artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014. február 22-én immár negyedik alkalommal vettek részt a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség Szolnokon megrendezett RISZI Kupa országos versenyén a Berettyóújfalui Széchenyi István Tagiskola ifjúsági sportmászói. - Szarka István tanár, sportmászó edző beszámolója

 

 

A hat kategóriában induló versenyzők, még a tavalyinál is kitűnőbb eredményt könyvelhettek el, hiszen a nyolc résztvevő két arany és három ezüstéremmel térhetett haza. Kiemelkedő teljesítményt ért el Fráter Iván gyermek kategóriában, aki hibátlanul mászott az egész napos verseny során, s a hat selejtező út mellett a döntő-, illetve holt verseny miatt a szuper döntő utat is „top”-ra teljesítette. Fráter Janka mini lány arany érmével, Horváth Szabolcs pedig a serdülő fiú kategória ezüst érmével ismételte meg tavalyi remek szereplését.

Bravúros teljesítmény a tavalyi negyedik helyezéséhez képest Molnár Tamás mini kategória ezüst érme, s meglepetésnek számított a negyedik helyezéssel záró mini újonc Buti Bence döntőbe jutása is. Szabó Dóra /Tóth Árpád Gimnázium/ junior kategóriában a tőle megszokott rutinos versenyzéssel szerezte meg ezüstérmét, s a nem egészen egészségesen versenyző Erdei Vanda serdülő kategória negyedik helyezése, illetve az újonc Szabó Balázs /Diószegi Kiss István Ref. Ált. Iskola/ gyerek kategória hatodik helyezése is figyelemre méltónak számít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Méltó folytatása ez a tavalyi év két Magyar Kupa bronz éremének /Szabó Dóra boulder bronz, Fráter Iván nehézségi bronz/, s büszkék vagyunk két sportolónk Erdei Vanda és Fráter Iván „Hajdú-Bihar megye Jó tanulója jó sportolója” kitüntetésére is.

A Szirt Sport Egyesület sportolói az ország többi egyesületeihez képest összehasonlíthatatlanul mostohább feltételeik ellenére évek óta öregbítik a berettyóújfalui sportélet jó hírnevét. A versenysport mellet sziklamászó túrák, edzőtáborok, gyalog- és kerékpáros túrák színesítik a Széchényi István Tagiskola környezettudatos nevelési programját városi szinten is lehetőséget nyújtva a természet közeli sportok gyakorlására.

Külön köszönet illeti a szülők önzetlen segítségét mind a szakmai, mind pedig az utaztatással kapcsolatos teendők ellátásában.

You have no rights to post comments