artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. június 8. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Mezei-Vill futsalcsapata a hosszabbításban szenvedett vereséget a címvédő győriektől.

 

 

 

 

Pénteken este Győrött a harmadik felvonásához érkezett a Rába ETO-MVFC párharc. Szerintem nincs már sok ember, aki ne tudná, hogy az első két mérkőzést mi nyertük, de jó emlegetni, ezért röviden fussuk át az eddigi eredményeket, előzményeket.

Az első találkozót idegenben vívtuk, több mint két hete. Az alapszakaszban és a kupadöntőben nem sikerült őket túlságosan megszorítanunk, a győriek május közepén a Sportcsarnokukat is bezárják átalakítási munkák miatt, emellett elitkört is szeretnének tartani a Bajnokok Ligájában, ezért a hazaiak nem tervezték húzni az időt és úgy gondolták három meccsen behúzzák a bajnoki címet. Aztán bombameglepetésre 6-4-re mi győztünk, amit a Rába-partiak jobbára Fortunával és saját taktikai fegyelmezetlenségükkel magyaráztak.

A második meccset itthon játszottuk. Továbbra sem tartottuk magunkat esélyesnek, hiszen egyetlen bravúros győzelem nem adhat okot túlzott optimizmusra. A meccset végül kétgólos hátrányból felállva, büntetőkkel ismét mi nyertük.

A győriek még most sem hitték el, hogy nem az van, amire számítottak, a vereséget ezúttal a játékvezetés nyakába varrták.

Turzó mester a két fantasztikus Berettyó-győzelem ellenére is a „földön közlekedett”, honlapunknak a harmadik meccs előtt az esélyekről meglehetősen mértéktartóan nyilatkozott:

- Továbbra is az a célunk, hogy megnehezítsük a Győr dolgát. Fontos, hogy ne gondolkozzunk a döntőről másként, mint eddig: élvezzük ki a pillanatot, amíg itt lehetünk. Egyszer már sikerült jól játszanunk és mindkétszer partiban voltunk a Győrrel, most is ez a célunk.

Ez a meccs sem könnyítette meg az edzők dolgát, mindkét oldalon akadtak eltiltottak, nálunk Komáromi, a hazaiaknál Lódi és Alvaritó nem játszhatott.

A gólnélküli első félidőt követően a második játékrész Mezei góllal kezdődött: a 23. percben Gál távoli bombája a kapufáról vágódott Balázs kapujába (0-1). A találattal az ETO óriási bajba került, néhány héttel ezelőtt valószínűleg senki sem hitte volna, hogy az MVFC ilyen közel kerülhet a győriek teljes megsemmisítéséhez. A berettyóújfalui földöntúli boldogság mintegy tíz percig tartott, mikor is Dróth egalizálta eredményt (1-1). A rendes játékidőben több gól nem esett, következett ismét a 2X5 perces hosszabbítás.

Az extra játékidő első öt percében előbb Carlitos szerzett vezetést a hazaiaknak (2-1), amit Dávid Richárd akár egy percen belül kiegyenlíthetett volna, de az általa elvégezett kisbüntető a kapufán csattant. Ám nem sokkal később már a léc sem tudta megmenteni a győrieket, a 45. percben Trencsényi passzából Nagy Tamás egyenlített (2-2).

A ráadás második félidejében egy hiba után Fabio emelte át a labdát Tihanyin, 3-2. Az MVFC a bekapott gól után öt a négy elleni játékra váltott, mely a múlt heti újfalui mérkőzésen gyorsan meghozta a várt sikert. Ez mos elmaradt, sőt Dróth egy megszerzett labdából kettőre növelte a különbséget (4-2).

A két csapat ezúttal is remek mérkőzést vívott, melyet ezúttal a zöld-fehérek nyertek. A Mezei-Vill gárdája ezúttal is fantasztikusan teljesített, a vereség ellenére büszkék lehetünk a srácokra!

Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu 4-2 (0-0, 1-1, 2-2)

Győr, NB I-es férfidöntő, 3. mérkőzés, 1000 néző.

V.: Kovács G., Kujbus.

ETO: Balázs - Harnisch, Dróth, Juanra, Carlitos.

Csere: Fabio, Peczár, Püspök, Carlinhos.

Edző: David Madrid.

MVFC: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Nagy T., Rábl.

Csere: Dávid R., Siska, Szabó P., Gál I.

Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Dróth (33., 50.), Carlitos (44.), Fabio (47), ill. Gál I. (24.), Nagy T. (45.).

Turzó József (MVFC): Nagyszerűen küzdöttünk és helytálltunk. Talán egyéni szinten nem vállaltunk annyi rizikót, de így is újra hosszabbításra kényszerítettük Magyarország legjobb futsal csapatát. Sajnos, a hosszabbításban egy hiba után gólt kaptunk, ami után kockáztatnunk kellett, ez a múlt héten bejött, most viszont nem. Ennek ellenére maximálisan elégedett lehetek, hiszen amit kitűztünk magunk elé célnak, hogy megnehezítsük a győriek dolgát, azt sikerült teljesítenünk. Minden elismerésem a játékosaimnak.

You have no rights to post comments