artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 11. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mezei József az MLSZ Futsal Bizottságában.

A futsal területén több lényeges változás is történt a nyáron, mind országos, mind helyi szinten. Az MLSZ elnöksége a Futsal Bizottság tagjainak megköszönte az eddig végzett munkáját, majd a testület élére Drucskó Zoltánt nevezte ki. A Bizottság azonban nem csak vezetésében újult meg, a korábbi három főről ötfősre változott, az új tagjai Mezei József, Simon Ferenc, Szabó László és Szikora Levente lettek.

Nem csak a vezetésben, hanem helyben is történtek változások. Az MVFC-s lányok több meghatározó játékosukat elveszítették, ezért úgy döntöttek, hogy idén egy javarészt fiatalokból álló kerettel, egy szinttel lejjebb, a másodosztályban fognak csapatot építeni. A férfiaknál is lesz egy NB2-es gárdánk, ugyanis Trencsényiék mögött - akik már túl vannak a második fordulón - a klub egy második csapatot is indít, mely a három csoportos második liga keleti régiójában szerepel.

A feladatokról és célokról Mezei Józsefet, az MVFC tulajdonosát kérdeztük.

 

Mi az oka a változásoknak?

A MLSZ nem titkolt célja, hogy jelentős fejlődés menjen végbe a futsal terén. Ennek egyik lépése a Futsal Bizottság átszervezése. Ebbe a folyamatba illeszthető be egy spanyol szakember, Sito Rivera érkezése a válogatott élére és a másodosztályú bajnokság átalakítása is.

Milyen feladatok várnak önökre?

Új, biztosabb alapokra kell helyeznünk a sportág sikeres jövőjét. Csakhogy a legfontosabbakat mondjam: meg kell teremtenünk a működéshez szükséges biztos hátteret, a széles utánpótlás bázist, népszerűsíteni kell a játékot, el kell érnünk, hogy rendszeresen helyet kapjunk a közszolgálati és sporttelevízió csatornákon. A Bizottságban mindenkinek megvan a maga feladata, ki miért felel.

A bajnokságok lebonyolításába is beleszólásuk van?

A döntéseket nem mi hozzuk, azonban javaslatokat tehetünk az MLSZ-nek illetve a Versenybizottságnak. Ugyanez érvényes más, a sportágat érintő kérdésekre is.

Helyi szinten is történtek változások…

Igen, a lányoknál sajnos a keretünk meggyengült, célszerűbbnek láttuk, ha a másodosztályban indulunk. A fiúknál azzal, hogy lesz egy NB2-es csapatunk is, a fiatalok több tétmérkőzésen léphetnek pályára, ami a fejlődésüket kiválóan szolgálhatja. Természetesen vannak más terveink is, szeretnénk, ha színvonalas, remek meccseket láthatnának a csarnokba kilátogató szurkolók és hétről-hétre egyre többen választanák egyik kikapcsolódási programjuknak az MVFC futsalmérkőzéseit.

You have no rights to post comments