artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Öt berettyóújfalui játékos az EB-seljtezőre utazó keretben. Lovas Norbert bombaformában játszott a felkészülési meccseken.

A Frank Tamás irányította, Európa-bajnoki selejtezőre készülő futsal-válogatottunk utolsó edzőmérkőzéseit játszotta a héten. Az ellenfelünk az EB negyedik Horvátország csapata volt. 

A keddi első találkozót a Varasd megyei Ludbregben rendezték meg, ahol 2-1-es félidei vezetés után 2-2-es döntetlent játszottunk. A válogatottunk góljait a győri Harnisch Ákos és a Mezei-Vill Fc játékosa, Lovas Norbert szerezte.

A szerdai visszavágónak Zalaegerszeg adott otthon. Frank Tamás az előző napi letámadásos taktika helyett a védekezésre és az abból indított kontratámadásokra épített futsalra változtatta a csapatunk hadrendjét. A módosítás végül aztán eredményesnek bizonyult, mivel Lovas Norbert duplájával 2-1-re sikerült legyőznünk a délnyugati szomszédjainkat. 

A találkozó után szövetségi kapitányunk kijelölte a Bariba utazó csapatunkat, a tizennégy fős keretben öt Mezei-Vill játékos is helyet kapott:

Balázs Zoltán, Pallai Gábor (MVFC) kapusok, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Németh Péter, Lovas Norbert (MVFC), Trencsényi János (MVFC), Szécsi Barna (MVFC), Rábl János (MVFC), Frank Péter, Hegyesi Zsolt, Nagy Tamás, Dávid Richárd

Lovas Norbert (MVFC): Két felkészülési mérkőzést játszottunk a horvátokkal. Az első találkozón végig letámadtunk, amit érzésem szerint jól csináltunk, bár voltak kisebb hibáink. A mérkőzésen összességében nem játszottunk rosszul, a döntetlen pedig igazságos eredménynek mondható. A második meccsen aztán taktikát váltottunk, visszaálltunk 17-20 méterre és ott kezdtük a védekezést. Ezen a találkozón a horvátok nem voltunk annyira koncentráltak, így az első félidő végére 1:0-ás vezetést szereztünk. A második játékrészben aztán újra letámadtunk, amiből ugyan kaptunk egy gólt, de aztán összekaptuk magunkat és sikerült a győzelmet kiharcolni. Úgy gondolom, hogy a Horvátország ellen megvívott mérkőzések jól szolgálták az Eb-selejtezőre való felkészülést. A két találkozón három gólt szereztem, aminek külön örülök és remélem, Bariban is be tudok találni. Olaszországban a célunk továbbjutás a csoportunkból, bízom benne, hogy ezt sikerül megvalósítanunk.

Trencsényi János (MVFC): Egy nagyon jó erőkből álló horvát válogatottal találkoztunk az olaszországi Eb-selejtező előtt egy héttel. Az első mérkőzésen megpróbáltunk támadólag fellépni, többé-kevésbé sikeresen, hiszen a szünetre 2:1-es vezetéssel fordultunk. A második játékrészben nagyobb lett rajtunk a nyomás. Sajnos nem sikerült kapott gól nélkül megúsznunk, így 2:2-es döntetlen lett a vége, ami szerintem reális eredmény. A visszavágón inkább a zárt védekezésből való kontrákra próbáltunk berendezkedni. Itt is vezetést tudtunk szerezni a félidő végére, ám ismét kaptunk egyet a második húsz percben. Ezúttal azonban a hajrában újra betaláltunk és 2:1-re le tudtuk győzni a  horvátokat. Főpróbának mindenképpen jó volt ez a két találkozó, a mutatott játék és az eredmény pedig biztató. Remélem a selejtezőt is sikerrel vesszük, szerintem a második hely megszerzése reális cél, de ezt Bariban be is kell majd bizonyítanunk. A sorsolásunk jónak mondható, szerdán Montenegróval kezdünk, majd csütörtökön a finnek és végül szombaton az olaszok következnek. Remélem, hogy az Olaszország elleni utolsó meccsünkön már biztos továbbjutóként tudunk pályára lépni.

You have no rights to post comments