artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 14. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Lebbencs leves

Csirke steak karika burgonyával, cézár saláta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Valamennyi pályára lépő csapatunk sziporkázott a hétvégén.

 

 

 

 

Megvan a második siker - Juniorjaink szombaton tízgólos győzelmet arattak a Miskolc felett.

Október 19-én hazai pályán fogadhattuk a Miskolc gárdáját. Junior csapatuk előttünk állt a tabellán, így elvileg ők voltak az esélyesek. De mi tudtuk, hogy hasonló erejű a két csapat, ezért nagy esélyünk van a győzelemre. Ehhez jó játékra volt szükség.

Azt kell, mondjam meglepő volt, amit láthattunk az első játékrészben. Arra számítottunk, hogy két hasonló csapat néz majd szembe egymással, de ez nem volt igaz. A BMSE fiai végig uralták a játékot, és nagyon szépen játszottak. Masszív védekezéshez párosult egy jó kapusteljesítmény is. Ezekkel eddig se volt baj, inkább az jelentette a gondot, hogy a támadó játékunk az első pár percben az öltözőben marad, és nem tudunk gólokat szerezni. Most azonban teljesen más volt a játék képe. Nagyon sok jó helyzetet tudtunk kialakítani, és ezeket gólra is tudtuk váltani. Már az első félidőben jött a „tízes” azaz a szurkolók már akkor rá tudtak számolni az ellenfél csapatára. A félidőre tudták kicsit csökkenteni a különbséget, 17-8 volt a félidei állás.

A második félidőben több lehetőséget kaptak azok, akik nem számítanak alap játékosnak. Ekkor láthattuk inkább azt, amit várni lehetett a mérkőzéstől, azaz szoros adok-kapok játék. Mindkét csapat szerezte a gólokat. Bebizonyították a fiatalabbak is, hogy fel tudják venni a versenyt az MVSI csapatával. Próbálkoztak a vendégek, de nem tudtak közeledni, így a végére a tízgólos különbség állandósult. A lefújás után egy nagyon szép 34-24-es végeredménynek örülhetett a csapat a közönséggel együtt.

Jövő hétvégén Nyírbátorba utazik a csapat, majd október 31.-én egy csütörtöki hazai meccs következik a sorban.

(forrás: bmse.gportal.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMSE - Miskolc 34-24 (17-8)

BMSE: CSEH – RÁCZ 4 (2), ZALKODI 3, DINÓK 3, BÁCSÓ 3, VEZENDI 6, INCZE 2

Csere: CSUHA, LÁSZLÓ (kapusok, NAGY DÁVID  1 (1), PAPP A. 4, SZATMÁRI 3, FEKETE 2, DÁVID 1, TAKÁCS 2

Kiállítás: 10 ill. 6 perc

Hétméteres: 3/3 ill. 5/3

Kiss Béla (BMSE): Végre... Minden ma pályára lépő játékosom hozzá tett ehhez a sikerhez. Stabil védekezésből indítottunk meggyőző támadójátékot. Vezendi Péter felvállalta a "gólgyáros" szerepét, és a többiek is felnőttek a feladathoz. Csak így tovább fiúk! Gratulálunk a felnőtt csapat győzelméhez is! Biztos, hogy ez az út visz a csúcsra.

Sima hazai siker - Tizenegy góllal vertük meg Pákozdi Gábor új csapatát, a Miskolcot.

A juniorok sikere után 17 órától a felnőttek következtek, és mindenképp nyerni akartak. Az előjelek hasonlóak voltak, mint a korábbi kérdőzésen, szoros, küzdelmes meccs volt várható. A fiúk sokat dolgoztak az előző héten azért, hogy hazai pályán újabb sikert érjenek el, és örömet okozzanak a szurkolóknak.

