artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 10. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Karfiolleves

BBQ csirkecomb filé jázmin rizzsel, coleslaw salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A futókarnevál minimaraton számát a berettyóújfalui Bereczki Szilárd nyerte.

 

 

 

 

Az Erdőspusztai Arborétumban augusztus 18-19-én rendezték meg a II. Debreceni Futókarnevált. A kétnapos, rendkívül színvonalas versenyen a közel hatszáz induló között több berettyóújfalui futó is ott volt, az 5,274 km-es mini terepmaratont a berettyóújfalui Bereczki Szilárd nyerte, aki előző napon az Őrült futásban is remekül teljesített.

A rendezvényről Tóth Csaba főszervezőt kérdeztük.

Kitől származik a futókarnevál ötlete?

Az ötlet tavaly év elején az én fejemből pattant ki.

Valószínűleg rengeteg energia kell egy ilyen színvonalas futóverseny megrendezéséhez… 

A közvetlen előkészítő munka körülbelül két hét, ekkor 5-10 önkéntes segítségével építjük  a pályát. Azonban a verseny előkészülete, mint például az akadályok kitalálása, az engedélyek begyűjtése, a szükséges eszközök beszerzése már a verseny előtt hat hónappal megkezdődik. Állandó stábunk nincs, az előkészületekbe a feleségem és az egyesületünk elnöke vesz részt, ezen kívül a tagok is besegítenek, ha ráérnek. A rendezvényeinken kizárólag önkéntesek működnek közre, akiket jómagam irányítok.

Milyen tervekkel készülnek jövőre? Lát-e lehetőséget arra, hogy Berettyóújfalu is otthont adjon egy komolyabb futóversenynek?

A meglévő versenyeinket 2014-ben egy hegyi futammal szeretnénk bővíteni. Jó ötlet, semmi akadályát nem látom annak, hogy összehozzunk egy jó versenyt Berettyóújfaluban is!

A berettyóújfalui futók eredményei a futókarneválon:

Őrült futás (372 induló, ebből célba ért 333)

Név

Idő

Nettó idő

Abszolút helyezés

Helyezés nem szerint

Helyezés kategória szerint

Sipos Boglárka

1:36:00

1:25:01

231/273

63/87

23/32

Nagy Sándor

1:05:58

55:38:00

59/273

54/186

25/74

Bereczki Szilárd

56:19

46:11:00

10/273

9/186

4/74

Félmaraton (90 induló, ebből célba ért 70)

Név

Idő

Nettó idő

Abszolút helyezés

Helyezés nem szerint

Helyezés kategória szerint

Karácsony Zsolt

3:01:25

3:00:49

63/70

50/55

26/28

Negyedmaraton (115 induló, ebből célba ért 105)

Név

Idő

Nettó idő

Abszolút helyezés

Helyezés nem szerint

Helyezés kategória szerint

Molnárné Körmöndi Katalin

1:26:54

1:26:38

65/105

16/46

6/16

Nagy Boglárka

1:29:31

1:29:23

75/105

24/46

8/14

Veress Tamás

1:07:56

1:07:27

26/105

25/59

10/12

Minimaraton:

Név

Helyezés

Bereczki Szilárd

1.

Szatmári Zoltán

-

 

A verseny hivatalos beszámolója:

Őrületes hangulatban zajlott le a II. Debreceni Futókarnevál

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület, a Hajdú Rendészeti Sportegyesülettel közösen már második alkalommal rendezte meg a két napos Debreceni Futókarnevált, amelynek ismét az Erdőspusztai Arborétum adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény fővédnökei dr. Uzonyi Attila rendőrezredes, Debrecen Rendőrkapitánya, valamint Polcz Attila a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatója nyitották meg a Futókarnevált.

 A tavalyi évvel összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy a résztvevők létszáma jelentősen emelkedett, csak az Őrült Futáson, majd nem 400 fő állt rajthoz. A futók visszajelzéséből kiderült, hogy egy nagyszerű futóhétvégét sikerült összehoznunk. A verseny sikeres lebonyolítása érdekében mindent megtett a DKM SE és a HRSE. A pályaépítés, és a tereprendezés 2 hétig tartott. A verseny napján 70 önkéntes gondoskodott arról, hogy minden zavartalanul menjen, mind a versenyközpontban, mind pedig a pályán.

