artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 12. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A férfi kézilabdások az őszt már valószínűleg az NB2 Dél-keleti csoportjában kezdik.

Már napok óta kering a hír a város kézilabda szerelmeseinek körében, miszerint a férfi csapatunknak ősszel már nem a megszokott Észak-keleti, hanem a Dél-keleti csoportban kell játszania. A pletykáról Kucskár Imrét, a gárda trénerét kérdeztük.

Igaz a hír, miszerint átsorolták a csapatot?

Igen, nagyon úgy tűnik, hogy meg kell barátkozzunk a gondolattal.

Mi az oka a váltásnak? Gondolom, nem ti kértétek…

Persze, hogy nem. Az MKSZ versenybizottságának döntése volt. Azt mondták ez van és kész.

Ez azért elég furcsa, hogy egy bronzérmes csapatot csak egyszerűen áttesznek egy másik csoportba…

Az igazság az, hogy a versenykiírás a bizottságnak lehetőséget biztosít ilyen átszervezésekre. Ami igazán érdekessé teszi a dolgot, hogy a kieső csapatok maradhattak, míg nekünk úgy tűnik, mennünk kell! 

Ezt nem igazán értem…

A Mátészalka és a DEAC kiestek ugyan, de mégis ott vannak az Észak-keleti csoportban. Földrajzi okokra, konkrétabban valami „térképen meghúzott vonalra” hivatkoznak, amit én magam még sohasem láttam. Tény, hogy mi voltunk az egyik legdélibb csapat a csoportban, de talán nem ez lenne a legjobb megoldás, vagy legalábbis nem így kellene ezt a döntést meghozni és közölni.

Sokkal rosszabbul jártok itt?

Valaki kiszámolta, hogy „csak” néhány száz kilométerrel kell többet utaznunk, ami első hallásra nem tűnik soknak. Ám eddig is nagyon sokat buszoztunk, nem hiányzott egy plusz méter sem. Nem kényelmes luxusbuszokkal tesszük meg szezononként a több ezer kilométert, nem véletlen, hogy némelyik távolabbi meccsre fáradtan, zsibbadtan érkezünk meg. A költségekről pedig nem is beszélek. Amatőr csapat vagyunk, óriási feladat minden egyes újabb forint előteremtése.

Lehet valami pozitívuma is az előállt helyzetnek?

Igen. Tízegynéhány új csapatot ismerhetünk meg…

A döntés okairól megkeressük az MKSZ Versenybizottságát is, a válaszukról tájékoztatjuk olvasóinkat.

You have no rights to post comments