artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui csapat ellenfele a címvédő győri ETO lesz.

 

 

 

 

 

A szombati futsal-gálán történt események:

NB2 Kelet női válogatottja - NB2 Nyugat női válogatottja 4-0 (3-0)

Játékvezetők: Erdélyi, Szabó F., Takács I.

KELET: Torma - Papp, Fülöp, Molnár, Kotvics

Cserék: Tóth N., Tóth A., Erős, Kota, Lovas, Bereczki

Edzők: Füredi Andrea, Molnár Ágnes

NYUGAT: Hurton - Farkas, Botos, Szabó, Fehér

Cserék: Bozsik, Folk, Orbán, Lovász, Tóth, Kiss

Edzők: Lovász Gyöngyi, Ferenczi Anna

Gólszerzők: Molnár, Kota, Kotvics, Lovas

A Füredi Andrea és Molnár Ágnes irányította Kelet csapata már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát. A jó néhány mezei-villes hölgyet soraiban tudó gárda magabiztosan és megérdemelten győzte a nyugatiakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NB2 Kelet férfi válogatottja - NB2 Nyugat férfi válogatottja 6-3 (4-2)

Játékvezetők: Erdélyi, Szabó F., Takács I.

KELET: Könyves - Csoszánszki, Marosi, Tarnai, Szalai

Cserék: László - Szentgyörgyi, Tóth, Solti, Ruzicska, Harmati, Faragó

Edző: Szitkó Róbert

NYUGAT: Boldizsár - Klacsák, Ivacs, Simon P., Dobos

Cserék: Nagy Z. - Varga, Szondi, Soóky, Bakay, Dalmady, Hegyi

Edző: Machalek Attila

Gólszerzők: Tóth (2), Ruzicska, Jakab, Faragó, Marosi illetve Ivacs (2), Szondi

A nőkhöz hasonlóan, az NB2 válogatottainak összecsapásán a férfiaknál is jobbnak bizonyultak a keletiek, a piros mezben játszó együttes már az első percben megszerezte a vezetést. A nyugatiak ekkor ugyan még egyenlíteni tudtak, ám ezt követően - három keleti góllal - előbb 4-1, majd újabb szépítés után 4-2-re alakult a félidei állás. A második játékrészben kiegyenlítettebb volt a találkozó. Egy újabb keleti találatot követően a fehérmezesek öt a négyes játékra váltottak. Ám ez sem hozta meg nekik a sikert, sőt egy hiba után újabb gólt kaptak (6-2). Az első félidőhöz hasonlóan az utolsó „szó” a nyugatiaké volt (6-3).

A győztes keleti gárdát a Mezei-Vill Fc egykori sikeredzője, a jelenleg a második csapat trénereként tevékenykedő Szitkó Róbert irányította. A válogatottban több berettyóújfalui játékos is helyet kapott, de a nyugati csapatban is láthattunk ismerős arcot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gálamérkőzéseket a Magyar Kupa elődöntői követték:

1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM - RÁBA ETO 2-5 (1-2)

Berettyóújfalu, 500 néző

Játékvezetők: Kujbus, Varga, Veres, Szuromi,

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Szabadfi

Cserék: Sárdi, Gulyás, Boromisza D., Tar, László, Weisz, Korcsmár

Vezetőedző: Madarász János

RÁBA ETO: Matkovics - Lódi, Dróth, Juanra, Peczár

Cserék: Carlinhos, Carlitos, Fabio, Alvarito, Püspök, Bognár, Szűcs, Balázs, Harnisch

Vezetőedző: David Madrid Sanchez

Gólszerzők: Boromisza G., Boromisza D. ill. Dróth (2), Lódi, Boromisza G. (öngól), Carlitos

Sárga lap: Boromissza G. illetve Alvarito

A mérkőzés megkezdése előtt a találkozó abszolút esélyesének a címvédő győri csapat számított. Már csak azért is, mert a veszprémi csapat több játékosát nélkülözni volt kénytelen. Ennek ellenére a találkozó nem a papírforma szerint indult. A várt győri rohamokban nem volt átütőerő, a Madarász csapat viszont jól védekezett és a kontráik is rendre veszélyesek voltak. Vérbeli, izgalmas kupameccs alakult ki, felfokozott hangulattal és indulatokkal társítva. Az első gólra a tizenharmadik percig kellett várni, amikor is Juanra passzolhatott az üres kapuba. A találat szépséghibája, hogy azt egy bírói hiba előzte meg, ugyanis a győri akciót megakadályozandóan a veszprémiek a hatodik faultjukat is elkövették, ami után a játékvezetőknek nem előnyszabályt, hanem kisbüntetőt kellett volna ítélniük.  A fehérmezes gárdát a bekapott gól sem törte meg, a 18. percben egy látványos akció végén Boromisza Gábor révén egyenlítettek. A jóval esélytelenebbnek elkönyvelt, de példamutatóan küzdő veszprémi csapat méltán nyerte el a csarnokban lévő semleges nézők szimpátiáját, mely az egyenlítő gólt követő hangorkánból nyilvánvalóvá vált. Az egálnak azonban sokáig nem örülhettek, az ETO ugyanis még ugyanabban a percben Dróth találatával újra megszerezte a vezetést. A szünetig az eredmény nem változott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szünetben a mérkőzésről Póta Balázs, a MAFC játékosa nyilatkozott honlapunknak:

