artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Molnár Panni: „ilyen vendégszeretettel még soha nem találkoztunk, mint Berettyóújfaluban”. A múlt hétvégi Magyar Kupa döntő üde színfoltja volt az Angel Cheerleaders Team, a veszprémi Pannon Egyetem Pom-Pom csapata.

 

 

A Cheerleaders kifejezés, az angol cheerleading szóból származik és magyarul hajrázókat, vezérszurkolókat jelent. Bármilyen hihetetlen, az efféle szurkolást kezdetben férfiak művelték és a csapatok bíztatását szolgálta, míg mára egy modern sportággá nőtte ki magát, mely egyszerre ötvözi a torna, az akrobatika és a tánc elemeit. Az Egyesült Államokban a pom-pom lányok nélkül elképzelhetetlenek a különböző sportesemények, a rangos egyetemek szurkolói csoportjába bekerülni majd nem olyan nehéz, mint azok foci vagy kosárlabda csapatába.

A veszprémi angyalok vezetőjét, a Győri Balettiskolát és Táncművészeti Főiskolát végzett, diplomás táncpedagógust és koreográfust, Molnár Pannit a csoport megalakulásáról, sikereikről és a berettyóújfalui fellépésükről kérdeztem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor és kinek az ötlete alapján jött létre az Angel Cheerleaders Team?

Februárban volt 3 éve hogy megalakultunk. A csapat alapítója, edzője és koreográfusa egy személyben én lennék...

Honnan jött az ötlet?

Külföldön a főiskolai pom-pom csapatoknak már több évtizedre visszamenő hagyományai vannak. Úgy gondoltam, ha már a mi egyetemünknek is van kiemelkedő eredményeket elérő kosár és röplabda csapata, akkor miért ne lehetne szurkolói tánccsapata is, akik a szünetekben és az időkérésekben szórakoztatják a közönséget?

Ezek szerint az egyetemi csapatok mérkőzésein léptek fel?

Manapság a fellépéseink nyolcvan százalékát a veszprémi futsal meccsek töltik ki. Ez az izgalmas és feltörekvő sportág Veszprémben is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Persze, ezen kívül a műsorukkal már több helyen bemutatkoztunk az országban, a városunkban szinte heti rendszerességgel láthatnak minket.

Mindannyian szépek, csinosak és nagyon mosolygósak vagytok. Ahhoz, hogy valaki bekerülhessen a csoportba milyen feltételeknek kell megfelelnie, ki dönti el, hogy alkalmas-e a jelentkező?

A lányokat több szakmabeli társam segítségével választottam ki közel ötven jelentkezőből a három évvel ezelőtti castingon. Elsősorban a tánctudást és a koordinációs készségeket vettük figyelembe, de fontos, hogy a lányok szépek és mosolygósak is legyenek. Az új jelentkezőknél előnyt jelent, ha valakinek van előképzettsége, de nem feltétele a bejutásnak. A csapat mára már kissé átrendeződött, vannak régi és új tagok is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valamennyien veszprémiek vagytok?

A lányok többsége Veszprémben lakik, de vannak néhányan, akik a környékről járnak be. Annak ellenére, hogy a tagok nem képzett és hivatásos táncosok, minden héten keményen edzenek, hogy a nézők hétről-hétre újabb koreográfiákat láthassanak. Az átlagos időszakban heti két edzést tartok a lányoknak, de egy ilyen kiemelkedő fellépés előtt, mint a hétvégi futsal kupadöntő volt, ez elérheti a négy edzést is. Ez nem könnyű feladat, hiszen számukra természetesen az iskola az első, így akadnak néha nehézségek, de aki tényleg szívvel lélekkel csinálja, annak nem lehet akadály megoldani a sokszor fárasztó hétvégi edzéseket sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Merre jártatok már?

Az „Angyalkák” táncoltak már az Egyetem rendezte Balaton Regattán, Keszthelyen és a következő évben Balatonalmádiban,  az Országos Atlétikai Döntőn, nyári Balaton parti rendezvényeken, valamint a nemrég rendezett  Városi Sportévnyitón a Veszprém  Arénában.  Kiemelkedő fellépéseink közé sorolhatjuk a Futsal Final Four kupa döntőket, ennek a rendezvénynek már harmadik éve vagyunk a hivatalos pom-pom csapata, amire igen büszkék vagyunk. Az első fellépésünk futsal kupadöntőn még hazai pályán, Veszprémben volt, majd tavaly Győrbe is meghívtak minket, idén pedig Berettyóújfaluba is a mi csapatunkat kérte fel a Magyar Labdarúgó Szövetség.  Bízom benne, hogy ezúttal is elégedettek voltak a műsorunkkal és jövőre ismét mi lehetünk a rendezvény szurkoló csapata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melyik volt az a rendezvény, ahol egyszerre a legtöbben láthatták a műsorotokat?

Balatonfüreden, 2012 tavaszán rendezték a Mini Morris Világtalálkozót, ahol 7000 ember előtt mutathattuk meg a tudásunkat, ez is nagyon emlékezetes fellépés volt.

Tényleg sok helyen jártatok már, de hol éreztétek a legjobban magatokat?

Nem illendőségből mondom, de ilyen vendégszeretettel még soha nem találkoztunk, mint Berettyóújfaluban! Az emberek kivétel nélkül segítőkészek és rendkívül kedvesek voltak velünk.  Az ellátásunk is kifogástalan volt, nem számítottunk rá, hogy ilyen fogadtatásban lesz részünk. Szombat este elnéztünk a csajokkal egy helyi szórakozóhelyre is, ahol egy fergetegeset buliztunk. Eddigi utazásaink során itt éreztük magunkat a legjobban, köszönhetően az itteni emberek kedvességének. Nagyon reméljük, hogy még lesz rá lehetőségünk, hogy újra ellátogathassunk Berettyóújfaluba, jó lett volna még maradni pár napot és jobban megismerni a környéket és ezt a barátságos kis várost!

A csapatról még több fotót láthatnak az „angyalkák” Facebook oldalán:

You have no rights to post comments