artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A hétvégén a Fehérgyarmat ellen javíthatnak a férfi kéziseink.

 

 

 

 

Szombaton a BMSE férfi kézilabdásai a Kisvárdai KC-t fogadták. A tavalyi bajnok, idei listavezető nem tűnt könnyű ellenfélnek, mindenki tisztában volt vele, hogy legyőzni őket csak maximális teljesítménnyel lehet.

Az első meccset – szokás szerint – az ifik játszották. Kiss Béla csapata ősszel, idegenben szoros meccset játszott, így bíztunk benne, hogy ezúttal is hasonló lesz a mérkőzés, s talán a két pontot is megszerezhetjük. Sajnos, a vendégek nem így gondolták…

BMSE - Kisvárda 25-28 (12-17)

Berettyóújfalu, 250 néző

BMSE: Csuha - Rácz, Zalkodi 5, Dinók Dániel 1, Bácsó 1, Vezendi 3/2, INCZE 4

Csere: Cseh (kapus), Nagy D., Dinók Dénes, TAKÁCS 2, Fekete 1, PAPP 6/3, Szatmári 1, DÁVID 1, Szabó L.

Kiállítás: 6 ill. 10 perc

Büntető: 6/5 ill. 4/4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiss Béla (BMSE): Negyedórás hősies helytállás kevés volt ahhoz, hogy egy tízperces rövidzárlatot kompenzáljon. Igen hektikus mérkőzésen a rutinosabb csapat begyűjtötte a két bajnoki pontot. Remélem, kulcsembereink hamar megtalálják az őszvégi formájukat.

A felnőttek derbije nagyon jól kezdődött. Negyedórányi játék után megnyugtató, három-négygólos előnyt sikerült kiharcolnunk. Ebben az időszakban remekül kézilabdáztunk, némi szerencsével talán meg is roppanthattuk volna ellenfelünket. A játékrész második felében azonban jócskán visszaesett a lendületünk, amit a vendégek könnyűszerrel kihasználtak, így a pihenőre már döntetlen állással vonulhattunk.

A szünetben az Igazgyöngy Művészeti Iskola hastáncosai szórakoztatták színvonalas műsorukkal a kézilabda szurkolókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidőben nem sikerült tartani a lépést a Kisvárdával. Pontatlanul játszottunk, kihagytuk a helyzeteinket, több, olyan hibát is elkövettünk, amit egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem lehet büntetlenül tenni. Bár a hajrában egy utolsó sanszunk még volt, hogy szorossá tegyük a végjátékot, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az utolsó percekben kissé elszabadultak az indulatok, miután a vendégek játékosai közül ketten is a kizárás sorsára jutottak. Előbb Járosi Attila gyűjtött össze tíz másodperc alatt két, kétperces kiállítást, majd Fekete Richárd arcon ütötte a BMSE játékosát, Kovács Ferencet. Érthetetlen, hogy húsz másodperccel a vége előtt, háromgólos vendégvezetésnél miért van szükség ilyen sportszerűtlenségre, mint ahogy az is fölöttébb felfoghatatlan, hogy az esetről nem készült játékvezetői jelentés – legjobb tudomásunk szerint. A kisvárdai játékos – aki egyébként nem olyan régen még a megyénkben játékvezetőként is ténykedett - így gyakorlatilag büntetlenül üthette meg ellenfelét, hiszen tettéért mindössze húsz másodpercet kellett csapatának nélkülöznie. Külön dicséret illeti a hazai nézőket, szurkolókat és játékosokat, hogy nem ültek fel a magáról megfeledkezett sportoló provokációjának, amit a kizárását követően művelt, integetésével és a táblára mutogatásával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMSE - Kisvárda 24-26 (13-13)

Berettyóújfalu, 400 néző

Vezette: Száva, Szegedi

BMSE: ÉKES - KOVÁCS F. 5 (1), VARGA 6, Tahóczki 1, Dandé 1, Papp 5, Buczi 3

Csere: Bak, SZÖRNYI, Pardi 3, Jakab, Bácsó, Tóth (kapus), Balibán, Pekárovics, Zákány

Kisvárda: Simon - Csendes 4, Kiss I, 1, Mándi, Fekete 1, Járosi 8 (2), Barabás 1

Csere:Nagy D. 1, Kovács A. 6 (1), Koi (kapus), Türk 2, Bod 2, Vass, Bottka, Paróczai,

Hétméteresek: 3/1 illetve 5/3

Kiállítások: 6 perc illetve 14 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kucskár Imre (BMSE): Megérdemelten győzött a Kisvárda, mert a sorsdöntő helyzetekben ők nem hibáztak, mi pedig többször is. Egy ilyen erős csapat ellen nem szabad ennyi helyzetet elrontanunk. Az akarással, küzdéssel nem volt baj és a védekezéssel is meg lehetek elégedve, de támadásban egy kicsit pontosabbnak kellett volna lennünk. Most már a kiesés elkerülése a cél, de ehhez a jövő héten mindenképpen nyernünk kell a nagyon jó formában lévő Fehérgyarmat ellen. Ugyanolyan nehéz mérkőzés elé nézünk, mint a Kisvárda ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papp József (Kisvárda): Egy nagyon rossz kezdés után, nehezen találtuk a mérkőzés ütemét. Szerencsére az első időkérés során sikerült helyrerázni a csapatot. A félidő második felében a hazai gárda elfáradt a maga diktálta tempótól és szép lassan visszahoztuk magunkat a mérkőzésbe. A második játékrészben már a mi akaratunk érvényesült, a mi játékunk dominált és a hazai csapatnak kellett futnia az eredmény után. Nagyon sajnálom a végjátékban történteket. Ettől eltekintve a helyi, nagyszerű közönség egy korrekt játékvezetésű, remek mérkőzést láthatott. Sajnálom, hogy a meccs után történt egy kisebb félreértést, ezúton is elnézést kérek az edző kollégától.

You have no rights to post comments