Nagyon érdekes a találkozó. A Győr játékán azt érzem, hogy tartalékol egy kicsit, a Veszprém viszont mindent megtesz azért, hogy meglepetést okozva a döntőbe jusson. Taktikus csata folyik, mindkét csapat igyekszik kihasználni a másik hibáit. Úgy gondolom, hogy egy egyértelmű találkozóból háromesélyes meccs kerekedett. A döntőbe kerülésre a Győrt tippelem, de a Veszprémnek szurkolok.

A második játékrészben a győriek gyakorlatilag villámgyorsan eldöntötték a továbbjutás kérdését. Előbb egy veszprémi öngóllal, majd Carlitos lövésével egy perc alatt háromra növelték az előnyüket (1-4). A veszprémi csapatot jól jellemzi, hogy ezek az amúgy sokkolóan ható találatok sem törték meg a gárda tartását. Tovább is küzdöttek, nem adták fel és a mérkőzés 24. percére Boromisza Dániel révén kettőre zárkóztak fel (2-4). A győriek a kétgólos előnyük birtokában egyre magabiztosan futsaloztak, Dróth újabb találatával ismét növelték a vezetésüket (2-5). A címvédő ezt követően a kapusát lehozva öt a négyes játékra váltott. Mivel a támadásokat nem, inkább a biztos labdatartást erőltették, így a passzív, unalmas labdapasszolgatás és labdakergetés percei következtek. A veszprémiek ugyan mindent megtettek döntőbe kerülésért, foghíjas csapatuk is derekasan helytállt, a győriek továbbjutását azonban nem tudták megakadályozni.  

David Madrid Sanchez (ETO): Kifejezetten rossz mérkőzést játszottunk. Sem a talaj, sem ez a típusú labda nem volt megfelelő. Nagyon gyenge meccs volt, mi nem ilyeneket szoktunk játszani. Sok a sérültünk, akik közül remélhetően holnapra rendbe tudnak jönni, hogy egy jó döntőt tudjunk játszani. Úgy gondolom, hogy a vasárnapi ellenfelünk a másik ágról a Berettyóújfalu csapata lesz.

Madarász János (Veszprém): Úgy gondolom, hogy mind a két félidőben remekül játszottunk. Azt, hogy hat emberrel végig tudtuk játszani ezt a mérkőzést, hat emberrel egy ilyen szintű csapat ellen, ez azt hiszem, minden elismerést megérdemel. A mi játékosaink nem profi státuszúak, a futsal mellett dolgoznak, nagypályán fociznak. A meccset megelőzően ketten közülük megsérült, egy pedig külföldre ment dolgozni. Így maradt ez a hat ember, akik ma olyat műveltek a pályán, hogy az maga volt a csoda, úgy vélem, ilyen sportembereket keveset láthatunk ma Magyarországon. A pályával és a labdával kapcsolatosan nem tudom, hogy mi lehetett az ellenfelünk gondja, én magam ugyan nem léptem ugyan pályára, de a csapatomból senki nem említette, hogy ilyen fajta gondjai lennének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd következett a hazai csapat találkozója az akadémisták ellen.

MAFC BME DOCLER AKADÉMIA - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 0-5 (0-1)

Berettyóújfalu, 800 néző

Játékvezetők: Solymosi, Takács, Zimonyi, Futó

BME: Tyukász - Öreglaki, Szeghy, Sivák, Kertész,

Cserék: Laucsek - Ragadics, Varga, Andorka, Póta, Fritz, Rajnay, Apatini, Csernai

Vezetőedző: Marcos Antonio Angulo Lopez

Berettyóújfalu: Tihanyi - Komáromi, Trencsényi, Nagy I., Rábl

Cserék: Mezei - Lovas, Nagy T., Gál, Szabó, Siska, Sánta

Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Rábl (2), Lovas, Trenycsényi, Szabó

Sárga lap: Szeghy, Rajnay illetve Sánta

Piros lap: Tyukász ill. Komáromi

A berettyóújfaluiak által nagyon várt mérkőzésre szépen megtelt a csarnok, bár akadtak még üres helyek, amik remélhetően ma már nem lesznek gazdátlanok.

