artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 10. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Karfiolleves

BBQ csirkecomb filé jázmin rizzsel, coleslaw salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A rendezvényre a berettyóújfalui futókat is várják a szervezők, ahol több távon, terepen és akár az őrült futásban is kipróbálhatják állóképességüket.

 

 

 

Második alkalommal kerül megrendezésre e hónap 18-án és 19-én a Debreceni Futókarnevál. Az eseményt a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület szervezi. Utóbbi egyesület vezetőjét, Balogh Józsefet kérdeztük a rendezvény részleteiről. 

Miben más a Debreceni Futókarnevál a többi futóversenytől?

A II. Debreceni futókarnevál a debreceni Erdőspusztai Arborétum területén kerül megrendezésre. A különleges helyszín impozáns környezetet biztosít a futóversenyek és a szabadba vágyó sportolók számára. Az „őrült futás” egy akadályverseny és egy terepfutás keveréke, melynek során a futónak mintegy 30 akadállyal is meg kell küzdenie a 8,5 km-es távon. A hasonló jellegű versenyek az ország más részein is népszerűek, azonban a mi rendezvényünk magán hordozza a helyszín, a tájegység és a szervezők sajátosságait, kézjegyeit. A terepfutás szintén ezen a különlegesnek mondható helyszínen kerül megrendezésre, ahol az alföldi viszonyokhoz képest élvezetesebb a terep kihasználtsága.

Mikor és milyen távokat lehet teljesíteni?

A versenyen fél-, negyed-, és mini-maraton távon lehet nevezni. Augusztus 18-án az Őrült futás, míg augusztus 19-én a Terepfutás kerül megrendezésre.

De mi is az az "Őrült futás"? Kíván-e ez a szám valami extra edzettséget? 

Ebben a számban a táv leküzdése mellett egyéb kondicionális képességeket igénylő akadályokkal is meg kell birkózni, ahol a bátorság, az ügyesség, a találékonyság mellett némi kalandvágyra is szükség van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinek melyik versenyszámot ajánlanád? Van-e olyan táv, amit kezdők, amatőrök is teljesíteni tudnának?

A verseny nagy népszerűségnek örvendett tavaly is, az indulók köre korosztálytól és felkészültségtől függetlenül is meglehetősen széles volt. Ez idén sem lesz másként, sőt!  A profi versenyzők számára nemes küzdelmet és magas kihívást jelent a megmérettetés, de a népesebb amatőr tábor sem lesz csalódott, hiszen kiváló alkalom ez arra, hogy a teljesítő képességének határait feszegesse kicsit az ember és izgalmas kihívások elé állítsa magát. Régi mondás, miszerint a tempó az, ami kivégez és nem a táv. Természetesen ettől függetlenül fontosnak tartom a megfelelő felkészülést. 

Milyen anyagi feltételei vannak az indulásnak?

A nevezéssel és indulással kapcsolatos információk tekintetében javaslom a DKM hivatalos honlapján történő informálódást. ()

Hány indulóra számítotok?

A rendezvény tavaly is nagy népszerűségnek örvendett, a szűkebb régiónkból, az ország más részeiből, valamint a messze távolból, külföldről is érkeztek futók. Úgy gondolom, hogy a II. Debreceni Futókarnevál kiválóan illeszkedik a város nívós karneváli programjai közzé és nem csak versenyzőként, hanem nézőként is izgalmas programot és érdekes látványosságot kínál akár a családok számára is. A karneválon természetesen számítunk a berettyóújfalui futni szeretők részvételére is.

Kik a rendezvény szervezői? Lát-e lehetőséget egy berettyóújfalui futórendezvény megszervezésére?  

A rendezvény fő szervezője a Debreceni Kilométerek Sportegyesület, amely az elmúlt években a régió egyik kimagasló szervezetévé vált a futóversenyek lebonyolítása tekintetében. A HRSE, a mi egyesületünk, idén is a DKM társszervezőjeként vesz részt és asszisztál a futókarnevál lebonyolításában. Természetesen szívesen vállalnánk szerepet egy berettyóújfalui verseny megszervezésében, azt gondolom, megtiszteltetésként értékelnénk egy ilyen jellegű felkérést.

You have no rights to post comments