artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A férfi kézilabdacsapatunk az éllovas Tiszavasvárinak sem kegyelmezett.

 

 

 

 

„Nehéz szavakat találni” – kezdte Balibán Péter, a BMSE csapatkapitánya a mondandóját a Ziccer kézilabda magazin szombati számában. Tényleg nem könnyű leírni azt a csodálatos hangulatot, fergeteges ünneplést, amit szombaton este élhettünk át a Kabos Endre Sportcsarnokban. Még csak végigsorolni sem egyszerű, mi minden történt.

Az utolsó hazai bajnokira az ifisták közül néhányan meglepetéssel készültek. A melegítés közben két hatalmas, kék-fehér csíkos „Hajrá BMSE!” feliratú lobogó fedte el a nézőteret. A csapatok bemutatását követően a visszavonuló Czirják Tibort köszöntötték, tekintettel arra, hogy „Cila” úgy döntött, befejezi a versenyszerű kézilabdát.

Már-már útjára indult a labda, amikor Zákány Kristófék újabb meglepetéssel szolgáltak. A hangszórókból ugyanis megszólalt a Belmondó zenekar által készített és előadott BMSE induló, a „Harcra Pumák!” című dal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután következett a forduló rangadója, a bajnoki bronz és az ezüstérmet nyert csapatai között. A mérkőzés jól indult, hamar többgólos előnyre tettünk szert. Érződött, hogy igazi presztízs csata lesz, mindkét gárda abszolút komolyan veszi a meccset. Sajnos a félidő végére előbb kiegyenlítettek, majd meg is fordították a vendégek a meccs állását.

A mérkőzés szünetében a műsorvezető, Kissné Varga Katalin segítségével kisorsoltuk a BMSE és a Berettyohir.hu játékán nyertesek nevét, akik – a Varia Lakástextil Bt. jóvoltából - pólót és bérleteket vehettek át. Nekik ezúton is gratulálunk!

A második játékrészben tovább tartott az ellenfelünk előnye, ami többször három- és négygólosra is duzzadt. Ám a végjáték ismét a miénk volt. A fiúk újabb szenzációs játékot produkáltak és az utolsó percekben a maguk javára döntötték el mérkőzést. A záró pillanatokban a közönség a csapatot már felállva ünnepelte.

 

 

 

 

 

 

 

 

A zsúfolásig megtelt lelátók előtt lejátszott találkozón a srácok újfent bebizonyították, hogy nem véletlenül végeztek a bajnoki dobogó harmadik fokán, továbbra is őrzik a tavaly március közepe óta tartó hazai veretlenségüket.  

A mérkőzés után a támogatóknak, Csarkó Zsolt, Kovács Lajos és Sápi János vállalkozóknak köszönhetően a csapat és a találkozó legjobb hazai játékosai felajánlásokat vehettek át.

S akkor jött a rég várt sporttörténelmi pillanat, a bronzérmek átadása! A medálokat a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetség részéről Jászberényi Éva, a BMSE leköszönő elnöke, Bene Gyula és Vitányi István országgyűlési képviselőnk akasztotta a gárda tagjainak nyakába.

 

 

 

 

 

 

 

 

A díszes ceremónia lebonyolítása után Muraközi István polgármester úr mondott néhány szót.

A rövid beszédet megható percek követték. A BMSE női illetve férfi felnőtt csapataiban játszó Tahóczki testvérek, Katalin és Balázs, tortával köszöntötték fel ötvenedik születésnapja alkalmából édesapjukat Tahóczki Györgyöt, a berettyóújfalui kézilabda sport prominens alakját.

Az ünneplést közös pezsgőzés és hajnalig tartó mulatozás zárta. Az ízletes, száz főre főzött pörköltről Czirják Tibor és Nagy Gyula, a süteményekről Kovács Lajos és Papp András családja, míg az italok egy részéről Zákány Zsolt, Balázs Gábor és a Berettyohir.hu gondoskodott. A zenét – szintén felajánlásként - a Seniorock zenekar szolgáltatta.     

A BMSE nevében minden támogatónak, segítőnek hálás köszönetet mondunk! (Elnézését kérjük, ha valakinek kihagytuk a nevét a felsorolásból!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Felnőtt:

BMSE – Tiszavasvári 32-31 (14:15)

BMSE:TÓTH - BUCZI 9 (2), Pákozdi 2, TAHÓCZKI 4, DANDÉ 2, PAPP 5, KOVÁCS 5

Csere: BAK 1 (1), VARGA, Czirják, Pekárovics 1, Pardi 3, Szörnyi, Ékes (kapus), Balibán, Békési

Tiszavasvári: Pacza - Benyusz 10 (3), Dancs 8, Csócsics, Mezei 3, Kiss 3, Rontó 2

Csere: Búzás 3, Kovács L. 1, Medve, Dévald 1, Boczák (kapus), Jobbágy, Balázs, Dobos, Kajibás

Hétméteresek: 4/3 illetve 5/3

Kiállítások: 12perc illetve 8 perc

Kucskár Imre (BMSE): Fantasztikus győzelem volt, csodálatos csapatom van. Az elején az ellenfél két játékosunkat szoros emberfogással próbálta kikapcsolni, de ezt csak 5 percig folytatta, hiszen könnyedén játszottuk át és az így megszerzett előnyünket végig vittük a félidő végéig. Sajnos ekkor fegyelmezetlen támadójátékunk miatt 3 gyors gólt kaptunk, így félidőre az ellenfelünk fordulhatott előnnyel. A második félidő közepére négygólos előnyt építettek a vendégek, ám ebből a gödörből is sikerült kimásznunk és a magunk javára fordítanunk a meccset. Remek győzelem volt, köszönjük az ifi csapat meglepetéseit, a szurkolók buzdítását, NÉLKÜLETEK NEM SIKERÜLT VOLNA!

 

 

 

 

 

 

 

 

Junior:

BMSE – Tiszavasvári 21-28 (11-13)

BMSE: Cseh - BÁCSÓ 4, SZŰCS 5 (1), DINÓK DÁNIEL 4, Nagy I. 1 (1), SZÖRNYI 3, Papp Á. 2

Csere: Marton, Zákány, Vezendi, Rácz, Takács T. 1, Fekete 1 (1), Nagy D., Csuha (kapus) LÁSZLÓ (kapus)

Tiszavasvári: Pocsai - Gazdag 3, Balázs 5, Dobos 6 (2), Erdélyi 1, Kajibás 8 (2), Szögi 1

Csere: Dancs 3, Szuvák D. Lippai, Szuvák I. (kapus), Virág (kapus)

Hétméteresek: 5/3 illetve 4/4

Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc

Kucskár Imre (BMSE): Sikerült egy nagyon jó első félidőt játszanunk, amelyben nagyon jól védekeztünk, támadásban pedig nagyot küzdöttünk. Sajnos a második félidőben nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, így nagy előnyt tudott szerezni az ellenfél. Ezután próbáltuk azt játszani, amit megbeszéltünk, de már csak felzárkózni sikerült. Az ifitől búcsúzó Zákány Kristófnak szeretném megköszönni a csapatnál eltöltött éveket és munkát, szeretettel várjuk a felnőtt csapat edzésein!

You have no rights to post comments