A meccs a várakozásoknak megfelelően indult. Nagy hajtás volt a pályán, ahol hol mi, hol Pákóék csapata szerezett találatot. Nem tudott egyik csapat sem ellépni, így nem lehetett tudni, hogy mi lesz a vége. Aztán az első félidő derekán Kovács Ferit, egy káromkodásért azonnali piros lappal kizárta az amúgy nagyon sokat tévedő Szécsi Mihály játékvezető. Ez mintha egy kicsit feltüzelte volna a játékostársakat, és hatalmas hajtásba kezdtek. A védekezés keményebbé vált, míg a támadásaink nagy százaléka végződött góllal. Mindkét csapat jól lőtt, de mi jobban, így már a játékrész végére kialakult egy jónak mondható négygólos előny. 19-15 a szünetben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidő álomszerűen alakult. Sorba jöttek a gólok, a kivédekezett, vagy kivédett MVSI helyzetek. Nagyon jó játékunknak, és néhány kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően egyre csak nőtt a különbség. A mérkőzés vége előtt tíz-tizenkét perccel már tízgólosra nőtt a különbség, és jöhetett a szurkolók által nagyon szeretett rászámolás. Ez természetesen a játékosoknak is nagyon tetsző dolog, mert ez azt jelenti, hogy nagyon biztos az előnyük, és talán már átlépték azt a lélektani határt, ami elég a sikerhez. Ezután még jöttek nagyon szép megmozdulások, és még néhány gól. Sikeresen tudtunk támadni szoros emberfogás ellen is, nem tudott semmivel sem kifogni a csapaton a miskolci gárda. Végül majdnem mindenki játékhoz tudhatott, és tizenegy gólos győzelmet arattunk a Miskolc fölött.
A mérkőzés után Csarkó Zsolt és Sápi János vállalkozók a két legjobb, Varga Gábor, és Buczi Roland mellett a csapatot is jutalmazták. Köszönjük nekik, valamint köszönjük Mezei Józsefnek is a csapatnak szánt támogatást.

A következő fordulóban a listavezető Nyírbátorhoz látogat a csapat, majd az azt követő csütörtökön a sereghajtó látogat a Kabos Endre Városi Sportcsarnokba. Akkor is várunk mindenkit szeretettel.

(forrás: bmse.gportal.hu)

BMSE - Miskolc VSI 39-28 (19-15)

BMSE: Ékes - BUCZI  8 (1), Kovács F., VARGA 10, DANDÉ  2, PAPP A. 7, Kovács Z. 3

Csere: Bak, PARDI 6, Bácsó, GÁL 1, TÓTH J. (kapus), Jakab, Békési  1, Balibán 1 (1), Zákány

Miskolc VSI: Oross - Hajdú 3, Pákozdi  8 (1), Orosz 4 (1), Németh 2, Csontos 5 (1), Bukta 1

Csere: Papp P. 3, Semsák 2 , Tompa (kapus), Puskás (kapus), Horváth, Herpai, Tóth B., Pócs, Dulai

Hétméteresek: 3/2 illetve 4/3

Kiállítások 14 perc illetve 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kucskár Imre (BMSE): Fantasztikus csapatunk van! Az egészhetes edzésmunkán látszott mennyire komolyan akarják a srácok a mai győzelmet. Bíztunk a sikerben, de erre a nagy gólkülönbségű diadalra, azért nem számítottunk. A mérkőzés alakulása, a csapat játéka és a meccs hangulata a tavalyi szezon dicsőséges menetelését idézte. Miután Igor (Bak Tibor – a szerk.) megkapta a tízedik percben a második kétperces kiállítását, öt perc múlva pedig Kovács Ferikét kizárták a játékból, elég nehéz helyzetbe kerültünk.  Ám ez mindenkiből a fegyelmezett és kemény védekezést hozta ki. A második félidőben igazi gálaelőadást tartott a csapat! Természetesen egy ilyen győzelemért is csak két pontot adnak, de ha így játszunk a továbbiakban is, akkor még további szép sikerek várhatók a srácoktól.

Montovay Péter (Miskolc VSI): Nagyon nehéz megszólalni ilyenkor, egy ilyen mérkőzés után, hiszen nem erre számítottunk. Gondolatainkban az volt, hogy egy szoros mérkőzést fogunk itt játszani. Mintha a hazai csapat dupla adag adrenalinnal lett volna töltve… Mi sajnos körülményesen játszottunk. Támadásban a dobott huszonnyolc gól elfogadható lenne, csakhogy közel negyvenet kaptunk, így a védekező játékunk erősen kívánni valót hagy maga után. Úgy gondolom, hogy játékban, játéktudásban nincs ekkora különbség a két csapat között, ám a mai mérkőzésen ez a tíz gól körüli különbség – a látottak, a mutatott teljesítmények alapján – teljesen reális.

You have no rights to post comments