artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

A magyar futsal-válogatott tegnap Székesfehérváron 2-0-ra legyőzte Szlovéniát.

A keddi 2-4-es követően a márciusi EB-selejtezőkre készülő válogatottunknak volt miért visszavágnia szomszédjainknak. A magyar keretben a Mezei-Villes játékosok közül Rábl belázasodott, így ő nem léphetett pályára, míg a kapunkat ezúttal Pallai Gábor védte.

Az első félidő meglehetősen kiegyensúlyozott játékot hozott, kisebb szlovén mezőnyfölénnyel. A válogatottunk masszívan és szervezetten védekezett, a kapusoknak nem akadt komolyabb dolga.

A második játékrészben valamelyest változott az iram, Frank Tamás csapata rátett egy lapáttal. A félidő közepénél egy labdaszerzést követően Hegyesi törhetett volna egyedül kapura, ám egy szlovén játékos kézzel visszahúzta, mely szabálytalanságért kétperces emberelőnybe kerültünk. Sajnos az emberfórt nem sikerült gólra váltanunk, meglehetősen lassan és pontatlanul járattuk a labdát, igazából még jobb lövőhelyzetig sem jutottunk.

Már-már úgy nézett ki, hogy gólnélküli eredmény fog születni a találkozón, mikor – három perccel a vége előtt - szövetségi kapitányunk kockáztatott és Pallai Gábor helyett egy mezőnyjátékost, Lódit küldte fel a támadáshoz. Az öt a négyes játék villámgyorsan célját érte, Lovas centerezte a labdát gyönyörűen középre és Dróthnak nem okozott gondot a bőrt a szlovén hálóba passzolnia (1-0). A középkezdés után a vendégek is megpróbálkoztak a kapus levitelével, ám számukra ez nem az egyenlítést, hanem a vesztüket okozta. Dróth ugyanis a felezővonal előtt egy szlovén játékostól elcsente a labdát, majd 25 méterről beemelte azt az üres kapuba (2-0). A hátralévő másfél percben délnyugati szomszédjaink mindent megpróbáltak ugyan a szépítésért, ám erejükből már csak egy kapufára jutotta.

A szerdai találkozón egy szervezett, remek képességű, nagy lövő erejű játékosokból álló, nálunk erősebb csapatot sikerült legyőznünk. A két mérkőzés jól szolgálta a válogatott felkészülését.

Magyarország-Szlovénia 2-0 (0-0)

Magyarország: Pallai Gábor - Németh Péter, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Dróth Zoltán

Cserék: Balázs Zoltán, Trencsényi János, Lovas Norbert, Szécsi Barna, Frank Péter, Nagy Tamás, Hegyesi Zsolt, Vidák Balázs 

Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Szlovénia: Mordej - Osredkar, Melink, Cujec, Fetic

Cserék: Puskar - Stendler, Vrhovec, Bizjak, Drobne Rosic, Radonjic, Kroflic

Szövetségi kapitány: Dobovicnik Andrej

Gólszerző: Dróth 2 (38’, 39’)

You have no rights to post comments