artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A lányok győzelemmel emlékeztek a nem rég elhunyt korábbi csapattársukra.

Ez a mérkőzés néhány hónappal ezelőtt még sima fix egyes találkozónak számított. Novemberben az MVFC a bajnokságban 6-0-ra, míg a Magyar Kupában idegenben 7-0-ra verte a Mókusokat. Ám azóta nagyot fordult a világ a berettyóújfalui csapattal, télen többen távoztak a gárdából és az edzői poszton is volt némi jövés-menés, ami nem tett sok jót, főleg mentálisan viselte meg a lányokat.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a közelmúltban elhunyt Kocsis Lajosnéra, a Berettyóújfalui Női Futball Klub alapítójára, a BNFK korábbi játékosára emlékeztek a csapatok.

Középkezdés után a piros mezes hazaiak irányították a játékot, több helyzetet is kidolgoztak, azonban azok mind kimaradtak. Néhány perc után visszább esett az iram és kiegyenlítettebb lett a küzdelem. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, talán az újfalui gárda egy leheletnyivel közelebb állt hozzá, a vezetést mégis a Mókusoknak sikerült megszerezniük (0-1). Ám az előny nem sokáig tartott, mivel Oláh Anikó révén villámgyorsan egalizált a Mezei-Vill. A félidő vége előtt Tóth Nóra is betalált, mellyel 2-1-re módosult az állás. A játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek néhány perccel a szünet előtt kisbüntetőt rúghattak, azt azonban Pozsgai Melinda kivédte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidőben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt. Már az első percekben több lehetőség is adódott a Mókusok előtt, hogy kiegyenlítsenek, a helyzetek azonban kimaradtak. A hazaiaknál feltűnően sok volt a hiba, a támadásszövések gyakran elpasszolt labdákkal értek véget. A vendégek egyenlítése - egy szöglet utáni kavarodásból Zsadányi Szilvia talált a halóba - a játék képe alapján nem volt meglepetés (2-2). Füredi Andiék azonban ezúttal nagyon akarták a győzelmet. Ezért rátettek egy lapáttal és a 33. percben egy hatoson belüli buktatásért megítélt büntetőből visszavették a vezetést (3-2). Ám ezen a délutánon a Mókusok kemény ellenfélnek bizonyultak, két percre rá már újra egyenlő volt az állás (3-3). Ezután mindkét oldalon akadtak helyzetek, olykor csak a szerencse mentette meg a kapukat a góltól. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlen marad az eredmény, mikor egy remek akció végén Tóth Angelika megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát (4-3). A hátralévő bő egy percben a Mezei-Villes lányoknak sikerült megőrizniük a kapujukat a góltól, így győzelemmel rajtolhattak az alsóházi rájátszásban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezei-Vill FC-Kiskunfélyegyházi HTK 4-3 (2-1)

2013.02.16. 17.00 - Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 50 néző

Vezette: Takács István, Mező Sándor, Szabó Ferenc Szilárd

Mezei-Vill FC: Pozsgai Melinda - Tóth Angelika, Oláh Anikó, Erős Zsanett, Füredi Andrea

Cserék: Roza Viktória, Sallai Anita, Putnóczki Petra, Kóti Lilla, Tóth Nóra, Tóth Anita

Edző: Trencsényi János

Kiskunfélyegyházi HTK: Sándor Szilvia - Bezsenyi Anita, Pirót Terézia, Hódi Zsuzsanna, Zimányi Kovács Anikó

Cserék: Horváth Melinda, Zsadányi Szilvia, Rátkai Orsolya, Suhajda Eszter

Edző: OsztopániMihály

Gólszerzők: Tóth Angelika 2 (33’ és 39’), Oláh Anikó (14’), Tóth Nóra (18’) ill. Zimányi Kovács Anikó (13’), Zsadányi Szilvia (28’), Rátkai Orsolya (35’)

Sárga/piros lap: - ill. –

Trencsényi János (MVFC): Jól kezdődött a mérkőzés, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Ezt követően az ellenfél is egyre magabiztosabb lett, a félidő további része már kiegyenlített játékot hozott, melynek végén mi tudtunk egy minimális előnnyel az öltözőbe menni. A második játékrészben úgy érzem, mi domináltunk jobban, ám voltak holtpontok, a gólokat is ebben az időszakban kaptuk. A küzdeni akarásunknak köszönhetően a hajrában itthon tudtuk tartani a három pontot. Nagyon régen nyert a csapat és több problémával is küzdöttünk ez idáig, remélem, hogy a győzelem megízlelése lökést ad a továbbiakban és egyre jobb játékkal az eredményesség is párosulni fog majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osztopáni Mihály (Mókusok): A kevesebbet hibázó hazai csapat győzött a mai mérkőzésen. Csalódott vagyok a csapatom játékát illetően, úgy gondolom, hogy fejben kell fejlődnünk ahhoz, hogy az ilyen kiegyenlített mérkőzéseket hozni tudjuk. Gratulálok a Berettyóújfalunak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füredi Andrea (MVFC): Megdolgoztunk az elmúlt hetekben ezért a győzelemért. Trencsényi János és Kiss Attila irányításával erőnlétben és mentálisan is nagyon sokat lépett előre a csapat és ennek köszönhető, hogy a végsőkig tudtunk küzdeni és ennyire akartuk a győzelmet.  Hálásak vagyunk nekik a rengeteg energiáért és munkáért, amit a csapatunkba fektetnek. A mai győzelmet a napokban elhunyt egykori csapattársunk Kocsis Józsefné "Mami" emlékének ajánljuk, aki a berettyóújfalui női foci egyik alapítója volt és évtizedekig őrizte a kapunkat. Mától mi őrizzük az ő emlékét!

You have no rights to post comments