artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Többen is kérték tőlünk, írjunk gyakrabban a BMSE-ről – a legutóbb arató felnőttek már bemutattuk, s most az ifi egyik játékosát is megismerhetik. Beszélgetés Rácz Mátéval, aki jégkorongozik is.

 
 
 
Hogyan látod az ifi eddigi teljesítményét? Elégedett vagy a szezonnal?
 
Az őszi fordulókban én még nem játszottam, mert csak novemberben kezdtem el újra itthon kézizni. Úgy gondolom, a tavaszi meccseken eddig jól játszottunk. 1 ponttal vagyunk lemaradva a dobogó harmadik helyéről; mindent megteszünk a győzelemért, idegenben eddig a püspökladányi csapatot sikerült megvernünk egy góllal.
 
Beszéljünk a saját teljesítményedről.
 
Mindenkinek vannak hibái, mint például nekem is, de ezért vannak az edzések, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljük. Határozottabb játékra törekszem, bátrabban kell támadnom a falat, többet kell lőnöm kapura. A meccseken mindent megteszek, balszélen játszom, ezért sokat és gyorsan kell futnom az indítások miatt. Eddig minden meccsből kivettem a részem néhány góllal.
 
Volt konkrét célkitűzésetek a bajnokság előtt?
 
Megtesszük, ami tőlünk telik, játszunk, és megszerezzük azt a helyezést, amit megérdemlünk, amiért megküzdöttünk. Szerintem mindenki örülne ennek a harmadik helynek – ettől jelenleg egy pontra vagyunk.
 
Hogyan néz ki egy hét nálatok? Hány edzéssel készültök? Mennyire van átjárás a felnőtt csapathoz?
 
Egy héten 2 edzésünk van, kedden és csütörtökön. A csapat nagy része középiskolás, ezért a tanulás és az edzések töltik ki az idő nagy részét.  Be szeretnénk iktatni egy harmadik edzést is, úgyhogy zsúfolódnak a heteink. Hétvégén pedig a meccsek. Az edzések és a tanulás mellett hétközben nincs túl sok szabadidőnk. Aki tud és ráér, általában péntekenként el szokott menni a felnőtt edzésekre, néhányan a felnőtt csapatban is szoktak játszani.
 

Említetted az iskolát és a kézilabdát – személy szerint hogyan oldod meg a sportot és a tanulást egyszerre?
 
Az Arany János Gimnázium tanulója vagyok. A tanulás és a kézilabda nem összeegyeztethetetlen. Tanulni viszont az edzés után már nem szeretek, mert általában mindig elfáradok. Szerencsére olyan napokra esnek az edzések, hogy hamarabb végzek a suliban, és előtte meg tudok tanulni.
 
Tudom, nem a kézilabda az egyetlen sport az életedben.
 
A jégkorongot harmadik éve csináljuk. Amikor kinyitott a jégpálya, akkor kértük meg mi fiatalok Kari Sándort - általános iskolában osztályfőnököm volt, és régen a testvérével, Kari Csabával görhoki-edzéseket tartottak fiatalok számára -, hogy tartson nekünk edzéseket, vezessen be minket ebbe a sportba. Azóta a szezonban kétszer egy héten edzünk, s az idei évben már harmadszor rendeztük meg a Morotva Ligeti Jégkoron Kupát, amelyen idén második helyezést értünk el a kelet-magyarországi régióból érkező amatőr csapatok között.
 
Mik a terveid a kézilabdában?
 
Továbbra is erősíteni szeretném a BMSE ifit addig, amíg ki nem öregszem, utána pedig irány a felnőtt!

You have no rights to post comments