artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

 
Kétgólos Aramis félidei vezetés után 4-2-re fordított a Mezei-Vill FC.

 

 

Valószínűleg nem ilyen újévi első meccskezdésről álmodtak a berettyóújfalui szurkolók, mint ahogy az pénteken este történt a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Az év első bajnoki mérkőzését Frank Tamás csapata ellen vívta a Mezei-Vill, az Aramisról pedig tudvalevő, hogy remek gárda. Nem lesz könnyű meccs, ezt Turzó mester is megígérte a találkozó előtt.

 

Az első félidőben a hazai nézők dermedt csendben konstatálhatták, hogy a trénernek igaza van és a zöldmezes fővárosiak kétgólos előnyre tesznek szert a Mezei szentéjében. Tanácstalanság és keserű hangulat uralkodott a nézőtéren, hiszen a vendégvezetés a játék képe alapján teljesen igazságosnak volt mondható, Trencsényiék egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a fővárosiak masszív védekezésével, húsz perc alatt mindössze egy komolyabb ziccerig jutottak. A másik oldalon viszont négy olyan kontra is volt, mely könnyen végződhetett volna góllal, elsősorban Tihanyi reflexeinek volt köszönhető, hogy ebből csak kettő ment be. A Mezei hálóőrének valószínűleg a bravúrok ellenére sem lesz ez az idei év kedvenc meccse, Németh bombagólja után nem tűnt őszintének a mosoly az arcán.

Csak sejteni lehet, hogy a szünetben, hogy mi történhetett a hazaiak öltözőjében, feltehetően vödörszámra ihatták a vért, mert kezdés követően már nyoma sem maradt játékukban az első félidei „tökölős” futsalnak. Akármit is tettek, egy a lényeg, jó lett a meccs! Pörögtek az események, futottak az akciók, jöttek a helyzetek, amiből volt, ami bement és volt, ami kimaradt. Játékvezetői szemmel nem lehetett könnyű a találkozó e szakasza, villogtak is a lapok rendesen. Jellemző, hogy az ekkor kiszórt hét – jogos - sárgalapból egy sem volt durva fault eredménye, jobbára szövegelésért, taktikai szabálytalanságért, túlzott gólörömért járt a figyelmeztetés.

 
 

A nagyobb sebességbe kapcsolt Mezei-Vill aztán a félidő közepére kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Dávid utolsó percben, saját térfél alapvonalának közeléből rúgott mesteri gólja már csak a kegyelemdöfést jelentette a végig nagy akarással és kitűnően küzdő Aramisnak. A meccs végén a közönség vastapsa a második félidőben nyújtott teljesítményükért mindkét félnek kijárt.

 

MVFC-BERETTYÓÚJFALU - ARAMIS SE 4-2 (0-2)              

Játékvezetők: Kujbus László, Herbály Péter, Szuromi Viktor

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi - Lovas, Dávid, Trencsényi, Siska

Cserék: Szabó P., Nagy I., Nagy T., Rábl, Gál, Nagy B., Mezei

Vezetőedző: Turzó József

Aramis SE: Sikur - Németh P., Frank P., Frank T., Roni

Cserék: Birinyi, Sámson, Tóth Sz., Korozmán, Gorjánácz, Vas, Bognár, Vattamány, Soós

Vezetőedző: Frank Tamás

Gólszerzők: Nagy T. (27'), Rábl (31'), Gál (34'), Dávid (40') ill. Németh P. (9'), Sámson (17')

Sárga lap: Lovas (28'), Gál (29'), Nagy I. (30'), Rábl (31') ill. Gorjánácz (11'), Sikur (29'), Frank T. (30'), Frank P. (36')

 

Turzó József (MVFC): Nehéz mérkőzésre számítottam és nehéz is volt. Az első félidőben egy kicsit bele kellett nyúljak a csapatba, mert egy edzés után állítottam össze a nyolcast. Hiszen a válogatottból szerdán jöttek haza a játékosok, csütörtökön tudtunk először edzeni. Így aztán mérkőzés közben kellett, hogy a csapat szerkezetébe belenyúljak, de folyamatosan, egyre jobban belelendültünk. Az pedig, hogy kaptunk két könnyen elkerülhető, szerencsétlen, buta vagy bárhogy is nevezzük gólt, az benne volt a meccsben. Az első félidőben a kapu előtt egy kicsit bizonytalanok voltunk, de ahogy telt az idő, egyre inkább bedaráltuk az ellenfelünket, több helyzetünk volt, sokat tettünk a győzelemért, végül sikerült az eredményt is megfordítanunk. Jó volt érezni, hogy a nézőink is mellénk álltak, nagyon jó volt egy ilyen szintű mérkőzésen, ilyen közönség előtt győzni!

Frank Tamás (Aramis): Azt kaptam, amit vártam ettől a mérkőzéstől, egy szervezett Berettyóújfalu ellen játszottunk. A csapatomon az első félidő végére, a második játékrész közepére már látszott, hogy ezt a felfokozott ritmust nem biztos, hogy végig bírni fogjuk. El is fáradtunk egy kicsit, de nyilván más körülmények között edzünk mi és más körülmények között a Berettyó. Mindezek ellenére azt hiszem, hogy talán az iksz benne lett volna a meccsben, ha „nincs ekkora a hazai pálya”. De ezt így kell csinálni, megérdemelten nyert a Mezei-Vill, további sok sikert kívánok nekik!

You have no rights to post comments