 

 

 

 

 

 

 

Az Őrült Futás nem egy hagyományos futóverseny, inkább egy akadályverseny és egy terepfutás keveréke. Egyéni kategóriában több mint 300 fő, 4 fős csapatversenyben 15 csapat állt rajthoz és teljesítette a 8,5 km-es távot. Az útvonal Erdőspusztai Arborétum csodálatos erdei szakaszain és tisztásain haladt keresztül. A pályán 30 különböző akadályokkal kellett megküzdenie a futónak. A versenyközpontban minden futó a chippel együtt rajtcsomagot és egy technikai pólót kapott.

A rendezvényen két harcművészeti egyesület tartott látványos bemutatót. A Magyar Wing Tsun Kung-fu Egyesület, valamint a Sakura Kyokai Dojo.

A versenyzőket a Vezér Fitnesz edzője Orbán Fruzsina kemény bemelegítéssel készítette fel a futásra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rajt 11.00-kor volt, 10 másodpercenként négyesével indultak el a versenyzők.

Elsőként a tűzoltók vízágyúval üdvözölték a futókat. Majd egy könnyebb akadály a gumigalopp következett, aztán gumihegyen kellett átmászni. Az autómosó kicsit feltartotta a futókat, mert nehéz volt rajra átbújni. Az ugratón szinte mindenki átrepült, majd a farönk hordás jött, ahol a férfiak a kiírásnak megfelelően hatalmas rönköket vittek, mielőtt még ledobták volna újból üdvözölték őket a tűzoltók vízágyúval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bálahegyen való átkelésnél elkelt a segítség, mindenki ahol tudta, ott tolta vonta, húzta a másikat. A partraszállás az egyik legélvezetesebb akadály, egy gumiszőnyegen kell belecsúszni a vízbe, ami még jól is esett mindenkinek. A kijutás már nem volt ennyire egyszerű. A pokol kapujában füst fogadta a futókat, ami nehezítette a színből való kijutást. A palánkon könnyen átmásztak a versenyzők, az ütköztető egy jó játéknak bizonyult, felfüggesztett gumikerekek között kellett átfutni. Aztán egy hosszabb futás következett az erdő lombos fái között a hűvösben. Az akadályfutás után következett a kilátómászás, amely az idén könnyebb volt, hiszen nem kötélen, hanem létrán kellett feljutni. Talán az idén ± 100 méter szintkülönbség, érdemelte volna meg az igazi erőpróbát. Nyolcszor fel és le kellett szaladni a dombra, bokáig érő homokban. Itt már mindenkinek fogyott az ereje. Át kellett kelni az agyagos Kati patakon, aztán a tuják sűrűjében a pók hálójából kijutni, átkúszni a szögesdrót alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mocsáron való átkelés után, a tavi fürdőzés már szinte jól esett. Aztán következett a fűrészporos rókalyuk, a bújócska, és a csőben kúszás. A következő akadály ismét nehezebb volt, mivel hétszer kellett a patak meder felett átegyensúlyozni. A lapos kúszás a nagy hőségben, a patakmederben futás után, mindenkinek jól esett a vízi alagút, és a sárban való dagonyázás. Az égig érő létrákon és a farönkökön való átmászás után következett a cél. Ahol mindenki átvehette a kiérdemelt érmet. A szervezők mindenkit dinnyével, izotóniás itallal, szőlőcukorral, és fagyival fogadtak. Az eredményhirdetéssel zárult az első nap. Egyéni kategóriában az első három férfi és női versenyzőt díjaztuk valamint, 6 kategóriában az első helyezetteket. A csapatversenyben az abszolút első három helyezett kapott díjat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terepfutás volt a második nap, három kategóriában lehetett nevezni Terep – félmaraton (21,097 km), Terep – negyedmaraton (10,548 km) és Mini terepmaraton (5,274 km). A félmaraton és negyedmaraton chipes időméréssel zajlott, míg a minimaraton versenyszámában az első három női és férfi befutó értékeltük. A nagy nyári meleg a második nap sem hagyott alább, ezért aki ezen a terepen és ilyen hőségben teljesítette a távokat nagy-nagy elismerést érdemel. A félmaratonnál és a negyedmaratonnál az első 3 férfi és női versenyző részesült díjazásban, valamint 6 kategóriában az első helyezettek. 

Reméljük mindenki pozitív élménnyel zárta ezt a két napot és jövőre is eljön a Debreceni Futókarneválra!

Debreceni Kilométerek Sportegyesület Csapata

Fotók forrása:

You have no rights to post comments