artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szombaton került megrendezésre az 5. Sziszi-kupa - a fotóra kattintva képgaléria nyílik!

Remek hangulatban, több mint száz, aktív és egykori kézilabdázó részvételével zajlott le szombaton a Kabos Endre Sportcsarnokban az ötödik alkalommal megrendezett Sziszi-Kupa. Az immáron hagyományosnak tekinthető sporteseményről Bene Gyuszi bácsi, a BMSE mindentudója mesélt.
 
- Ezzel a rendezvénnyel Sziszire, vagyis Szilágyi Jánosra, a 2007-ben elhunyt berettyóújfalui kézilabdázóra emlékezünk. Szilágyi János a városunk sporttörténelmének egyik meghatározó alakja volt, a hatvanas években kezdett el kézilabdázni, kizárólag Újfalu csapataiban sportolt. Előbb a BUSE, majd később BMSE színeiben játszott salakon, majd az egykori Titász-pálya bitumenjén.  A nyolcvanas évek elejéig aktív maradt, ha a szükség úgy hozta, közel negyven évesen is pályára lépett tétmérkőzésen. Megálmodója, alapítója és jó ideig edzője volt a női csapatnak és egy kisebb időszakon át a férfiakat is trenírozta. Sajnos egyre kevesebben vagyunk, akik még együtt játszhattunk Sziszivel, a mai fiatalok jobbára csak a régi, megfakult fekete-fehér fotókról ismerhetik.
 
 Mi történik magán a kupán?
 
- A kupán egymást követik a különböző, alkalmi csapatok mérkőzései, például lányok a fiúk ellen, vagy juniorok a szeniorok ellen. Egy a lényeg: mindenki érezze jól magát! Itt ma bárki, aki szeretne kézilabdázni, - mindegy milyen szinten műveli - megteheti, ez a rendezvény a sportág ünnepe.
 
- Vannak célok a jövőre nézve?
 
- Bár szinte mindig van valami, ami megnehezíti a szervezést, nem titkolt szándékunk továbbra is minden évben megrendezni ezt a nagyon jó hangulatú kupát. Jó lenne, ha ennek a szép és méltán népszerű sportnak Berettyóújfalu később is a tömegbázisa maradna. Szeretnénk, ha legközelebb újabb csapatok is részt vennének a Sziszi-Kupán, amihez jó esélyünk van, hiszen, ha sikerül, akkor jövőre a legkisebbek, a szivacskézilabdás fiúk és kislányok mérkőzéseit is végig izgulhatjuk.

You have no rights to post comments