Az akadémisták ellen várható volt, hogy nem lesz egy könnyű meccs. A hazai kapus, Tihanyi Csaba térdcsont-kinövése berepedt így játéka kérdéses volt, mint ahogy Dávid Richárdé is. Végül utóbbi nem tudta vállalni a játékot, csak jelenlétével tudott segíteni a gárdának. A fővárosiak is nagyon készültek a kupa elődöntőre, komolyabb hiányzójuk nem lévén és a múltkori bajnoki sikerük alapján optimistán várták a találkozót.

Az első húsz perc küzdelmes, jobbára taktikai csatát hozott. Nem játszottak igazán jól a csapatok, a kapuk csak elvétve kerültek veszélybe. Egészen a 15. percig kellett várni komolyabb eseményig, ekkor Rábl ment el a baloldalon a lövését a büntetőterületet elhagyó Tyúkász Péter kézzel védte, amiért a játékvezetők kiállították. Az emberelőnybe került MVFC eggyel magasabb fokozatba kapcsolt és a három mezőnyjátékossal védekező akadémisták teljesen a kapujuk elé szorultak. Már másfél perc eltelt a kiállításból, amikor aztán végül Rábl révén sikerült a vezetést megszerezni (0-1). A csarnok a találatot követően szinte felrobbant az öröm és a megkönnyebbülés hangos ovációjától. Bár Trencsényi lövése két perccel később közel volt a gólhoz, ám az a kapufán csattan, így a szünetig az eredmény változatlan maradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szünetben a győriek kapusa, Balázs Zoltán értékelte a látottakat:

A mérkőzés úgy alakul, ahogy vártam, a Berettyóújfalu megszerezte a vezetést. Úgy látom, hogy a MAFC már az első félidő végére is fáradni látszik, elég sok ideig tudták tartani a tempot a hazaiakkal. Szerintem a kiállítás megpecsételte a meccs kimenetelét.

A második játékrész úgy indult, ahogy a hazaiak álmodták. Négy percen belül eldőlt a meccs, ugyanis előbb Gál passzából Lovas használta ki a vendégek hibáját, majd Szabó Péter vette be a MAFC kapuját (0-3). Az akadémisták ezt követően öt a négy elleni játékra váltottak, ám komoly helyzetbe nem kerültek. A 30. percben Nagy remek szólója végén Trencsényi elé tálalt, aki nem hibázott (0-4). A MAFC a négygólos hátrány ellenére is küzdött, mindent megtett a szépítésért, előbb egy kapufa jelezte a szándékuk komolyságát, majd egy percre rá hat és fél méterről rúgott kisbüntetőhöz jutottak. Az esetnél a hazaiak játékosát, Komáromit azonnali piros lappal kiállították. A megítélt büntető azonban kimaradt, illetve Tihanyi védett. Az utolsó percben Rábl tette fel a koronát a teljesítményükre, jobboldalon vezette fel a labdát, majd a kifutó kapus felett remek mozdulattal pörgette a hosszúba labdát (0-5). 

A látottak alapján, bár a Berettyó nem a legjobb játékát hozta és különösen az első félidőben maradt adós a jó játékkal, a küzdeni tudásban felülmúlta ellenfelét és megérdemelten jutott a kupadöntőbe.

Marcos Angulo (MAFC BME): Az első félidőben egyenlő felek mérkőztek. A második játékrészben a Berettyóújfalu felénk kerekedett és megérdemelt győzelmet aratott, amihez gratulálok! A mérkőzésen kifogástalan játékvezetést láthattunk, amihez szintén külön gratulálok! Bízom benne, hogy holnap egy remek, izgalmas kupadöntő láthatnak majd a nézők!

Turzó József (MVFC): Az ilyen mérkőzésre szokták azt mondani, hogy inkább küzdelmes, mint színvonalas. Az első félidőben nagyon kevésszer mutattuk meg azt a játékrendszert, amit a héten gyakoroltunk. A második játékrészben már ez kicsit többet tudtunk megvalósítani ebből, de ekkor sem játszottunk jól és ez az egész mérkőzésre igaz. Ami pozitívum, az akarati tényező, ami miatt hátul biztosak voltunk. Támadásban viszont javulnunk kell, ez remélhetőleg holnap a döntőben sikerül. 

A mai program:

2014. március 9. (vasárnap) Pálfi István Rendezvénycsarnok

10:30     U11 Kelet kölyök válogatott - U11 Nyugat Kölyök válogatott

11:30     Magyar Öregfiúk válogatott - Berettyóújfalu öregfiúk válogatott

13:30     Férfi Futsal Magyar Kupadöntő mérkőzés (SportTV)

You have no rights to post comments