artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az MVFC-Berettyóújfalu 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a magyar futsalbajnokságot, az utóbbi két évben azonban nem bírt a Győrrel. 
A 2011/2012-es pontvadászatot sem a bihari gárda kezdte esélyesként, ám ettől még tény – féltávnál a Mezei vezet, pontelőnye van a harmadik helyen telelő kisalföldiek előtt. Michelzinho a csapat egyik legjobbja, a góllövőlistát vezető (24 gólos) brazil elmondta, a hideg telet nem annyira, a magyar lányokat és a bablevest annál inkább megszerette.
 
Második éve élsz Magyarországon. Hogy érzed magad nálunk?
 
Nagyon jól. Az emberek kedvesek, a város ugyan kicsi, de így is rengeteg barátom van, szinte mindenki ismer. A szurkolók gyakran megszólítanak, érzem a szeretetüket, a meccsek után szoktam beszélgetni velük. Csak egy baj van - a hideg. Nálunk Brazíliában nagyon meleg van, egy brazilnak nehéz megszokni az itteni időjárást. A fehér hó ugyanakkor nagyon szép, korábban ilyet még soha nem láttam.
 
Miért éppen a futsal? Játszottál korábban nagypályán is?
 
Igen, fiatalon egyszerre játszottam nagy- és kispályán is a Santos FC-ben. Aztán az edzőm azt mondta; döntsek, vagy egyik, vagy másik. A futsalt választottam - imádom, a játék nagyon gyors, szép dolgokat lehet csinálni a pályán. Robinho és Marcelo is jó barátom, előbbi a Milan, utóbbi a PSV játékosa, amikor még én is nagypályán fociztam, csapattársak voltunk. Később egyszer talán megpróbálom ismét a nagypályás futballt, néhány edzés után kiderülhet, hogy ott mire vagyok képes. Falcao a példaképem, ő a legjobb brazil futsaljátékos. Ronaldinho a kedvenc nagypályás játékosom, a Real Madrid a kedvenc csapatom, ha van időm, mindig nézem a nagypályás focit.
 
Hogyan kerültél Magyarországra? Mennyit tudtál korábban az országról?
 
Van egy ügynököm, az MVFC pedig éppen játékost keresett. Felvették velem a kapcsolatot, aztán Magyarországra utaztam. Korábban több brazil klubban is megfordultam, de a Mezei az első csapatom Európában. Nagyon jól érzem magam, csak jó tapasztalataim vannak. Magyarország? Szinte semmit nem tudtam korábban az országról. Megemlíteném még a szurkolóinkat: sokszor tele van a csarnokunk, nagyon sokat segítenek nekünk! Remélem, boldoggá tehetjük őket a bajnokság végén.
 
A brazilok szeretnek szórakozni. Mivel töltöd a szabadidődet?
 
Berettyóújfalu nem túl nagy, itt nincs sok szórakozási lehetőség, pihenni viszont ideális. Ha jó az idő, gyakran járok sétálni. Van egy brazil csapattársam, Léo Mendes, ketten lakunk egy lakásban. Debrecen is közel van, oda gyakran megyek - nagyon szép város, szeretek ott vásárolni, ebédelni, kávézni. Láttam Budapestet, az is szép város. A magyar ételeket nagyon szeretem, finomak, a bableves a kedvencem.
 
Palacsinta?
 
Igen! Kakaós?!
 
Avassuk be az olvasókat egy szakmai titokba: az interjú magyar nyelven készül. Hiába vagy csak két éve nálunk, nagyon jól beszéled a nyelvünket!
 
A nyelv nagyon nehéz! Hiába voltam már itt egy éve, szinte semmit nem értettem, sokszor nagyon vicces helyzetekbe keveredtem. Aztán kaptam egy tolmácsot, ha valamit nem értettem magyarul, lefordította portugálra. Már jobban beszélem a nyelvet, az emberek nagyon kedvesek, mindig segít valaki, ha valamit nem értek.
 
Mit tudhatunk a családodról?
 
Brazíliában élnek, nagyon hiányoznak ők is, a santosi tengerpart is...Testvérem nincs, egyedüli gyerek vagyok. Ha van rá lehetőségem, akkor rohanok haza meglátogatni a szeretteimet.
 
A magyar lányok...
 
...nagyon szépek! Nagyon tetszik a stílusuk, csinosan öltözködnek. Volt egy magyar barátnőm, nyolc hónapig jártunk együtt.
 
Kedvenc zenéd?
 
Minden, ami brazil, főleg a szamba, de szeretem a magyarokat is. Nagyon fontos, hogy minden meccs előtt szóljon a zene, akkor érzem jól magam!
 
Mivel foglalkoznál, ha nem futsalozhatnál?
 
Nem tudom, nem gondolkoztam még ezen: a futsal az életem!
 
(  A szerkesztő köszöni Ruda Mónika segítségét.)

You have no rights to post comments