artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

1-1-re áll futsalban a Berettyóújfalu-Szombathely párharc, a második összecsapást idegenben vívtuk, s maradtunk alul. Az okokról, a kiállításokról, a mai meccs jelentőségéről az edzőt kérdeztük. Turzó József jegyzete.

A mérkőzés előtti nap utaztunk el Szombathelyre, miközben „érintettük” a Győr - Debrecen nagypályás rangadót. Úgy ítéltem meg, hogy a meccs megtekintése jó csapatépítő tréning lehet számunkra.
 
Az esti érkezés és a vacsora után mindenki visszavonult a kis motelünk szobáiba. Másnap a reggeli ébredés után egy átmozgató edzés tartottam, majd az étkezést követően videóztunk - az első mérkőzés hibáit gyűjtöttem össze. A csendespihenő után elindultunk a mérkőzés helyszínére.
 
Sajnos már a meccs elején is láttam, hogy nem játszunk megfelelő sebességgel, de ennek ellenére előnyhöz jutottunk. Aztán újra jöttek a megszokott hibáink, s ami igazán fáj: a megbeszélt taktikai elemekkel jutott mögénk az ellenfél. A védekezésben nem voltunk elég alázatosak, holott ez eddig jól ment.
 
Nem kontrákból, hanem felállt védekezés után kaptuk a gólokat, s emellett akadtak nagyon gyenge teljesítmények is. Akiktől igazán várnánk, hogy húzzák a csapat szekerét, azok ezen az estén csalódást keltettek. Az ellenfél a hibáink kihasználása után nagyon „belelkesedett”, s fölénk nőtt akaratban. Ez megengedhetetlen.
 
Ebből kiindulva - az év során nem először - önértékelést végeztem, és úgy döntöttem, amennyiben a szezont nem győzelemmel fejezzük be, akkor felállok a Mezei-Vill kispadjáról. Remélem, mások is gyakorolnak önkritikát…
 
A bíráskodással nem nagyon akarok foglalkozni, hiszen sportágunk megítélésével azonos képességű játékvezetők nem először vezetik a mérkőzéseinket. Ugyanakkor hozzáteszem, korábban többször is elégedett voltam a bíráskodással.
 
Michelzinhoé mellett az én kiállításom is jogos volt, az idegesítő azonban az, hogy szabályismereti hiányosságokkal rendelkező játékvezetők is vezethetnek playoff-mérkőzéseket…De mint említettem, nem ez a lényeg.
 
A lényeg az, hogy a csapat bebizonyítsa - főleg önmagának - hogy bírja azokat a képességeket, ami győztessé teszi őket.
 
Ma teljesen új mérkőzés kezdődik, nem számít az előző kettő. Velem vagy nélkülem a kispadon – most ez számít a legkevésbé. Csak a győzelem számít. Bármi áron!

You have no rights to post comments