artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A győriek simán győzték le a sérülésektől sújtott Mezei-Vill-t.

 

 

 

 

A Szécsi Barnát és Trencsényi Jánost nélkülöző Mezei-Vill rohamaival kezdődött a találkozó. (Utóbbi ugyan a kispadon foglalt helyet, de sérülése miatt végül is nem lépett pályára.) A második percben ordító helyzethez jutottak a hazaiak, de sikerült kihagyniuk az óriási ziccert. A gólra mégsem kellett sokat várni, igaz, ez a másik oldalon esett. A negyedik percben Dróth Pallait elfektetve passzolt a hálóba (0-1). A vendégek a vezetés megszerzése már a saját térfelén letámadta a Berettyóújfalut, akik ugyan jól tartották a labdát, de lövőhelyzetekig is csak elvétve jutottak. A Győr ellenben többször is próbára tette a Mezei kapuvédőjének reflexeit. Pallai Gábor több veszélyes lövést is hárított, Ali közeli okos passzánál már viszont ő is tehetetlen volt (0-2.) A második bekapott gól mintha felpaprikázta volna a hazaikat, előbb Nagy István bombájával szépítettek (1-2), majd az egyenlítést is megszerezhették volna, de elpuskázták a lehetőségeket. Az egalizálás helyett újabb vendég gól következett: Dróth szerezte meg önmaga második, csapata harmadik gólját (1-3).

 

 

 

 

 

 

 

 

A második játékrész elején villámgyorsan eldöntötte a mérkőzést Győr, előbb Lódi, majd Ali volt eredményes (1-5). Érezhető volt, hogy a Mezeit megfogta a két újabb beszedett gól, vélhetően nem erre készültek a szünetben. A Rába-partiak hatodik találatára sem kellett sokat várni, a 27. percben válogatott Harnisch Ákos is bevette a hazai kaput (1-6). A Berettyó az immáron elkerülhetetlennek tűnő kiütéses vereség ellenére továbbra is becsülettel küzdött, nem változtatott a nyíltsisakos játékán. A kitartó hazai közönségnek némi gyógyírt jelentett a második újfalui gól: egy labdaszerzést követően Lovasnak nem volt nehéz dolga, fél méterről gurított az üres kapuba (2-6). Az öröm mellé némi derültség is jutott, mikor Balázs Zoltán kapura szánt labdája szorult a tetőszerkezet acélelemei közé. Hogy aztán a végén se legyen kétsége senkinek, hogy melyik a jobb csapat, arról Dróth gondoskodott (2-7).

 

 

 

 

 

 

 

 

Színvonalas mérkőzésen, meggyőző játékkal győzött a Rába ETO és megérdemelten lett újra bajnok. A Berettyóújfalut a bekapott hét gól ellenére sem érheti kritika, két alapembere nélkül is tisztességgel helyt álltak, küzdöttek, hajtottak a srácok, ám ez ma ennyire volt elég.

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU – RÁBA ETO 2-7 (1-3)

19:30 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 700 néző

Jv.: L. Tóth L., Takács A., Veres J.

MVFC BERETTYÓÚJFALU: Pallai G., - Lovas N., Nagy I., Szabó P., Rábl J.

Csere: Gál I., Siska G., Trencsényi J., Tihanyi Cs. Sánta J. A.

Vezetőedző: Turzó József

RÁBA ETO: Balázs Z., - Lódi T., Juanra, Fabio, Harnisch

Csere: Bárdosi Hunor E., Szeghy Sz, Horváth G., ALI, Dróth Z., Bognár B., Matkovics G.
Vezetőedző: Marcos Angulo

Gólszerzők: Nagy I. (17') Lovas N. (31') illetve, Dróth (4' 18', 35'), Ali (13', 22'), Lódi T (21'), Harnisch (27')

Sárgalap: - illetve Juanra (9')

Szabálytalanságok: 5/2 illetve 4/4

 

Turzó József (MVFC): Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Úgy érzem, az eredmény túlzó, nem játszottunk rosszul, bár volt, aki játékosom ma nem az elvárt teljesítményt nyújtotta. Azt azonban be kell látnunk, hogy minőségi különbség van a két csapat között, ami ki is jött a meccs végére. Sajnos, csúnya lett, beleszaladtunk. Próbáltunk szépíteni, talán ha visszaállunk és lealibizzük a meccset, akkor kevesebb van közte, de nem így tettünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcos Angulo (RÁBA ETO): Jobban játszottunk, mint a hazaiak. Viszont azt is számításba kell venni, hogy a Mezeinél volt két sérült, - a hiányzó Trencsényi a válogatottban is meghatározó játékos – ami érezhető volt a hazaiak teljesítményén. Ettől függetlenül úgy gondolom, a győzelmünk teljesen megérdemelt.

Rábl János (MVFC): Sok helyzetet kihagytunk az elején, az első óriási ziccer is nálunk adódott, de nem használtuk ki. Volt egy fordulópont 1-2-es állásnál, talán ha a két-három helyzetünkből egyet akkor értékesítünk a vége nem ily módon alakul. De nem így lett. Az első félidőben szerintem jól játszottunk, viszont a második játékrészben olyan figyelmetlenségeket, egyéni hibákat követtünk el, amit egy Győr szintű csapat könyörtelenül kihasznál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dróth Zoltán (RÁBA ETO): Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a negyedik bajnoki címünket, egy kiváló Berettyóújfalut győztünk le. Az elején kicsit fásult volt a csapat, amit valószínűleg a hosszú utazás okozott. Rendkívül fontos volt, hogy mi rúgjuk az első gólt, ez szerencsére így is történt. Gyakorlatilag utána már olyan lélektani előnybe kerültünk, hogy nem volt kérdés, ki nyeri a mai találkozót.

You have no rights to post comments