artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A BMSE ökölvívó szakosztálya toborzót hirdet a sportághoz kedvet érzők számára. A jelentkezés feltételeiről Nemes Józsefet, a bokszolók edzőjét kérdeztük.

 

 

 

Milyen nemű és korosztályúak jelentkezhetnek bunyózni?

Nemre és korra tekintet nélkül bárkit, aki indíttatást érez ehhez a szép sporthoz, szívesen látunk.

Kinek ajánlaná ezt a sportágat?  

Mindenkinek. A boksz sok mindenre megtanít, többek között önfegyelemre, kitartásra, bátorságra nevel. Egyaránt tökéletes azoknak a fiataloknak, akik nem tudnak mit kezdeni a fölös energiájukkal, és azoknak is, akik csupán erősödni szeretnének. A vadabb srácok és lányok itt korlátok között levezethetik magukból a feszültséget, míg a gyengébbek megtanulhatják, hogyan védjék meg magukat. Az ökölvívásnak szigorú szabályai vannak, ezért nem olyan, mint az utcai bunyó. Ez a sport megtanít arra, hogy tiszteljük a másikat, jó értelemben vett csibészek lehetünk, de alattomosak soha.

Mennyire népszerű ma a boksz?

Mint minden másik sportágat, ezt is hol felkapják, hol kevésbé népszerű, de azért mindig van valamekkora tömegbázisa. Amikor a Rocky sorozat első része ment a mozikban, akkor sokan nyersen ették a tojást és mindenki bunyós akart lenni… De nemcsak a filmvásznon vannak a boksznak nagy alakjai. A mi kis hazánk is olyan ökölvívókat adott a világnak, akik méltó példaképei lehetnek a mai fiataloknak, gondolok itt Papp Lacira, Kovács Kokó Istvánra vagy Madárra, de folytathatnám a sort.  

Hol tartják az edzéseket és mikor lehet jelentkezni?

Hétfőn, szerdán és pénteken 16.30 órától a Vágóhíd utca 6 szám alatti, volt Polgárvédelmi Bázis épületében tartjuk a tréningeket. Aki szeretne csatlakozni hozzánk, azt bármelyik edzésen szívesen látjuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments