artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 11. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Világbajnok lett a Takács Tamara, Czéllai-Vörös Zsófia páros és a Schmidt Richárd, Dúró József (Berettyóújfalu - a szerk.) egység Koppenhágában. A szombat délelőtti 3 ifjúsági páros versenyszámban 2 arany- és 2 ezüstérmet szereztek a magyarok a maraton vb-n.
 
 
 
Pénteken és szombaton összesen 6 ifjúsági számot rendeztek meg a világbajnokságon, amelyen a magyar fiatalok kis híján 100 százalékos teljesítményt nyújtottak. Tegnap magyar győzelem született mindhárom egyéni versenyszámban, ma pedig csak férfi párosban nem tudtak nyerni a mieink.
 
Pedig Janza Richárd és Ceiner Bálint egyértelmű fölénnyel vezetett K-2-ben egészen az utolsó futásig. A beszálláskor viszont utolértek egy női párost, összekoccant a két hajó és beborult mindkét egység, így egy szinte már megnyert aranyérmet veszítettek el a magyarok. A versenyszámban végül ezüstérmet szerzett a magyar B-egység, vagyis Gere András és Berezvay Ernő.
 
Az ifjúsági női párosok 17,2 kilométeres versenyét szerencsére simán nyerte a Takács Tamara, Czéllai-Vörös Zsófia duó. Mindkét versenyző érmet szerzett tegnap egyesben, párosban már a második futásnál lerázták üldözőiket és végül több mint 1 kilométeres előnnyel nyertek. A másik magyar egység: Metz Zsófia és Mátyás Mercédesz negyedik lett.
 
Kettős magyar győzelemmel ért végett az ifjúsági C-2-esek versenye. A legjobb 3 páros már a futam elején elhúzott a mezőnytől, a két magyar hajó az utolsó futás után került az élre. Végül a B-egységünk, Schmidt Richárd és Duró József szerzett aranyérmet, másodikként pedig a Balla Levente, Svajda Vajk páros futott be.
 
„Maximálisan teljesítettek az ifik ezen a világbajnokságon is, közel voltunk a 100%-hoz, hiszen 6 számból 5-öt megnyertünk – mondja Hüttner Csaba utánpótlás kapitány. Nagyon sajnálom a Janza, Ceiner férfi kajakpárost, ők egy már megnyert aranyérmet buktak el. Azt pedig a szervezők hibájának tartom, hogy a férfi kajakosokat egy utolért női páros akadályozta meg a győzelemben. A mi női párosunk viszont nagyon jól szerepelt, Takács Tamara tavaly és idén egyesben és most párosban is győzni tudott, de Czéllai-Vörös Zsófia is triplázott. 3 év alatt, 3 világbajnoki aranyérmet szerzett ifi párosban, 3 különböző partnerrel. A C-2-ben győztes Schmidt Richárd is nyert már tavaly Fekete Ádámmal, idén Dúró Józseffel sikerült neki. Minden ma vízre szálló ifi versenyzőnk parádés teljesítményt nyújtott.”
 

You have no rights to post comments