! Azt hiszem, a sportágnak ennél nagyobb reklám nem is kell! Persze rengeteget tettünk, hogy ezt elérjük, s most sorolhatnám, hogy mennyit dolgoztunk, de minek? A győzelmet soha nem adják ingyen! Az elvégzett edzések, összetartások és videózások szerencsére ezúttal meghozták a gyümölcsüket. Külön öröm, hogy ilyen sokan kilátogattak a Főnix Csarnokba, és hogy a szurkolóinknak ilyen csodálatos hangulatot sikerült varázsolniuk. Nagyon nagy szükségünk volt rájuk, erőt adtak a nehéz pillanatokban. Ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek a szurkolást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rábl János: Az első félidőben nagyon jól játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, csak sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. Némi szerencsével ebben az időszakban akár el is dönthettük volna a mérkőzés sorsát, ám nem tettük és ez a végén kicsit visszaütött. De ahogy az első meccsen kétgólos hátrányban, most is, mikor a hosszabbítás második félidejében két gólt kellett szerezni a továbbjutáshoz, mindenki hitt abban, hogy menni fog, hiszen képesek vagyunk rá. Csapatként harcoltunk, hogy kijussunk Szerbiába. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a biztatást, ez az este, hála nekik is, egy életre szóló élményt jelent számunkra. Nagyon reméljük, hogy fogunk még ilyen fantasztikus közönség előtt játszani!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország-Románia  4-3 - hosszabbítás után(2-3) (2-2) (1-1)

Magyarország: TÓTH GYULA – TRENCSÉNYI JÁNOS, DÁVID RICHÁRD, LOVAS NORBERT, RÁBL JÁNOS

Cserék: TIHANYI CSABA, GÁL ISTVÁN, ÖREGLAKI NORBERT, SZEGHY SZABOLCS, HOSSZÚ ÁDÁM, KOMÁROMI PÉTER, NÉMETH PÉTER, HARNISCH ÁKOS, DRÓTH ZOLTÁN

Románia: Iancu – M. Matei, Ignat, F. Matei, Lupu

Cserék: Tonita (kapus), Al-Ioani, Sotarca, Ignat, Panzaru, Raducu, Manya, Szöcs, Csoma, Stoica.

Gólszerző: Harnisch (4.), Hosszú (30.), Dróth (47., 50.), ill. F. Matei (15., 24., 42. – a másodikat büntetőből)

Kiállítva: Harnisch (24.)

Továbbjutott: Magyarország, 6–5-ös összesítéssel

You have no rights to post comments