artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 12. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csupán egyetlen góllal kaptak ki futsalosaink az ukránok elleni EB-pótselejtező odavágóján.

A televízió közvetítésnek hála, kedden este a képernyők előtt ülve szurkolhattuk végig a magyar futsal válogatott harkovi találkozóját. Az ukránok elleni EB-pótselejtező első mérkőzése küzdelmes negyven percet hozott. A kezdés utáni pár perc kivételével az öt Mezei-Vill FC játékost soraiban tudó válogatottunk végig stabil védekezést és jó játékot produkált. Az esélyesebb hazaiak ugyan mindent megtettek, hogy számukra megnyugtató eredmény szülessen - a második félidőben kegyetlen iramot diktáltak - ám ez is csupán egyetlen gól előny megszerzésére volt elég. A csapatunkból külön ki kell emelni a kapusunkat, Balázs Zoltánt, aki bravúrjaival megőrjítette a hazai publikumot.   

A visszavágót jövő kedden (09.25.) Gyöngyösön rendezik, melyet a Sport1 televízió 18.00-tól élőben közvetít.

Ukrajna - Magyarország 2:1 (1:1)

Harkov, 1000 néző

Magyarország: Balázs - Harnisch, Dróth, Lódi, Gyurcsányi

Cserék: Tóth Gy. - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Dávid, Rábl, Andorka, Kun, Szeghy

Szövetségi Kapitány: Tomas Rivera

Sárga lap: Rábl (18')

Gólszerzők: Dávid (11')

 

Lovas Norbert (a válogatott és az MVFC játékosa): 

A meccs előtt arról beszéltük, hogy nekünk ezen a találkozón sok  veszíteni valónk nincs. Az ukrán csapat nálunk jóval esélyesebb,  magasabban jegyzett gárda, próbáljunk meg velük- minden teher nélkül - egy szoros meccset játszani! Ez végül sikerült is! Rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen már a 2. percben hátrányba kerültünk. Ezen azonban gyorsan túltettük magunkat, és amit a mester kért, azt megcsináltuk. Letámadtunk és a labdaszerzésekből gyors kontrákat vezettünk, az egyikből Dávid Ricsi góljával sikerült is egyenlítenünk. Az első félidőben még volt néhány helyzetünk, amiből sajnos, nem sikerült újabb találatot elérnünk. Hozzáteszem, Balázs Zoli remekül védett az egész meccsen, neki is nagyban köszönhető, hogy 1:1-es állással mehettünk a szünetre. Sajnos, a második félidő közepére egy picit elfáradtunk, mind fizikálisan, mind pedig fejben és ezt az ukránok ki is használták. A mérkőzés végén megpróbálkoztunk az öt a négy elleni játékkal, de nem sikerült helyzetbe kerülnünk. Így maradt a 2:1-es ukrán győzelem, amit egy vállalható eredménynek tartok. Egy hét múlva jön a visszavágó, ahol győznünk kell, ha ki akarunk jutni Belgiumba. Úgy gondolom, hogy bár a párharcnak továbbra sem mi vagyunk az esélyesei, képesek lehetünk arra, hogy ezt a bravúrt véghezvigyük!

You have no rights to post comments