artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ezúttal sikerült otthon tartania a három pontot Turzó-csapatnak a vendég Gödöllő ellen.

Pénteken este a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban a hazai gárda a Gödöllői Bikákat fogadta. A Baranyai Pál irányította narancsmezesek jó néhányszor törtek már borsot Szécsi Barnáék orra alá, augusztusban és decemberben, a bajnokság alapszakaszában, oda-vissza legyőzték a Mezeiseket. A Berettyóújfalunak volt tehát törleszteni valója, ám erre az esélyeiket jócskán rontotta, hogy a meccs előtt többen kisebb nagyobb sérüléssel küzdöttek, a válogatott Trencsényi János játéka például az utolsó másodpercekig kétséges volt. Azonban a Bikák sem álltak túl fényesen, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csupán három cserejátékost neveztek be a találkozóra.

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzés villámgyors gólokkal indult. A Mezei lendületesen futsalozott, Nagy István már a második percben bevette Hegedűs kapuját (1-0). Ekkor a játék képe alapján még arra lehetett számítani, hogy ezúttal nem sok izgulni valója lesz a hazai szurkolóknak. Csakhogy gödöllői csapat gyakorlatilag az első támadásából egyenlített (1-1), sőt rá két percre a menteni igyekvő Szécsi Barna két méterről a saját kapujába bombázott (1-2) és az előny máris a másik oldalra került. Érezhető volt, hogy a vendéggólok megfogták az MVFC-t, a kezdeti gyors, ötletes futsaljuk, teljesen görcsössé vált. Mezőnyfölényben voltak ugyan, de támadásaikból hiányzott az átütő erő, míg a gödöllőiek jól védekeztek és többször is veszélyes kontrákat vezettek Pallai Gábor kapujára. Aztán másfél perccel a félidő vége előtt Turzó-mester a hazaiak jól bevált módszeréhez fordult, öt a négy elleni hadrendbe állította csapatát. A változtatást hamar siker koronázta, a huszadik percben Trencsényi passzát Nagy István közelről jutatta a kapuba (2-2).

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidőben nem sokat változott a játék képe. A Mezeisek továbbra is görcsösen futsaloztak, nem nagyon találták a rést a vendégek védelmén. Szente Tamásék előtt viszont többször is ott volt a lehetőség, hogy visszavegyék a vezetés, de elpuskázták a legnagyobb ziccereket is. Ahogyan az már ilyenkor lenni szokott, az ellenfél ezúttal is megbosszulta a kihagyott helyzeteket. A harmincadik percben Szabó Péter gondolt egyet és távolról iszonyú löketet eresztett meg, ami elemi erővel vágódott a vendégek kapujának baloldalába (3-2). Baranyai Pál gárdája a hátralévő játékrészben mindent megtett az egyenlítésért, öt perccel a vége előtt levitték kapusukat és helyére a mezőnyben Szimcsák állt be. A remélt egalizálás helyett azonban újabb Mezei gól következett. Az utolsó előtti percben egy megszerzett labdát Szécsi Barna félpályán túlról ívelt az üresen hagyott kapuba, megadva a Bikáknak a végső kegyelemdöfést (4-2).         

 

 

 

 

 

 

 

 

MVFC – Berettyóújfalu - Gödöllői Bikák 4-2 (2-2)

Berettyóújfalu, 2013.04.05. 500 néző

Vezette: Lovas László, Viczián Mátyás, Petrovszki György

 

MVFC – Berettyóújfalu: Pallai Gábor – Szabó Péter, Lovas Norbert, Rábl János, Nagy István

Csere: Trencsényi János, Szécsi Barna, Gál István, Siska Gergő, Kiss Attila, Tihanyi Csaba, Sánta János Attila

Edző: Turzó József

Gödöllői Bikák: Hegedűs Ferenc - Ughy Márk, Szente Tamás, Vidák Balázs, Nagy Roland

Csere: Ács Gábor, Lovrencsics Balázs, Szimcsák Tamás

Edző: Baranyai Pál, Szente Tamás

Gólszerzők: Nagy István 2 (2’ és 20’), Szabó Péter (30’) és Szécsi Barna (39’) illetve Ughy Márk (4’), Szécsi Barna (6’ – öngól)

Sárgalap: - illetve –

Szabálytalanságok: 5/3 illetve 5/0

 

Turzó József (MVFC): Ugyanazt a teljesítményt nyújtottuk a Gödöllő ellen, mint amit az alapszakasz mérkőzésein is hoztunk. Szerencsére ezúttal kettővel nyertünk és ilyen még nem fordult elő, ennek lehet örülni. Sajnos, nagyon sok gondolat forog most a fejemben, ami keserűséggel tölt el. Jó néhány egyéni hibát vétettünk, több alkalommal rosszul védekeztünk és rengeteg labdát adtunk el, amit a vendégek kihasználhattak volna. Egyedül az öt a négyes játék mentett meg minket, mint az már sokszor megtörtént ebben az évben. Most lesz egy kisebb fejmosás, ami után remélem, a srácok elgondolkoznak és megértik, hogy ennél azért több kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

Baranyai Pál (Gödöllői Bikák): Úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, rászolgáltunk volna legalább a döntetlenre. Nekünk nagyon nagy helyzeteink voltak, míg a Mezeinek csak öt a négy ellen voltak lehetőségei. Mi kihagytuk a ziccereket, ők viszont értékesítették a helyzeteket, de a foci már csak ilyen. Sajnálom, hogy nem tudtunk legalább egy pontot elvinni. Gratulálok a Berettyóújfalunak a győzelemhez és a második helyhez!

You have no rights to post comments