artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Bozsik Labdarúgó Utánpótlás Program nemzetközi találkozója Berettyóújfaluban.

2012. március 15.
A forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepnapján városunk nemzetközi barátságos mérkőzésnek adott otthont a Morotva-ligetben.
 
Az egyetlen 101-szeres magyar labdarúgó-válogatottról, Bozsik Józsefről elnevezett program kiemelt része a tehetséges labdarúgók kiválasztása és foglalkoztatása. A válogatás már egyesületi szinten megtörténik, majd folytatódik körzeti, alközponti, megyei, regionális és területi szinten. A rostán fennmaradó fiatalokat az MLSZ utánpótlás szakmai stábja veszi gondozásba. Ettől az évtől hangsúlyos szerepet kap a korosztályos válogatottak nemzetközi mérkőzéseken, tornákon való részvétele.
 
Az 1997-es születésű (U-15-ös) kelet-magyarországi területi válogatott ezen a napon a romániai Bihor megye válogatottjával mérkőzött meg. 
A keret gerincét a DVSC, a Nyírsuli és a Diósgyőr játékosai alkotják, őket a HTE – Olasz Focisuli, Szolnok és Balassagyarmat egy-egy játékosa egészítette ki. A mérkőzés a magyar válogatott 2-0 arányú győzelmével ért véget.
 
A felkészülés szempontjából kiemelt fontosságú barátságos mérkőzésnek méltó helyszínt biztosított a Morotva-ligeti műfüves pálya, a vendégek elismerően nyilatkoztak a létesítményről, a kiváló feltételekről. Remélhetőleg a jövőben is alkalom nyílik hasonló, nemzetközi szintű futballrendezvény megszervezésére, annak pedig talán még jobban örülnénk, ha berettyóújfalui játékosokért is lehetne szurkolni.
 
Bukus Péter
alközpontvezető

You have no rights to post comments