artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2012. május 1-jén a hagyományos Ünnepi lövészverseny helyett a Papp Péter Emlékversenyt rendezték meg, mert Péter bácsi, a klub egyik meghatározó alakja február 14-én örökre elhagyott bennünket.

Fotó: Szabó Péter     

 
 
A Bihari Hírlapban áprilisi számában már írtam néhány sort a Bihari Lövészklub versenyzőjéről, most a versenyről szólnék néhány szót.
 
2012. május 1-jén került megrendezésre a Papp Péter Emlékverseny, ahol a hagyományos fekvő lövészet mellett immár a pisztoly 25m egykezes pont, általános iskolásoknak a Field Target, a légfegyver pont, illetve tekelövészet is helyet kaptak.
 
A versenyre érkeztek debreceniek, derecskeiek, valamint a helyi lövészek is versenybe szálltak.  Most sem maradt üresen a 2-es lőállás, ahol Péter bácsi szokta kilőni a tízeseket. A fegyvere is méltó kezekbe került, hiszen az általa tanított Asztalos Imre kapta a feladatot, hogy „helyette” is helyt álljon. Mintha Péter bácsi fogta volna a kezét, a kiértékelés után Asztalos Imre mindössze kettő ponttal maradt el az első helyezett Antal Jánostól, aki a derecskei mezőnyt erősítette.
 
Bordi József pontlövész, szakágvezető versenybíró irányította a benti versenyeket, míg a kinti részen a kicsikkel (utánpótlás) Hudák Attila lövészetvezető lövette a légfegyver pont és tekebábokat.
 
A field versenyszámot Szabó Sándor sziluett szakágvezető vezette és értékelte. Összesen 54 nevező volt. A babgulyást Erdei Imre készítette, amit mindenki jóízűen fogyasztott el.
 
A díjkiosztás előtt Erdeiné Julika tartott egy megemlékezést Péter bácsiról, mely mindenkit mélyen megrendített, majd egy perces néma csend következett, ekkor már a  fegyverek is hallgattak.
 
A díjakat polgármesterünk, Muraközi István, Nagy László, a sportbizottság elnöke, Hegedűs Péter klubelnök, és Bordi József pontlövész szakágvezető adták át.
 
Férfi felnőtt kispuska versenyszám
első hely: Antal János, Derecske.
második hely: Asztalos Imre. (BILK) Bihari Lövészklub.
 
Nők felnőtt kispuska versenyszám
első hely: Antal Jánosné. Derecske.
 
Ifjúsági kispuska versenyszám
első hely: Antal Gergő, Derecske.
 
Férfi, sportpisztoly, kiskaliber, egykezes
első hely: Szabó István (DVLE) Debrecen.
 
Nők sportpisztoly, kiskaliber, egykezes
első hely: Kósziné Szabó Erzsébet, Derecske.
 
Általános iskolások
 
 légfegyver pontlövészet - első hely, Mezei Elizabet.
 légfegyver tekebáb - első hely,  Mezei Elizabet.
 field target lövészet - első  hely,  Mezei Elizabet.

You have no rights to post comments